Лекар: Заболяването при третата вълна е по-тежко

Трябва да сме по-активни във ваксинирането, каза д-р Георги Симеонов
Обновена: 4 апр 2021 11:28 | 4 апр 2021 11:23, Ния Христова
25
Лекар: Заболяването при третата вълна е по-тежко
Снимка: Pixabay
"Третата вълна на коонавируса е по-трудна, защото цели фамилии са ангажирани в този процес, тежестта на протичане на заболяването е по-голяма. Много болни са на апаратна вентилация, на апаратно поддържане". Това каза в ефира на bTV д-р Георги Симеонов - началник на отделението по анестезиология и интензивно лечение в болница "Света София". 
 
"Отделението е пълно, имаме заетост на всички легла, включително и интензивните", отбеляза още той.
 
Д-р Симеонов сподели, че изписаните пациенти, които вече са изкарали тази болест, но са здрави, им дават надежда.
Още по темата
 
Той е на мнение, че хората вече осъзнават, че трябва да има дисциплина и да се пазим взамино. "Трябва да сме по-активни във ваксинирането и използването на предпазни средства", каза още той. 
 
"В болница "Света София" имаме две изборни секции, всеки би могъл да упражни своя глас", отбеляза д-р Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
трета вълна карам всеки път е по леко.стига с тоя вирус намерете си друга тема иначе няма да спре вълнението.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има вирус ,това е факт и ако човек е на възраст и има заболявания,добре е да се ваксинира.Ваксината също е решение за тези ,които работят в Ковид отделенията.Според мен,преболедувалите няма нужда да се ваксинират.Нито пък децата.Има също лекарства ,които действат като ваксина-предпазват,като блокират шипа на вируса.Те трябва да се вземат 1 доза на 2 седмици или 1 месечна доза.Такова лекарство е ивермектина и хидроксихлорин-МориВид. Ивермектина почти няма странични ефекти в нормалната дозировка
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 една колежка е в Ковид отделение, мед. сестра, казва че толкова ие било зле, все едно всеки момент ще умре. Не е толкова безопасен. То и аз не вярвам, защото не съм се заразила, но вирус има и някои хора го прекарват тежко.
17
0
 
1
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Вирусът мутира ,това е вярно,но запазва основните си характеристики.Ако мутираше по-различно-да образува нови конфигурации или по начин,по който качествата му се променят,то тогава и ваксините изобщо няма да могат да дават защита срещу този вирус.Ако погледнете -всички ваксини ви обещават защита срещу този вирус и мутациите му.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам лъжат ли,не лъжат ли но аз го" прекарах" и две седмици бях -дроб сърма отвсякъде.Все съм карал вируси ама това" нещо"ме разби отвсякъде.Четири антибиотика и седем кг надоло.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
NYT съобщи, че заводът в Балтимор е спрял производството на AstraZeneka.----Напрово са го затворили, защото са произвеждали без лиценз основни суровини на ваксините АЗ и Джонсън и са ги омешали в 12 милиона шишета.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става въпрос само за едни пари.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лъжат тея доктори. Ама и невежите им вярват. Вирус като този е имало много в живота и сме прекарали. Само внушението за него умишлено създадено от световния елит който ви изработи и отрова наречена ваксини не е лъжа.Където е любовта няма болести и вируси. Всичко е светлина и хармония.
12
4
 
8
 
! Отговори
ех, Пинокио преди 3 години
Много лъжат тия доктори,бе. Лъжа е ,че тази мутация се изкарва по-тежко от предните.Всеки честен вирусолог ше ви каже ,че колко повече хора е обиколил вируса,толкова повече силата му отслабва.Най-големия удар понесе Китай , САЩ,Италия и Испания.Може да е по-заразен,но това не значи,че се изкарва по -тежко.Втората ГОЛЯМА лъжа е ,че естественния имунитет не пази ,а се губи след 2-3 месеца,а се знае ,че при изкаралите SARS-1 и MERS(които са КОВИД вируси),имунитета работи до 3 години.
11
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Анонимен 11ТОВА ЗНАЧИ НОВО ВАКСИНИРАНЕ ЗА ВСИЧКИ КОИТО СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ ВЕЧЕ!!!И НЕ ! НЯМА УНИВЕРСАЛНА ВАКСИНА КОЯТО Е ПЕРПЕТО МОБИЛЕ И ЗАЩИТАВА И НОВИ И ВСЕ ПО НОВИ ЩАМОВЕ!!!----------------------------------------САМО ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ Е ВИД ПЕРПЕТО МОБИЛЕ!!!САМО ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕК КАТО ГО ПРЕКАРА БЕЗ ВАКСИНА ПРАВИ ШИРОКОСПЕКТЪРЕН ИМУНИТЕТ И ТАКА НОВИТЕ ЩАМОВЕ СЕ КАРАТ ВСЕ ПО-ЛЕКО И ПО-ЛЕКО!
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6, главният разработчик на първата в света, руската ваксина срещу covid-19"Sputnik V", е член-кореспондентът на Руската Академия на Науките Денис Юриевич Лагунов. Той съобщи, че центърът "Гамалея" е изобретил технология за адаптиране на руската ваксина към новите мутации на вируса.
9
0
 
9
 
! Отговори
Motorhead преди 3 години
Слушайте Motorhead и да не ви пука!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаха да спрат Китай с биологична война, за да си спасят зелените пари, дето печатат без златно покритие. Най-големият длъжник в света може да печати и това, което дължи.Пирамиди, фараони... Китай обаче с пословичната жестокост на Азия взе, че върна бумеранга. И какво, две сили си ги мерят, а ние страдаме.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мапук на всякаква логика ставало по-зле.. илизаш на вън нещата изглеждат нормално. За тия пари майка си ще продадете , ако пък някой ми каже, че му пука за моя живот е долен лъжец
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния рекламиращ ваксините.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам старите ваксини пазят ли ни от новия вирусастра от британския
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус няма, докторът лъже.
3
3
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ НАРЕДИ НА ВСИЧКИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА ГЕРБ ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ДА НЕ ХВАНАТ КОРОНА ВИРУСА!
2
1
 
8
 
! Отговори
Баровеца &#12746 преди 3 години
Въпреки казаното- Хора ,хайде да гласуваме! Слушайте сърцето/както казват много/,но не съвсем! Това не е решение за любовна връзка с вашата половинка🙂! Сега включете и сивото вещество /мозъкът/ 50на 50 със сърцето! Направете си една равносметка за последната година и за миналите няколко ,как сте живяли,работили,лекували,какви доходи сте получавали, и дали са ви обезпечавали във всяко естество подобаващо ,дори и от правно естество,като съвестни Български граждани , които наистина заслужават внимание и достоен живот! Моля излезте ,гласувайте сега,но 50 на 50 процента със сърце и глава&#1
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте ни "Sputnik V" и ще сме по-активни. NYT съобщи, че заводът в Балтимор е спрял производството на AstraZeneka.