Васил Найденов: Страшно е, когато вкусът на нацията стане менте

Трябва да има толерантност, заяви певецът
Обновена: 6 апр 2021 15:20 | 6 апр 2021 15:20, Анисия Иванова
123

Гласуването е като конкурс за пеене, в което журито не вярва. Така вижда изборите за 45-ия парламент голямата звезда на българската поп музика Васил Найденов. Той гостува в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

Едно от важните неща в живота е човек да има социален поглед върху заобикалящата го действителност и когато реши да даде своя глас, да бъде внимателен и наблюдателен.

"Не можеш да искаш само някой да ти урежда нещата, а ти да бъдеш инфантилен и безразличен. Защото ти живееш в този град и малко или много отговаряш за това, което се случва. Да имаш отношение към това какво се случва", сподели Васил Найденов.

Според него всеки един глас малко или много оказва влияние върху общата картина на живота, стига да има толерантност. 

"Някак си преживяваме думата менте, когато става дума за дрешки, но когато манталитетът стане менте, когато вкусът на цяла нация стане менте, когато ние възпитаваме децата си в една такава позиция менте, е много страшно, защото тези хора са бъдещето, те трябва да бъдат бъдещите хирурзи, математици, политици, хирурзи", каза Найденов.

А гласуването според певеца, прилича на песенен конкурс. И подобно на конкурсите, изборите също често са предрешени.

"Когато се тегли жребий изведнъж се оказва, че всичко преди две седмици вече е изтеглено. Тези гласоподавания ми приличат на конкурсите за пеене", коментира още той.

А най-хубавото нещо си остава изкуството, вярва голямата звезда на българската поп музика.

"Може би музиката е най-хубавото нещо, което може да те промени в най-трудните моменти да бъдеш повече човек и въобще музиката остава нещо, без което не можем", категоричен е певецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължение: измислиха, че били работили на хонорар, а не на трудов договор. Само че творческите съюзи, към които задължително се числяха, за да могат да работят, прибираха 50-53% от хонорарите, че имаше и таван, над който ти вземаха всичко. Конкретно Васко го окрадоха още два пъти- с инфлацията и банковите фалити 96-97 и през КТБ. И никога не е опявал- казваше го, защото е факт и е възмутително, но не е хленчил
96
1
 
2
 
! Отговори
Амиии преди 3 години
Васил Найденов не се е молил да пенсия- кандидатства, след като видя как всички от гилдията се натискат и изтъкват заслугите си. Той пък специално толкова пари е донесъл на държавата с концертите, плочите, авторските права, данъците, които плаща в ново време. Това ,което се случи на певците и музикантите от соца е пълна мерзост: понеже пяха и се обявиха за СДС, злите ръчички от ДС им изпокриха-наводниха-изгориха ведомостите, по които са ги облагали и ги обрекоха на мизерия по-късно. Измислиха, ч
95
5
 
7
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Да в трудни моменти когато останете без пари яжте музика,....
94
2
 
6
 
! Отговори
До. 100 преди 3 години
Може би сме от различни класи. Вие сте от префинената. Моето дете и приятелите му работят по 24 часови смени в хосписи за да се издържат да станат лекари и да ви обслужват. А вашите карат поршета купени с печалби от поръчки за фирмите ви платени от данъка върху заплатите на нашите "прости" деца, нали така.И ПРИ РЕВОЛЮЦИИ НЕ СЛУШАМЕ. СИМФОНИИ!Прочетете Септември на Гео Милев. Е ние сме същите простаци, там са ни описали. Ама като хванем тоягата става страшно.
93
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 98 И наркоманизирания учиндолдки егоцентрик е нормалност за вас и детето ви?! Много чалга и малко мозък. Явно във вашия случай крушата не е паднала по-далеч от дърво!
92
7
 
2
 
! Отговори
Найденов, преди 3 години
Боя се че на вашата възраст и при толкова голяма част преминала в соц. строй залитате в идеологични определения.
91
11
 
5
 
! Отговори
222 преди 3 години
Господин Найденов,Моето дете гласува за Слави, не защото няма образование, не защото харесва чалга, а защото иска нормалност в Държава в която има право да живее.
90
3
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 3 години
Аз така и не разбрах какво иска да каже "авторът" с тия завъртяни недомлъвки.
89
2
 
5
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
"Да но с изброените актжори,мусиканти(не Слави) хирурзи ,математици и т.н.се гордее едно общество ,не със свинарите си,колкото и да полезни за изхранването"Явно не схващаш, че въпросът опира не до гордост, която при някои от набедените за "звезди" като въпросния Васил Н. е изкривено разбиране за значима роля в обществото. Става дума за приноса на всеки един човек. Та и "свинарите" са необходими, защото на празен стомах едва ли ще ти е до музика... Ако това не разбираш, няма смисъл от коментар.
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ко каза, ко?Да но с изброените актжори,мусиканти(не Слави) хирурзи ,математици и т.н.се гордее едно общество ,не със свинарите си,колкото и да полезни за изхранването
87
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бля бля бля бля ..... Известна личност бляя бля бля ...
86
9
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
Адаш Василе.-:) Опита се да кажеш нещо,ама май не разбрах ,какво всъщност искаш да "кажеш"! Нещо спомена за "ментетата"? Помня те като " Васко кеца" през соца! Харесвах те! И в един момент след "демокрацията" след 1989 г ,разбрах че си бил "мъж" ама от другият бряг! -:((( И си помислих веднага,че си бил от ЛЪЖЛИВИЯ ГЛАС! Демек МЕНТЕ МЪЖ!!! -:((( Що се занимаваш с глупости бе човек? Та какво разбираш ти от "политика"?
85
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кеца е голема работа.
84
3
 
2
 
! Отговори
до 89 преди 3 години
От Благоевград ли си?! Много сте се заблудили в тоя
83
24
 
18
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Ама доста от гласувалите за Слави не слушаме чалга.Айде стига реване, да му дадем шанс, може пък да свърши нещо добро.Другите им се нагледахме на видимите резултати.
82
18
 
15
 
! Отговори
До почитателите преди 3 години
на Васил Найденов: Да ви напомня, че това не е единственият представител на доброто поколение музиканти в България и съвсем не е най-емблематичният. Нито пък е известен с кой-знае какви обществени позиции, освен че е пял тук-там на значими политически събития. Много нелепо звучи сравнението на избори за парламент с конкурс за пеене. Всичките му импресии в разговора са носталгични и доста неадекватни. А пък намесата на толератността съвсем не е намясто, защото препраща към лични пристрастия...
81
9
 
7
 
! Отговори
Е, к`во сега? преди 3 години
Човекът вече мисли, че ще му трябват хирурзи, да не дава Господ. Заради това подсъзнателно ги споменава два пъти. Вече певци, художници, режисьори, танцьори, текстописци, според него няма да му трябват.Василе, нямаш нова песен от сигурно поне 10 години. А май и двадесет. Не те ли е срам?Май те е страх, че няма да си "адекватен спрямо съвременната сцена"? Какво имаш да губиш? Пусни едно ново парче! Имаш фенове!
80
8
 
13
 
! Отговори
Ко каза, ко? преди 3 години
"когато вкусът на цяла нация стане менте, когато ние възпитаваме децата си в една такава позиция менте, е много страшно, защото тези хора са бъдещето, те трябва да бъдат бъдещите хирурзи, математици, политици, хирурзи"... Колко патетично. Всички хора на бъдещето ги възпитаваме за хирурзи, математици, политици.. А кой ще оттглежда животни и зеленчуци на село, кой ще ги продава, кой ще кара кара автобуси, кой ще чисти сметта пред домовете им ? Не може само с изкуство и наука да преживеем...
79
1
 
3
 
! Отговори
Загуби, да... преди 3 години
До Сат ННо поне пет пъти по толкова. Има си официални списъци - по инициалите ще го познаеш.За да си мислиш, че мошеш да взимаш лихва 6%, когато лихвата по кредит от друга банка е 5%? Какъв трябва да си, ако не... слабо интелигентен.Ще тегля аз кредит при 5% лихва, която трябва да плащам на годишна база, но в същото време ще ги депозирам в друга банка и ще получавам 6% лихва на годишна база?! Колко трябва да си неуразумян, да не кажем ***, за да се вържеш?
78
6
 
23
 
! Отговори
w преди 3 години
В Найденов ще се помни вечно с творчеството си. Той намеква, че чалгарите пропълзяват и към управлението на държавата.