Какво обещават и какво (не) изпълняват политиците

"Лъжеш ли" – независимият проект на група млади хора
Обновена: 5 апр 2021 13:15 | 5 апр 2021 13:12, Красимир Ангелов
8

"Лъжеш ли“ – така се казва независимият проект на група млади хора, чиято основна цел е да ограничат дезинформацията в българската политика. В периода от 5 до 26 март те са проследили предизборни дебати и са откроили неверните твърдения от политиците.

Имаше напрежение в изборния ден в Германия, огромни опашки, някои чакаха по доста часове. Трябваше да се контролират мерките. Дори полицията ни заплаши, че ако не спазваме мерките, ще ни изгони от района. Но накрая не остана човек, който да не е гласувал. Това каза за "България сутрин" един от основателите на проекта - Даниел Янев, във включване от Германия.

Още по темата
По думите му избирателната активност там е била рекордна.

"Мога да си го обясня с това, което стана миналото лято - протестите, но на опашката имаше много не толкова млади хора. Много от тях напускат България, освен заради добрите доходи в чужбина и заради добрите условия на живот като цяло", обясни той за Bulgaria ON AIR.

И отбеляза, че идеята за проекта е дошла есента.

"Резултатите са, че намерихме 108 неверни твърдения. Оценката я оставяме на зрителите, публикували сме таблица с данни. 1441 часа предизборни дебати - общо 99 политици са направили тези неверни твърдения", обясни Даниел Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
политик е *** дума в бг,алтернатива на продажник,безморален,интересчия,предател,не се сещам за добро значение на тази дума,нито за достоен човек политик-просто факти
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре да не бяхте гласували в Германия и по света.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Прав си донякъде. Знеш ли колко много пари се пращат в България от българите в чужбина? А знаеш ли какво ще стане ако ги няма тези пари ?
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сме загрижени за България, обаче ще си стоим в Германия - няма такава шизофренично лицемерие. Не мога да разбера с какви очи гласуваш за бъдещето на България, след като твърдо отказваш да си част от него? Ако искаш да направиш нещо, си напъваш дупето и го правиш, като мъж, а не да ми се лигавиш по телевизията - искал по-добър живот, обаче някой друг да го направи такъв, той само ще ползва наготово.
2
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Бойку обеща да свали новините на чужд език от БНТ.Преди да влезе във власта и излъга .Казвам го с логика този факт.
1
0
 
12
 
! Отговори
9 преди 3 години
Политикът обещава, това което иска да чуе народът. А си строй Сарай за себе си и близките.