Проф. Аргирова: COVID-19 праща все повече млади хора в реанимация

Според вирусолога болните много късно търсят лекарска помощ
7 апр 2021 17:15, Ния Христова
21
Проф. Аргирова: COVID-19 праща все повече млади хора в реанимация
Снимка: БГНЕС
"Все повече млади хора биват приемани в COVID отделенията и реанимациите. Една от причините за това е ненавременно търсене на лекарска помощ. Всеки ден идват хора в много тежко състояние. Затова призовавам хората при задух да потърсят веднага доктор", заяви в ефира на Нова тв проф. Радка Аргирова, вирусолог, председател на Дружеството на вирусолозите. 
 
Според нея броят на новите случаи продължава да е висок. "Тези малки спадове в някои дни на седмицата са по-скоро въпрос на отчитане, на работа в събота и неделя. Не ги приемам за спад", поясни тя.
Още по темата
Проф. Аргирова смята, че е възможно да има леко повишаване на новите случаи на коронавирус заради провеждането на парламентарните избори. "Действително имаше сериозно струпване на членовете на секционните комисии при предаване на бюлетините. Надявам се да са били ваксинирани", коментира вирусологът.
 
По думите й няма данни различните варианти на вируса да водят до по-тежкото протичане на заболяването.
 
"Докато позволяваме на вируса да се движи, той ще мутира. Все още сме в зоната на един щам. Това значи, че каквито и варианти да има, те всички се ялият от неутрализиращите антитела. Затова трябва да побързаме с масовата имунизация", поясни Аргирова. Според експерта все още не е категорично доказано дали ваксинираните хора могат да пренасят вируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До мед сестраМоже ли малко повече информация по въпроса? Предварително благодаря
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинирана ли е тази жена?
17
3
 
7
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
професорке, а какво ще кажеш за шантавата схема по която ги лекуваме по ваше нареждане с хиляди боркллуци и по...мии, които вливаме?
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ми покажете и другата прууууфффесорка Александрова и започвам с повръщането.
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направили са си ваксина, подписали са информирано съгласие, какво ни занимавате с това пълнили ли реанимациите или не ги пълнели. Нас, нормалните хора, това не ни засяга.
14
3
 
18
 
! Отговори
payak преди 3 години
Къде се беше скрила таз баба толкова време? Голям фен съм й. Слави включи в листите си другата ми любимка Мика Зайкова-топ икономистката на Републиката. Ако приема съвет, му предлагам баба Мика Зайкова да я сложи финансов министър, баба Радка Аргирова - здравен и още една любимка Донка Байкова пасва за земеделски от всякъде. Тогава никой няма да има никакви грижи-държавата ще е в сигурни ръце.
13
6
 
10
 
! Отговори
Tobi преди 3 години
Отдавна е ясно че с ваксинирането се увеличават тежките интензивни случаи. Никой не пита кой от интензивно болните е вече ваксиниран. Тази леля за съжаление говори глупости
12
3
 
13
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Хубаво, че поканили проф. Аргирова - какво да кажем за Мутафчиев - шефа на артистите, и той се натресе - случайно да не го забравим.То и няма и с какво да го помним като артист - натегач, слагач...не стига че цял народ плаща да му пращат хеликоптер да го спасяват,ами днес седнал да губи времето на хората да задава въпроси за собственото си здраве. Той е връзкар, на него секи ще му откликне при проблем. Как да се спасяват другите:лекарите даже не ни слушат, камо ли преглеждат?! Защо го канят Нова
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма никакво значение кой кога търси помощ, защото помощ няма. Бърза помощ отговаря на повикване, само когато е прекалено късно, а и пристигат след 5 часа чакане, което за много пациенти е фатално. Случай с мои познати от днес - болният от ковид е в тежко състояние, но щом все още дишал, бърза помощ нямало да отиде! А много от личните лекари абдикираха. Хайде поне да не са чак толкова нагли с подобни вбесяващи заглавия!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
Добър ден ! Поправка преди 3 години
По болниците. И за всички други които наистина се борят за всеки човек !
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пруфесората да каже какво прати толкова бърже Коритаров у Орландовци???
8
1
 
15
 
! Отговори
Добър ден ! преди 3 години
За една година не съставихте лечебна пътека с която да бъдат запознати личните лекари и още в зародиш да има ефективност.Да ме питат каква ми е сатурацията по телефона вкъщи?Да си направя скенер и л.л. да ме пита да ти сменя ли антибиотика? Болшинството от влизащите в болница го правят около 8ми 10 ден. Ако знаеха или можеха да преценят щяха със сигурност да влязат навреме. От един току що изписан. Поклон на лекарите побойниците !
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше посъветвала Радев да предложи изборите след месец. Едва ли съскащият злобар щеше да се съобрази, но нейната съвест щеше да е по-чиста.
6
2
 
15
 
! Отговори
83336 преди 3 години
"Според експерта все още не е категорично доказано дали ваксинираните хора могат да пренасят вируса." А пък френсикте колеги на госпожата отдавна предупреждават и настояват ваксинираните да носят маски и да спазват всимик правила на карантината, защото са носители на вируса.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази жена защо не си гледа старините? Изглежда много несериозно.
4
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
деменцията не прощава
3
9
 
11
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Прибирай се бабичко. Мда умрелите от корона са само младежи на 72+ с три болести. Айде право дом,че ковид дебне.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами къде да я търсят, *** бабче? Джипитата абдикираха, кажи къде да я търсим тая здравна помощ, та да я намерим. Цялият народ кара на самолечение, едни успяват да се излекуват, други се баталясват. Пак ли ние сме виновни?
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабката е изтрещяла ...тия кото се връщат от Малдивите и Занзибар къде ги праща )