Пандемията нямало да се овладее скоро, мерките остават до края на май?

Умората сред хората - огромна, но е рано да се успокоим
171
Пандемията нямало да се овладее скоро, мерките остават до края на май?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вероятно ще се наложи мерките да продължат до края на май месец, съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

Според него, въпреки че има лек спад на болните от коронавирус, но няма как пандемията да се овладее до края на април.

Още по темата

„Капацитетът по болниците ще издържи, но не знам колко ще издържат хората. Умората е огромна. Намаляването на заболеваемостта все още не олекотява хоспитализацията. Рано е да се успокоим“, каза още той.

Относно ваксината на „АстраЗенека“ и страничните ефекти от нея, Кунчев коментира, че рискът е толкова малък, че си заслужава да бъде завършена ваксинацията.

„Тогава се получава и сертификатът за ваксинация. Няма как да се издаде такъв документ, ако не е завършена ваксинацията. Повишено внимание трябва да има при жени под 30 години с наднормено тегло, тежки пушачки и приемащи контрацептиви“, разясни той.

По думите му не се налага никаква предварителна подготовка медикаментозна.

„Масово в България втората доза на "АстраЗенека" се появява в края на април и началото на май“, коментира още Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
4
 
! Отговори
133 преди 3 години
До АнонименПроблемът е там, че с 1/3 болни служители икономиката пак боксува, преболедували хора по два месеца са вън от играта и работата, останалите служители на 30% вършат работата, колкото да си мисли шефа им, че работят
87
1
 
10
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Вирусът не се Внесе сам в страната ни - беше му помогнато!
86
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е икономиката на България да заработи отново на пълни обороти.Мерки не трябва да има понеже пречат на икономиката на страната.
85
4
 
12
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
2020 в Китай се появиха повече нови Милиардери от всички Милиардери по Света взети заедно - абсолютната индикация, че Китай зарази Света умишлено за Икономическа доминация и Поробване на Света! в Едва Война само Победителя - Забогатява с такива темпове!!
84
15
 
5
 
! Отговори
СортиранМатериал преди 3 години
Ами като умират по 100-200 "безсмъртни" на ден, то догодина всички ще бъдем или ваксинирани, или преболедували или мъртви. Чисти се планетата от матряла с нисък IQ!Еволюцията не е спряла - само най-умните оцеляват!
83
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои "мерки", бе пуйовци?Единствените мерки са спрамя учениците и образованието. Понеже не са ни ценни, ни е такова дереджето.Няма държава с добра икономика, която си затвори за такъв огромен период училищата! Но щом ни управляват тикви и калинки - нормално е точно образованието да е с мерки.
82
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На народа му писна да се говори за пандемията.
81
4
 
18
 
! Отговори
Радвайте се! преди 3 години
Можем само да се радваме, че *** като този ще се махнат в скоро време от управлението на държавата ни. Поредния продал се за да всява страх в хората!Ако оставим те да решават не до края на май, до края на живота си ще сме затворени!
80
2
 
9
 
! Отговори
Кабинет Борисов3 преди 3 години
Унищожил България чрез вкарването на Уханска Чума, като преди 1 година, по централните новини ни показваха, как Министърът на Здравеопазването на Кабинета, заедно с Китайският посланник посрещат на Летище София ВирусоНосителите и им осигуряват безпроблемно влизане в страната - Момента, който показа, че Кабинет Борисов3 е Васален на Пекин и Китайският Посланник определя кой Заразен влиза в страната! Всичко е на видео - Канал 1 го излъчваше!!
79
12
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
само така! Мачкай р0бете!!
78
9
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Нищо не може да спре Мангъров!Няма как целия свят да е така а тука да е наобратното!Няма как да стане и никъде по света го няма!Който мисли че е възможно е голям наивник!Дали ще е Кунчев,Минчев,Мангъров няма значение!Такъв е "новия световен ред" на милиардерите!
77
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на месец май? Добре. Ама за коя година става въпрос?
76
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очакваме да заработи новия парламент и да отмени всички мерки.
75
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо за интервюто на Коста Костов вчера по БНР? Oчаквал в началото на май да има по 300 влизащи в болница, от които половината в тежко състояние и 30 % в много тежкоВземете се разберете помежду си най-накрая каква е ситуацията и какви мерки трябва да се вземат и престанете да плашите хората! И се хванете за работа, вместо да обикаляте студията!
74
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коментарзащото ако е е Мангъров ще спре всички простотиикакто Нинова спря Истанбулската конвенцияВсичко си зависи от нас!!!
73
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Според примера на щаба маската се сваля когато човек говори.Които не говори и мълчи ще трябва да я носи
72
6
 
31
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Абе вие да не мислите че нещата зависят от разни Кунчовци и Мунчовци!Те просто пренасят на наша територия нарежданията на световното масонство!По цял свят е така!Нашите нищо не могат да решат а само изпълняват външните заповеди!
71
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 83Носенето на маски доведе до това хората да прекарват тежко вируса ако са спазвали постоянно тази мярка. Ако не бяха маските много от тежките слечай щяха да са леки или средни.
70
10
 
25
 
! Отговори
възмутен!!! преди 3 години
Втори по смъртност сме, а пускат учениците по училищата? Що за "мерки" са това, при ситуацията в която се намираме. Това някаква гавра и вид садизъм към деца и родители ли е?? Ангелов да си скъса дипломата и да се маха незабавно!!!
69
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да питам, носенето на маски колко успя да предотврати разпространението на вируса за една година?