Радев: Да пазим разбирателството между религиите

Президентът се срещна с главния мюфтия Мустафа Хаджи
79
Радев: Да пазим разбирателството между религиите
Снимка: Президентство

Националната традиция на мир и взаимна толерантност между различните вероизповедания в България е изградена на сигурна основа, затова заедно трябва да пазим това дълго изграждано и постигнато с мъдрост разбирателство.

Това каза държавният глава Румен Радев, който се срещна днес с Главния мюфтия на мюсюлманското изповедание в България д-р Мустафа Хаджи.

Срещата се проведе по покана на държавния глава в знак на уважение към традициите и обичаите на българските граждани с мюсюлманско изповедание, за които скоро настъпва свещения месец, в края на който отбелязват големия празник Рамазан Байрам.

Всяка година президентът е символичен домакин на традиционната вечеря ифтар по време на свещения месец. Провеждането й тази година е възпрепятствано поради епидемичната обстановка.

Президентът посочи, че просперитетът на страната е свързан с равноправието и благополучието на всеки от нейните граждани.

На срещата беше обсъдена темата за поддържането на мюсюлманските храмове у нас и акредитацията на Висшия ислямски институт. Президентът Румен Радев и главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи изразиха мнение, че трябва да бъдат полагани общи усилия за  предотвратяването на радикализацията сред младите хора чрез утвърждаване на традиционните ценности на религията.

Вероизповеданията имат важна роля за възпитаването на устойчива ценностна система в обществото, беше посочено по време на разговора, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В християнството няма нищо българско!
37
8
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
Вместо да държи речи - да прави правителствоСлави подкрепя Радев Корнелия също и Мая същоДа си напуска благата службичка и да става Премиер и да почва да ни оправя и да вкарва Бб в затвораМоже ама не е това Човека
36
2
 
10
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Ското пред министерски съвет кръв и зъбета на земята от ДайБългарски и Чалгарски партии и така ,това е разумният ход и на есен ГЕРБ правилният избор
35
1
 
14
 
! Отговори
Мутрите в парламента преди 3 години
Радев подготвя Орешарски 2
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черните знамена на Ислямска държава ги развяваха партията на Слави, Мая и майките на деца с увреждания. А вие гласувахте точно за Слави,***!Те мюсулманите се страхуват от Ислямска държава и бягат като дявол от тамян от тях,вие тук ги набутахте!
33
0
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Ах само да си эема и другата половина от наследството, щото тя е ключачът към първата. А нема и да питам кой эа кои е гласувал
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаАмо българсите в чужбина не сме гласували,някой е фалшифицирал изборите в полза на Слави!Не вярвам,че някой е гласувал за чалгаря-мутра Слави, просто някак манипулираха изборите.Той и затова уж събираше 78 стотинки и вероятно са откраднали данните на плащащите 78 стотинки и други и са ги вкарали като гласували за Слави,без хората да знаят.Затова всички трябва да гласуват и да е задължително гласуването,не гласуваш ли, спиране на всички сметки за 1 месец или затвор за 1 месец
31
3
 
7
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Християните според исляма са Хора на писанието, а не неверници
30
13
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Абе, кво стана с герберската опорка, че българите в чужбина нямало да гласуват, защото Радев бил насочил изборите на католическия Великден.За един маркучоразвивач от Банкя питам
29
8
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Въпреки, че съм платен, аз срещу Радев лошо няма да кажа. Пускайте статии за Славуца и Христо Иванов. Там да се изхождаме. Още 10 мнения и съм направил нормата.
28
1
 
2
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Ще ни избиват казваш. Забранявам ти филмите за възрастни.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Например.? Те да избиват християни защото сме неверници, а ние да ги приемаме и да им строим джамии да не пием пред тях и ядем свинско заради чувствата им. Те какви компромиси ще направят? освен да налагат религията и разбиранията си
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26 Колко са гладни бре джентълман.До толкова, че да не ни посетят през лятото ли.Тях не ги гледай, огледа се около себе си. Може и да фърлиш един поглед към Враца. Пък като ти се уморят очите, мини през Плевен ските села да си починеш. Се ще намериш някой хоремак да си утолиш акъля.
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само дето традиционните ценности на исляма са точно радикални - покоряване и клане на различните, робство, унищожаване на другите храмове. а убийствата, изнасилванията, лъжите и т.н. от мюсюлмани към немюсюлмани не са грях. мнозинството мюсюлмани по света не знаят подробности за религията си, само че въпросният мустафа хаджи е учил точно това в сауд. арабия и прекрасно знае какви са 'традиционните' им ценности.
24
11
 
4
 
! Отговори
Знае как преди 3 години
да балансира президента Радев. А не като оня зъбат *** , дето сега тича всяка сутрин на женевското езеро- Петърчо Стоянов.
23
3
 
13
 
! Отговори
Внимание преди 3 години
Предстои Орешарски 2. Правете си изводите. Руснаците са вече мнооооого гладни и жадни. Искат да цоцат Европейски пари на корем!!!!! За българския народ - трохите и дори по- малко.Предстои. Радев си въобразява, горкия, че неговите спонсори милеят за България!!! Ха ха! Колкото кучето милее за кокала!!!
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой беше този Радев
21
17
 
4
 
! Отговори
Готин е Радев! преди 3 години
Знае как и какво! Пак ще гласувам за него! Натика гърбавите в миша дупка.
20
4
 
6
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Квото каже ДПС, хората на Моя ИДОЛ!!!
19
1
 
10
 
! Отговори
мюрето на КГБ преди 3 години
Ей на такива жалки пионки разчитат руснаците за интересите си тука и навсякъде. Жалки, безсрамни, безполезни ама жадни за власт, типичния профил на комуниста