Борисов: В земеделието най-голямото подпомагане е през 2020 г.

Всяка година стопаните получават по 1.6 млрд.
76
Борисов: В земеделието най-голямото подпомагане е през 2020 г.
Снимка: Правителствена пресслужба

Изпълнихме си ангажиментите си към земеделските стопани в рамките на мандата. Миналата година те получиха най-високото подпомагане, осигурявано досега. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с представители на сектора.

Премиерът изтъкна, че земеделските стопани всяка година получават 1,6 млрд. лева по директни плащания, съобщиха от правителствената пресслужба.

"За миналата година осигурихме най-високо подпомагане в селскостопанския сектор, защото се възползвахме от целия набор от инструменти, които Европейската комисия разреши на всяка страна членка да подкрепи земеделците заради ковид-кризата", подчерта министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Тя добави, че 18,5 милиона лева под формата на де минимис бяха предоставени на земеделски стопани от седем области в страната за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г.

"Там подпомогнахме зърнопроизводителите, тъй като бе регистриран спад от над 30% при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури", отбеляза министърът. Танева уточни, че се предвижда и помощ за земеделските стопани за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция.

Министър-председателят Борисов подчерта, че по линия на Плана за възстановяване и устойчивост са заложени 800 милиона лева за подобряване и рехабилитация на мрежата от напоителните системи в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кво земеделие като Всичко ни е Внос ,дори лук и картофи !Разделили сте си едни милиони и това е !земеделци,хотелиери,бизнеси - фирми на 5-6 олигарха !вие една маска не давате на народа ,та милиони ще раздавате
25
1
 
12
 
! Отговори
Cel преди 3 години
Буци, като толкова подпомагате къде са българските зеленчуци ?Блъскате само на зърнените олигарси
24
0
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
lustratio изчистване посредством жертвоприношение) е политическа практика, състояща се в законово ограничаване на правата на някои категории лица (по професионални, партийни, религиозни или други признаци) за:заемане на държавни длъжности (вкл. и държавен служител);професионална практика (забрана за упражняване на някои професии);неприкосновеността на личния живот (допуска се публично разпространяване на всякаква информация за произход, детайли от биографията и т.н.).
23
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огън Боци!Народът е с теб! Бюлетина 28 и това е!А тези. които пожелават катафалки, трупове- Бог вижда всичко! Бог забавя, но не забравя!
22
1
 
10
 
! Отговори
arsenalfc преди 3 години
Боже, добре, че живеем в различен свят. По селата е трудно даже да си намериш мляко да си купиш, а за животно и дума не може да става. Изкупуват ти млякото на 0,40-0,50 ст, а по маркетите продават вода литър за 2лв.
21
3
 
10
 
! Отговори
Охо бохо преди 3 години
Фантазия след фантазия нищо друго неможе фа измисли един неук индивид който е прочел самп половим книга през бивота си И той ръководи държавата Пази боже сляпо да прогледне
20
5
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Абстрахирайте се от троловете на опозицията и ги гледайте как ще се свият като прани гaщi!
19
5
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Като искате нормалност и законност - поискайте лустрация ! С писане в интернет няма да се постигне. Румъния и други, които ни изпреварват е защото първо се изчистиха от корените. Това се случи със закон за лустрацията.А сега какво? Какво и кой ни предлагат да смени Борисов? ? ?- Нинова - приватизаторката купила Техноимпекс и не само...- Гечев. Румен Гечев - фалирал над 30 банки и не само...- Слави - мутрата на мутрите с гардове въоръжен до зъби ... където ги пуска на детектор на лъжата на 6м
18
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В понеделник, след изборния ден, с голямо удоволствие, ще вляза в Днес. БГ и ще разглеждам коментарите на плюещите правителството. Неблагодарно, т.ъпо племе. Лошото е, че така възпитавате и децата си.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
ЕС а земеделска министърка в онлайн събеседване каза на производител осмелил се да попита да мълчи, че ЕС ще разберат, че и тук се крадат пари. Това ли ви е помощта?!? За чекмеджета е май
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е прогниване на системата отвътре - хората на върха нямат връзка с реалността. За 2020 рентите са най-ниски от последните години. Къде е каскетът да обясни защо?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли днес да изкара джипката на околовръстното и да закара някоя стопаджийка
14
9
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Не Борисов, а Радан Кънев е родният шампион по фалшиви последователи в социалните мрежи. Справка в най-авторитетната и популярна платформа за анализ на последователи (followerAudit) показва, че именно при Радан Кънев нещата са най-фрапиращи 25% фалшиви профили + 24% неактивни профили означава, че близо 50% от последователите на евродепутата са ***. При президента Румен Радев те са над 37%. Много по-надолу в класацията е Бойко Борисов със своите скромни 20%.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От осъждан лъжец само лъжи.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подпомагате пък цените на магазина постоянно на горе!Парите ги харчат за глупости,глезотии,далавери и по банковите сметки!
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам - във всяка статия уж ни подпомагат, раздава някакви пари, а резултатът е че сме най бедните в ЕС Правя си извода, че или лъже, или че наистина много крадат
10
3
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Видяхте ли му фенките в в фейса 70 годишни бачки с фалшиви снимки на момичета от списание я и като разгледаш профила слушат Емил Димитров, Ритон и харесват някакъв Делон
9
9
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 3 години
Стани министър председател и теб да те показват, бе чучелоооооооооооо!Кво се криеш на дивана и се чешиш? *** да видиш как се управляват овце!!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През един час се пуска нелепа статия със снимката на Борисов, това е тормоз !
7
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е нашия нов Тодор Живков,такаче да му пожелаем още един успех в неделя,и завинаги в нашите сърца!!