Емил Коларов: Мерките в бранша са "бавна смърт"

Част от ресторантите не искат да отворят след 1 април
31 мар 2021 12:39, Ния Христова
74
Емил Коларов: Мерките в бранша са "бавна смърт"
Снимка: БГНЕС
Здравните власти вчера обявиха, че заведенията за хранене от 1 април могат да отворят откритите си части за клиенти. С работно време от 6 сутринта до 23 часа.
 
Оказва се обаче, че едва 14% от бранша са съгласни да отворят при тези условия. Какви са опасенията им?
 
"Статистиката може да не е точно такава. Направихме анкета за нагласите на колегите. Само 14% казаха, че искат да се отворят първо градините. Колко ще са реално, ще видим утре", обясни пред Нова тв председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.
Още по темата
 
Той описа тези мерки като "бавна смърт" за бранша.
 
"При тези температури за април много малка част от колегите ще могат да работят нормално. Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации. Няма разписана програма за месец април", обясни още Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
5
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
До Анонимен 35 Този анонимен не спря да задава тЪпии въпроси
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо хранителните магазини са безопасни от зараза, а кръчмите са опасни?"И магазините са опасни, но без храна не можем, а без кафе и водка няма да умрем.
24
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не питам дали е важно да купуваш храна, а защо там е безопасно място?
23
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пак ще питам: в Кауфланд ходят само изследвани с отрицателни тестове ли? И защо там няма възможност за зараза?
22
1
 
11
 
! Отговори
Фи преди 3 години
Кръчмите са най-гнуссните места ,Освестете се ,започнете да обичате себе си.
21
0
 
12
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Кръчмарите да си направят ясна сметка на къде вървят нещата и дали да отварят или не...при над 5000 диагностицирани на денИ на малко дете е ясно какво ни очаква, а човек с бизнес е поне пълнолетен, сами да преценят- очаква се да го могат
20
0
 
7
 
! Отговори
От времето на соца.. преди 3 години
се заразих с вирус на Хепатит (Жълтенизца) на войнишко изпращане.След инкубационен период, половината присъстващи цъфнахме в инфекциозното.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДО 24 ОВЧАРе не всички доим овце и да си правим сиренето и кашкавала вкъщи
18
0
 
0
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
до 23аз може да съм шнорхел, но ти си 9-тата дупка на кавала на резидента и чичо Васко, ВСЪЩНОСТ ВОДЯ ЧАСТ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ СИ ЗА ДА СЕ УСПОКОЯТ
17
0
 
7
 
! Отговори
кръчмар-алхимик преди 3 години
Слагам химии безчетв овкусен специалитет,преработвам най-добре,буламачите в гурме !
16
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо хранителните магазини са безопасни от зараза, а кръчмите са опасни?
15
1
 
7
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
Марш! И без това сте много-нехигиенизирани и некачествени!Би било добре да се редуцирате.
14
0
 
1
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
до 17е ти смахването си го постигнал на 200%
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мен от 1: Ами няма разлика. И в двете се мотаят хора, само че в Кауфланд са много повече и е непрекъснат поток от сутрин до вечер. Явно не си дорасъл достатъчно, за да квалифицираш кой за къде е. Освен това пишеш неграмотно.
12
2
 
9
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
до 7е то пък вие сте толкова адекватни, какви обезщетения ЩОМ НЕ СТЕ СКЛЮЧВАЛИ ЗАКОННИ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ и да се внасят осигуровките и данъците, то така всеки ще иска да му се плаща, а освен това сервитьорките и останалия персонал са с възможно най-ниско образование и квалификация
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14По-добре ще е ти ако фалираш
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че Борисов си вкара авто-гол с това отваряме, затваряме.... пак отваряме...
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалирайте бе! България няма да умре без кафенета и кръчми, Но ще загине, ако остане без хора.
8
10
 
6
 
! Отговори
Не вярват преди 3 години
Вече отваряха и после след 2 седмици пак ги затвориха. Хората, наемат/връщат персонала на работа, купуват хранителни продукти, зареждат, правят плакати постери, освежават атмосверата, стараят се инвестират и после хоп. отново ги затвориха. Това не е честно.Сега вече храта нямат този хъс, както преди месец.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ресторантьор: ти си толкова ресторантьор, колкото аз съм Путин. Май ти е скучно и си чешеш клавиатурата. Позьор.

Спонсорирани публикации