Борисов: Силата ни е, че когато има проблем, го решаваме

Премиерът посети Рилския манастир, за който МС отпусна пари
Обновена: 8 апр 2021 10:48 | 8 апр 2021 10:48, Веселина Йорданова
193
Борисов: Силата ни е, че когато има проблем, го решаваме
Снимка: Правителствена пресслужба

Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Подпомогнали сме възстановяването и изграждането на много храмове в цялата страна и ще продължим да го правим.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир.

Още по темата
Министерският отпусна на вчерашното си заседание на Светата обител 240 000 лева след отправена към правителството молба от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий да бъде подпомогната издръжката на манастирския комплекс за първото тримесечие на настоящата година.

Борисов изтъкна, че хилядите поклоници отново ще могат да посещават Рилския манастир, след като бе възстановено движението по пътя за Светата обител след укрепване на срутището.

От двете страни на скалния масив са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

Премиерът акцентира, че с усилени темпове в последните години бяха реновирани много църкви, манастири, джамии. В рамките на мандата правителството отпусна на Рилския манастир 3 052 000 лева.

Адрианополският епископ Евлогий благодари на министър-председателя и правителството за финансовата подкрепа и припомни, че преди 1989 г. с десетилетия държавата е била в дълг към църквата.

"Сега всичко, което правите за обновлението на храмовете, е добре за целия народ и то ще остане", категоричен бе епископ Евлогий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце не си играй да им обясняваш, те са обладани от омразата и не разбират. Мрънкат колко пъти се били правили веднага различни промени и не оценят мигновенната реакция. Чалгата ще ги довърши съвсем.
95
6
 
12
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Най после Българският народ се отърси и прогледна -че тази Мутра е сменяема-Че Тя се моли за Мир- за Милост!-Че тя не е Богоизбрана! Социолозите е време да си посипят главите с пепел- Защото ТЕ предсказаха Победата на ГЕРБ -но всъщност благодарение на ТЯХ -ГЕРБ загуби! Първи след Изборите- но последни на опашката)) Всички срещу ТЯХ! Мафията с каскети се е окопала -Ще е много трудно да се изчистят институциите от Кръвожадните Калинки и вампири превзели Всички институции-Трябва да се 'реже плът"
94
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предлагам всичките да дойдат от чужбина! Да се насладят на онова което избраха! Освен това и тука могат да берат домати и чушки и да мият тоалетни в банките, а и старци могат да гледат. Нашите старци да не би да са по-лоши от немските или английските! И в тоалетните на офисите не мирише по-гадно от тоалетните в които се изхождат банкерите индийци и адвокатите пакистанци! Ами да идват да си живеят по Слави правилата дето избраха!
93
7
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонименама нали нямаше Ковид, нали Радев го отричаше! пък сега имало, болни и починали. Нали Мутафчийски лъжеше!
92
5
 
10
 
! Отговори
Ивелин преди 3 години
Точно тези от чужбина вдигнаха Слави чалгата, като се има предвид че 99% от тях са необразовани, берат ягоди,мият чинии, бачкат по ферми и прислужници, не се учудвам че са гласували за него!Сега ще им сърбаме попарата на чалгадебилите!
91
5
 
7
 
! Отговори
стига преди 3 години
Няма ли кой да му затвори устата на този.....народът му каза....Явно по -голямо кречетало от уплашен мафиот няма..........
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гост"Тук е България, тук е различно."ТОчно. Но не за дълго. Време е да се оправят нещата. Прекален дълго ви чакахме!
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоново да попитам:"Ама всичките 50 000 ли? Или само половината?"И какво толкова ми налетяхте (даже не знам, ако трябва да пиша в множествено число) с тея минуси?Защото толкова гласуваха за Слави? И още около 20 000 за ДБ. Имаше и 17 000 за ГЕРБ.
88
6
 
6
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонимен 85затова си живей в Германия и гласувай за Меркел. Тук е България, тук е различно. Много неща се промениха, има много до променяме, но определено е подобре от Костово време, от времето на НДСВ с БСП
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоше, ти Тошето на Слави ли си?Я ми кажи как да вземеш превантивни мерки срещу вируса например, като насреща си имаш мазни ресторантьори, които не се интересуват от смъртността при възрастните ни родители, те не са контингента на чалготеките! Как озъптяваш нагли хора! Искам да видя как вие от ИТН ще го направите, запазвайки живота на родителите ни, подсигурявайки бизнеса, без да затворите границите за гастербайтерите, запазвайки здравната система да не рухне! Искам да видя вашият модел!
86
1
 
2
 
! Отговори
с преди 3 години
200
85
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мдааа"Слави Трифонов, ама тези отвън дето гласуваха за него да дойдат сега тук да живеят и да носят отговорност!"Ама всичките 50 000 ли? Или само половината?
84
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е един фойерверк, ще светне ще падне и угарките му може да направят невиждани пожари
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 93Спре ли се схемата с подкупите, изнудванията и вкараш ли в затовра 20-30 парчета, дето отчуждаваха фирм в името на ГЕРБ, ще видиш ...
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 90 В анадола пак има вярващи. И там властта се крие зад полите на религията.
81
9
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
До Дано се разкара!Как ще ги доведете тези инвеститори, като нито един от вас няма и понятие как се правят програми? Докато се научите гладните ще се утроят и ще ви сринат от депутатските ви места. Води ви единствено омразата към Борисов, нито имате идеи, нито план, нямате нищо. Борисов като се махне и стимула ви отлита, оставате с нищо, няма срещу кого да се борите. Вие не сте алтернатива. Омразата не води до нищо добро.
80
7
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Хипер инфлацията *** на вратата, допе да ни яко със Слави Трифонов, ама тези отвън дето гласуваха за него да дойдат сега тук да живеят и да носят отговорност!
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не плюйте срещу църквата безбожници! Като не ви харесват отчетата от Рилския манастир отивайте в Анадола, там със сигурност ще ви посрещнат вашите!
78
5
 
6
 
! Отговори
Anathema преди 3 години
Не разбра ли, че ти си проблема ве ***?
77
6
 
10
 
! Отговори
Къса памет преди 3 години
Слави така ша ва опрай, че ще взимате пак заплати стотици хиляди левове като 90-те години!Малко ли ви бяха Бареков, Сидеров, Яне Янев, Радан Кънев, Хиподил, Царя....Къса памет бате!Със Слави ли ще ходите в Европа или с Мая Галева???