Опашка от таксита пред института по метрология, сменят се тарифи

Чакат за препрограмиране на апаратите по новите тарифи
20

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дълга опашка от таксита се изви пред Българския институт по метрология.

Причината за това е, че трябва да програмират своите апарати, за да работят по новата тарифа.
Още по темата


След месец май ползването на такси поскъпва от два до три пъти в цялата страната заради нормативни промени, приети в транспортното министерство

Увеличението се отнася само за първоначалната такса.

Всяко десето такси у нас вече вози по новата тарифа, но голяма част продължават да работят на старите цени.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОмпиКак защо.Ами заради самите тях.От летището до хотела -11 лвОт хотела до летището - 25 лв
13
1
 
0
 
! Отговори
Bungar преди 3 години
Колко километра гратис при тази нова първоначална такса? По света е минимум 1 км. и след това започва натрупването.*** пак ще хитрува.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега с новите по високи цени както почнат да печелят.... Какво ще ги правят тези пари?
11
1
 
4
 
! Отговори
Бакшиш от Русе преди 3 години
Снимката на касовия бон е публикувана във ФБ. Първоначална такса 2.00 лева. Крайна сметка за плащане 2.19 лева. Изминато разстояние - 160 метра !!! Аре следващия път си поръчайте по телефон правителствения спартан със стюардеси и безплатни напитки!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ няма такиста има само подвижни пепелници!!!!
9
0
 
5
 
! Отговори
Омпи преди 3 години
Честно, изобщо нямам идея от къде идва тази ненавист към бакшишите. Не бе, не съм такси - инвалид съм, работя по малко онлайн от дома си, такси съм ползвал единствено когато се налага да си закарам колата до сервиз. Ама никой насила не ме е дърпал да вляза в такси.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали все мрънкате че бакшишите смърдели на пop вдовец, нагюмтял се с шкембе чорба, чесън и клесав хляб, пушещи трето качество тютюневи чепове. Отделно ви возели в раздрънканите кошници. Качествена услуга, без пари не става. Сега отдолу до горе ще са с габана, гучи, парфюми по хилядарка, ще ви возят с ролсове и ще ви разпъват чадър докато се качите, когато ръми. Помпите остават в миналото.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изведнъж стана по-изгодно като се напивам по центъра да се прибирам пеша. Добре, че живея на 15-20 мин с нормално ходене.Не ми се мисли за хората от по-далечните квартали, ако трябва да се прибират вечерно време подпийнали с тия нови тарифи.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимка 4 може да се види какви са мизернициии. Къпят се само в събота или на Коледа. Няма другаде по света такава сбирщина от молоумниции. Мързеливи до мозъка на костите си. Колите им миришат на поровее.Не коронавирус, ами салбонела ще хванете или краста в тези таксита. Сега пак се правят на гьоооон суратии. Цял ден си барат джобовете и си играят. Нищо не работят. Мързи ги да дишат. Колите смърдяят. Тарифата тръгнали да сменят при по-евтино гориво. Айдееееее...... чиба да возите овцетееее
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На такси не съм че качвал от преди 9г. когато в Пловдив един бакшиш ми скори номер с помпата на мигача.Напомпи ми четворна такса само за половината от пътя, който изминахме. До онзи момент не слизах от такси. Знаех тарифите на вс.таксита и оставях бакшиши до кръгла сума. Като примерно ако беше сметката 4.10-оставях 5 лв. Както и да е. Тогава се случи да се кача на един т ъ р м ъ к. Това са тези таксита, където без поръчка ги наемаш.. а като ги видиш вървейки. Казах му да си купи свещи с парите.
4
1
 
13
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Абе и 5 лева на км бих плащал. Ама като получавам насреща несресан, вмирисан таксиметров, вонящ на цигари пот. в някаква размазана дачия на 200000 км. Как да ги дам.. оправете си услугите и цената сама ще расте.
3
0
 
9
 
! Отговори
50165 преди 3 години
Можем да очакваме фалити в сектора, особено в провинцията, където разстоянията са къси, а хората са по-бедни. Летният сезон няма да компенсира нищо. Растящото обедняване не поощрява ползването на такси.
2
1
 
13
 
! Отговори
Помпей преди 3 години
Помпай!
1
1
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Колко пари трябва да платят бакшишите за услугата на нашата фирма понеже било задължително да возят по скъпо иначе глоби.Ей царе са тези гербаджии да правят пари за да пълнят чекмеджето

Спонсорирани публикации