Скок на продажбите на пици у нас с 10% заради пандемията

В момента почти 70% от поръките са онлайн
31 мар 2021 17:52, Анисия Иванова
12
Скок на продажбите на пици у нас с 10% заради пандемията
Снимка: Pixabay

Преди пандемията сме продавали около 10-12 хил. пици на ден. В момента продаваме около 13 -14 хил., но пък имаме нови отворени обекти. Имаме увеличение с около 10%. Това заяви Никола Николов, съсобственик и управител на голяма верига за пици, в ефира на предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в момента около 70% от клиентите им в България използват мобилните приложения и сайтове, за да си поръчат храна за вкъщи.

"В периода 2015-2020 г. се увеличиха хората, които правят поръчката си онлайн. Пред 2015 г. само 10% от поръчките са били онлайн, а в момента са почти 70%".

„Ако говорим за нашия бизнес, който се фокусира главно върху доставките, продаваме малко повече по време на пандемията. Те компенсират периодите, през които сме продавали на място. Не бележим някакъв огромен ръст в резултат на пандемията. Единствената промяна е в начина, по който хората пазаруват, като все повече от тях се ориентират към доставки“, обясни гостът.

 "По време на пандемията имахме проблеми с доставките от Англия. Наложи ни се да променяме съставките на някои пици, за да може да се адаптираме", разказа още Николов.

"От Англия внасяме телешко месо, пеперони, моцарела. Вместо това намерихме доставчици на моцарела от Италия и Франция, което доведе до увеличение в цените на суровините. Млякото, сирената, картон, кутии поскъпнаха", допълни гостът.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
А защо проституцията намаля с 10%? Има ли това връзка с пиците?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"От Англия внасяме телешко месо, пеперони, моцарела." Само по това изречение личи какви "пицари" сте. Как ще внасяш пеперони и моцарела от Англия, бе? Значи веднъж плащаш от Италия до Англия и после до България?!? Минете през Китай, че да е по-прясно. Моцарела от Англия вика.... От доста време псувам по българските пицарии, ама вече съм тотално убеден, че тия са тотални некадърници. Пица с прясна краставица веднъж видях.
7
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Дали има някой да не обича пица?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да. И килограмите.
5
1
 
3
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
До УСъседката ми, като се върнеше мъжът и от работа и пита какво ще ядем, отговорът е - Кафе.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Готовата храна е желан гост във всеки дом и еде чо-често ще ми гостува. Има какво да се желае за разнообразяване на менюто: ястия по домашни опростени, здравословни и вкусни изпитани цецепти, пилешка, сгнешка и други супи със застройка, пилешко с картофи, пълнени чушки със запържен боб, д ноб и зеле, пилешко с грах и т. н.
3
1
 
1
 
! Отговори
Удобно не ни казват, преди 3 години
тайна мъничка една -най-вкусни пици стават,със Испанската муха.
2
6
 
15
 
! Отговори
У преди 3 години
Няма нищо общо с пандемия и прочее! Най-големият фактор за нарастване, ако е така, е пословичният човешки мързел. Всеки с 5 излишни лв сега е склонен да яде наготово, вместо да чака пред печката. Даже скръндзите купуват готови кюфтета и други неща от топлите щандове в магазина, че е по-лесно. Има такива мързели, че даже на 40-50год не могат да сготвят манджа от картофи и наденица. Имахме едни гости от София и децата им се скъсаха да ядат боб, леща, явно ги тъпчат с пици в къщи-пълен срам!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много интернационални тези пици....