Свободният избор на ваксини от края на април

Вече около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени
35
Свободният избор на ваксини от края на април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според  главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в края на април ще има свободен избор на ваксини.

Още по темата
Той смята, е в момента е по-важно да се мотивират хората да продължат да се ваксинират, за да се достигне до 70% имунизирани.

По думите му през следващите два месеца основната задача е имунизационният процес да върви по всички възможни канали – през личните лекари, в електронната система и със "зелени коридори".

"Натискът към болниците в момента е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-голям. Дори в най-натоварените области откази за прием в болниците няма и те намират начин да се справят", каза доц. Кунчев.

Той обясни, че около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени, така че това дава основание за разхлабването на мерките след 31 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дообре"Останалите хора да живееееееем нормално" Никога няма да живеете нормално.За да живееш нормално - трябва да си нормален , а не хипохонрдик .Само не си мисли ,че ваксина ще ти помогне.Мой приятел беше ваксиниран с антитела и в момента е в тежко състояние в болница във Варна.
8
6
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Ваксинацията е пълен провал. Справка съседните държави Гърция,Румъния и дори Словения са на 15-16%. Ние сме на 6%. Просто не ставате и е време да си ходите. Прекалихте и ви е достатъчно. Нека опитат и други :)
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев лъже, до края на април ще дойдат по негови думи 700 хиляди ваксини от които около 40- 50 хил. на Джонсън и Джонсън и останалите 650 хил. ще са на АстраЗенека! Това ли е свободния избор??? А Пфайзер и Модерна най рано през май по 30-40 хиляди от двете ваксини!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това дето 1,5 милиона българи били защитени предполагаме, че е заслуга на управляващите. Не знаехме, че толкова много хора вече са ваксинирани с по две ваксини!
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вместо да ни натрапват чужди ваксини и да наливат милиони във небългарски икономики можеха да дадат 300 млн на БАН да се разработи българската ваксина. Вместо туй дадоха 300 млн за тромбозни ваксини.
4
4
 
10
 
! Отговори
Кир преди 3 години
Този на две магарета сламата неможе да раздели но падишаха го турил акъл да дава защото е послушко Погледнете му обиршката физиономия
3
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да изберете между 3 вида ваксини съвсем ссвободно, като и трите ваксини са поръчани от военните на САЩ и фондациите на Бил Гейтс.
2
20
 
7
 
! Отговори
Дообре преди 3 години
Дотогава локдаун. Понеже, има нежелаещи да си сложат Астрата, от май, който не иска и от другите ваксини - карантина. Останалите хора да живееееееем нормално. Анти-ваксърите да се пробват в гората. Нали са био.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а който не иска да се ваксинира ?