Борисов: Обещах да има най-добрите ваксини и го изпълних

700 хил. дози се очакват у нас през април от иРНК ваксини
Обновена: 5 апр 2021 18:32 | 5 апр 2021 17:37, Веселина Йорданова
287
Борисов: Обещах да има най-добрите ваксини и го изпълних
Снимка: Правителствена пресслужба

Обещах на българите да имат най-добрите ваксини - безплатни и доброволни, изпълнил съм си ангажимента.

Пускайте зелени коридотир, пускайте максимално и за личните лекари, защото това е единственият шанс да се измъкнем от пандемията. Това каза премиерът Бойко Борисов при доставката на над 60 хил. дози ваксини на "Пфайзер" днес.

Борисов нареди да се ваксинира бързо.

Той благодари и за голямата подкрепа на европейските държави да дойдат ваксини у нас и лично на шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Доставката е първата от 2.7 млн. дози, които очакваме до края на юни.

Общо 700 хил. дози на основата на информационна РНК ще дойдат до края на април. Спокойни сме, че всички ще могат да си поставят ваксина, за която има толкова голям наплив в страната, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

503 хил. души са ваксинирани до момента у нас, нямаме притеснения за темпа на ваксинация, каза Ангелов. Според него няма недостиг на нещо в системата, като за месеци напред са осигурени защитни средства, дезинфектанти, консумативи, ремдесивир.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бравос, Мутро ... А сега бягай към Централния Софийски ... Че бай Ставри с големия .... чака
215
0
 
14
 
! Отговори
Знаете ли... преди 3 години
...колко книги е прочелБорисоФСпоред самия него-само една.Срам.И тва нещо УПРАВЛЯВА моята РОДИНА???
214
0
 
15
 
! Отговори
Знаете ли че.. преди 3 години
Бойко е бил затворник в Чехия за кражби на коли?
213
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгари, въъъъъъъъън!
212
0
 
1
 
! Отговори
Граовец преди 3 години
Извода е че алкашите изнемагват и не могат да раздават навсякъде. Преди със сметката за газа даже бяха на кяр, ама сега като паднаха цените и закъсаха. Те затова и се опитват отново да вдигнат цената на газа . . .
211
8
 
3
 
! Отговори
До Бойковид-19 преди 3 години
Социалистическите медии деликатно се опитват да "забравят" злобата която изливаха в съзнанието на българския народ последните три години.Да се надяваме че загубиха финансиране и ще се обърнат към темите които са от значение за народа.
210
0
 
12
 
! Отговори
Бойковид-19 преди 3 години
Сякаш с магическа пръчка някой премахна от медиите обичайните през последните 13 месеца новини за броя на българските граждани, починали или заразени с Ковид-19, и/или в резултат на настъпилата разруха на системата на здравеопазване в България.
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
boyche ko staa mangarov dobre li e? da ne e pipnal nekoi mlad virus? :-)
208
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пламването няма нищо общо с учениците, а това че не спазвате мерките. Я да те видя ако имаш ученик и му предстои матура какво ще говориш?
207
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на мухобойко долнопробните лъжи
206
5
 
10
 
! Отговори
Евгени преди 3 години
Хайде, по-бързо да изчезваш и направо там където ти е мястото! На бул. ген. Николай Г. Столетов 21. Там да се съберете цялата шайка.
205
6
 
9
 
! Отговори
Кой разбира.. преди 3 години
Хайде народеее, на ваксинитееее! Кой разбира, тук се спираааа! Блажени са слепците! 30 години потъване и геноцид, но сега ви спасяват! Спасете се от Кромид-19 със смърт от глад! А може да вземем за пример Грейт Британ, велика страна потопена в ордите *** прииждащи от Азия и Африка, за да опоскат страната чрез социала, натоварващи финансите на средния англичанин. Сега и тях ги спасяват. И те така целия западен Свят. Хайде на ваксинитеее! Моля, следващия!
204
5
 
10
 
! Отговори
Славко преди 3 години
Ти изпълни всичко не на 100,а на 200,днес видяхме ,че си крал на 50,а си изпълнил на 30.Сам не си вярваш,е отиваш си , така както свършва филма.Мутри сбогом!Липсват 20,а!
203
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни по ваксинация и първи по смъртност, мерките им абсолютно неадекватни, когато в цяла Европа затварят-тука отварят. Допреди месец по думите му сме били "като оазис", НО, пусна учениците и пламнахме. Здравната ни система е зле, образованието ни също. Най-бедни сме в Европа! Сега се сетил да "добри ваксини"?! Пълна пародия. Търпението ни отдавна свърши!!
202
9
 
4
 
! Отговори
Мене преди 3 години
Много сте зле бе хора, неусведомени, за Астрата е платено изцяло от Английските данъкоплатци, 21 милиона паунда, никой в Европа още не е дал и 1 Евро но искат милиони дози от предплатени те 100 милиона от ЮК. Астра е същата като Спутник векторна, руската с малко по вече алкохол/ethanol, все Бойко ви е виновен, ние в ЮК сме само с Астра, не се плаши от сянката си. Никоя държава няма избор, каквато е за деня като те поканят. Вие се туткайте още и чакайте избор.. Майко мила!?!
201
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 216 А мен ме отврати с поведението си!! Точно в пика на пандемията умишлено наредиха на учениците да се върнат присъствено. Това беше експеримент и гавра със здравето и живота на деца, родители и учители. Заради личните им схеми и сметки! И продължават с цинизма си-от 12.04 отново заповед за присъствено, от Ангелов. Брутално! Никога повече Герб!!
200
1
 
18
 
! Отговори
истина преди 3 години
КОЛКО ДЖИПА Е НА 15 г. ,ТОЛКО И ВАКСИНИТЕ СА НАЙ-ДОБРИ. ТОЗИ КАТО ОТВОРИ ОСТА И НИ ОБЛИВА С ЛЪЖИ
199
0
 
5
 
! Отговори
95831 преди 3 години
До Анонимен 216Ти нормален ли си ? Наистина ли мислиш това което мислиш? Не те ли е малко срам!!!
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокича много изнервено го дава, не го обича най-големия му враг народа :))) Обаче маниерите на мутра не ги е забравил, накланянето на глава на една страна, както и презрителния поглед :)))
197
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов ме спечели с поведението си при корона кризата. Това което зависеше от него го направи. Снабди ни с ваксини и каза който желае нека се ваксинира.Браво за което.