Емил Коларов: Мерките в бранша са "бавна смърт"

Част от ресторантите не искат да отворят след 1 април
31 мар 2021 12:39, Ния Христова
74
Емил Коларов: Мерките в бранша са "бавна смърт"
Снимка: БГНЕС
Здравните власти вчера обявиха, че заведенията за хранене от 1 април могат да отворят откритите си части за клиенти. С работно време от 6 сутринта до 23 часа.
 
Оказва се обаче, че едва 14% от бранша са съгласни да отворят при тези условия. Какви са опасенията им?
 
"Статистиката може да не е точно такава. Направихме анкета за нагласите на колегите. Само 14% казаха, че искат да се отворят първо градините. Колко ще са реално, ще видим утре", обясни пред Нова тв председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.
Още по темата
 
Той описа тези мерки като "бавна смърт" за бранша.
 
"При тези температури за април много малка част от колегите ще могат да работят нормално. Много голяма част няма да отворят, защото няма да могат да получат компенсации. Няма разписана програма за месец април", обясни още Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименАко не може да направиш разлика между хранителен магазин и заведение, значи си за един специален вид училища, където обучават хора дето са на акъл дете на 3 години...
5
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно прави са хората да протестират. Абсолютни неадекватници са НОЩ. Пари за обезщетения на бизнеса има, но са предназначени за шкафчето. Какво правим?
4
2
 
7
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
КАТО НЕ ИСКАТ ДА ОТВАРЯТ, ако искат и много им здраве и без това в последните години по заведенията, а аз много ходех преди, и те така си направиха и сервирането и приготвянето на храна и напитките са много лоши
3
5
 
5
 
! Отговори
Ресторантьор преди 3 години
Имало и разумни ресторантьори да видят че всичко е политиканстване на техен гръб.С нищо не помага това отваряне затваряне...........Аз също няма да отваря на 1 ви април по простата причина че съм загрижен за здравето на клиентите си които повечето са постаянни се познаваме.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич и не отваряйте,от както не работите се видях у пари.
1
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Кауфланд блъсканицата е невъзможна. Там и въшки си лепваш от нищото. Ама кръчмите са "опасни". Всичко е един голям цирк. Без грам логика.

Спонсорирани публикации