Борисов: Обещах да има най-добрите ваксини и го изпълних

700 хил. дози се очакват у нас през април от иРНК ваксини
Обновена: 5 апр 2021 18:32 | 5 апр 2021 17:37, Веселина Йорданова
287
Борисов: Обещах да има най-добрите ваксини и го изпълних
Снимка: Правителствена пресслужба

Обещах на българите да имат най-добрите ваксини - безплатни и доброволни, изпълнил съм си ангажимента.

Пускайте зелени коридотир, пускайте максимално и за личните лекари, защото това е единственият шанс да се измъкнем от пандемията. Това каза премиерът Бойко Борисов при доставката на над 60 хил. дози ваксини на "Пфайзер" днес.

Борисов нареди да се ваксинира бързо.

Той благодари и за голямата подкрепа на европейските държави да дойдат ваксини у нас и лично на шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Доставката е първата от 2.7 млн. дози, които очакваме до края на юни.

Общо 700 хил. дози на основата на информационна РНК ще дойдат до края на април. Спокойни сме, че всички ще могат да си поставят ваксина, за която има толкова голям наплив в страната, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

503 хил. души са ваксинирани до момента у нас, нямаме притеснения за темпа на ваксинация, каза Ангелов. Според него няма недостиг на нещо в системата, като за месеци напред са осигурени защитни средства, дезинфектанти, консумативи, ремдесивир.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Що за човек трябва да е Борисов, за да каже такова нещо. Представителя на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Марко Кавалиери заяви, че има връзка между ваксината на AstraZeneca и тромбозата, а Борисов ни е дал само такава. Това е единствената в света вредна ваксина, единствено разпространяваща се в България по ваксинационните кабинети. Много са ти тези 26%, лъжец интригант.
235
1
 
4
 
! Отговори
ХиХи преди 3 години
Благодарим ти Боже.
234
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност не си го изпълнил. Според редица западни медицински издания и анализи, една от най-добрите ваксини в момента е руската, а ти тъпо и упорито отказваш да започнеш преговори за доставката и...
233
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце не си хърби...треба ти доктор...!!!
232
1
 
8
 
! Отговори
лъжеш преди 3 години
Патологичен лъжец. Нали обеща и завод за ваксини, после нещо млъкна по въпроса
231
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви най-добри ваксини? За непривелигированите българи има Астра Зенека, която е с най-силни и най-дълги странични реакции. Започва и да се компроментира из света, ама наш ББ поръчва по много.
230
0
 
9
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Аз всяка вечер се ваксинирам с Гроздова , ще чакам аз астра мастра ..... :).
229
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини няма.Не знам кой какво е изпълнил
228
0
 
13
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Пенсията в България е един максимум два надника навън..Нямам думи.
227
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли държава по света в която да има пенсия 150 евро.
226
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе радвайте се че няма ваксини.Ваксините са по голямото зло и от вируса!
225
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БОРИСОВ ЖИВ НЯМА ДА ОСТАНЕ, ИЗОБЩО НЕ СЕ САМОЗАЛЪГВАЙТЕ!
224
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толуп , ти всичко изпълни.Благодарение на тебе сме най бедни в ЕС,първи по смъртност и гониме дъното по всички показатели.
223
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 3 години
До 1,допълвам,поета на комунизма-спас гърневски,сергиджията от Хасково,разносвача на банички николов,теменужка-енергийния бивш министер,министерката на земеделието.
222
1
 
17
 
! Отговори
1 преди 3 години
Днес започвам с експертите,на слънцето,които той ще предложи,влади горанов,деси дуловска,тома биков-неверний,дончев,дариткова-балдъзата на миро мъзгата,експерта по поцинковани кофи караянчева цецка,ако съм пропуснал някой експерт,моля допълнете.
221
0
 
2
 
! Отговори
ЗА преди 3 години
КУЦИЯ, ХОДЕЩ ПЕША, И МАГАРЕТО Е ДОБЪР ПРЕВОЗ.
220
2
 
27
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Поръчал бил най-добрите ваксини. Докато цял свят се ваксинираха, в България едвам имаше мижави бройки от най-ск*паната ваксина. Иначе бил осигурил. Този продължава да се гъбарка. Какво си осигурил бе ? С нашите пари купи най-малко ваксини от всички държави и то от най-евтината и некачествена, при положение, че главно сме със застаряващо население, а тази ваксина всички държави я спряха от ваксинация на хора над 50-60 години. Пожелавам ти вечни мъки и никога да не се докопаш до властта вече!
219
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце що ти не се ваксинираш с най-най-добрата ваксина на АстраЗенека? Или те страх да не отидеш при дядо Господ.Но той ще е доволен от теб.Колко църкви постои и ремонтира ти.Няма страшно Баце.За теб има 2 изхода от създалата се ситуация или влизаш право в затвора или отиваш при дядо Боже.Ако пък си решил да си плюеш на петите по добре бягай още сега до като е време щото като депутат ще трябва пак да се криеш от народната любов а тя не прощава както видя.
218
1
 
15
 
! Отговори
откажи се преди 3 години
с достойнство,ако имаш за толкова години управление не се накрадохте, не помислихте за народа си ,разболяхте душите ни с безразличието си високомерието,безчинствата,кражбите и всички вие ни говорихте какви,,европейци,,сме- сега ще отговаряте затова ви е страх
217
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искам американски военни бази в България!!!

Спонсорирани публикации