Хотелиерите искат спешно да се издават визи за руснаци

Това бил шансът да ги привлечем, след като им спрахя полетите до Турция
235
Хотелиерите искат спешно да се издават визи за руснаци
Снимка: БГНЕС

България трябва незабавно и спешно да започне да издава визи на руски туристи, категорични са от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) . Само преди часове от Руската федерация обявиха, че спират за неопределено време полетите до Турция заради увеличените се случаи на коронавирус в страната. А именно към морски почивки в южната ни съседка се бяха насочили основната част от руските туристи.

И след като тази дестинация става поне временно недостъпна за тях, логично е веднага да потърсят алтернатива за вече планираните си ваканции, обясни председателят на БХРА Георги Щерев, цитиран от пресцентъра на асоциацията.

Още по темата
Колкото и Господ за пореден път да ни доказва, че е българин и да прави всичко възможно да спаси летния туристически сезон на България, не бива да забравяме, че “той дава, но в кошара не вкарва” . И в този случай бездействието на външно министерство може да се окаже фатално за целия туристически сектор. Не започнат ли спешно и веднага да се издават входящи визи на руските туристи в България, отново няма да успеем да се възползва от ситуацията. Защото конкурентите ни като Кипър и Египет не спят и вече издават визи на руските туристи, обясниха от БХРА.

От организацията подчертаха и че икономически не е сега моментът външно министерство да прави политика и да се опитва да показва мускули чрез остри изказвания срещу Руската федерация, защото това е пагубно за икономиката ни. А без икономика няма политика.

От национално представена организация с 36 регионални структури недоумяват защо към момента, въпреки че имаме работещи консулски служби, не се издават визи за руските туристи. Още повече, че вече има планирани  и директни полети между двете страни. Сега  е моментът поне да се опитаме да възвърнем загубените си позиции на руския туристически пазар, като ясно дадем знак, че имаме политическата воля това да се случи. За да успеем да привлечем руски туристи през това лято са необходими няколко спешни мерки, които могат да се изпълнят лесно, не струват много пари, но ще доведат до голям ефект и ще са от изключителна полза за бизнеса, който е на ръба на оцеляването, подчертават от БХРА.

На първо място незабавно трябва да започнат да се издават визи. При това това трябва да се случва светкавично, а експресното издаване на документи да не е по-скъпо, а на една е съща цена като обикновената поръчка. Предвид, че се очаква сезонът, доколкото въобще има такъв, да се движи от резервациите в последния момент, това е от изключително значение. Трябва да се има предвид, че повечето Шенгенски визи на руските туристи вече са изтекли заради блокираните от пандемията пътувания, така че за да дойдат у нас са им необходими визи, издадени специално за България.

Нужно е още да се направят постъпи за възстановяване работата на Генералното консулство на България в Новосибирск, тъй като в момента на територията на Русия действат едва 3 консулски служби, които обработват визите за България от цялата необятна уска страна, което е крайно недостатъчно и затруднява работата.

Важно е и да се изпрати още 1 туристически представител в Русия. Както и да се активира работата във всички руски градове и региони, които са побратимени с български такива, подчертават от БХРА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
До хахахаха--------------------------Да ама навремето девочките вършеха чудеса в леглото за бутьилочка "Плиска"
169
1
 
9
 
! Отговори
призив преди 3 години
предлагам да почнем да пускаме СМС_и в помощ на кръчмари , хотелиери и туроператори поне веднъж седмично . цената да бъде минимум 50лв. без ДДС , може пък да са доволни .
168
2
 
11
 
! Отговори
еййй преди 3 години
на тез как не им омръзна нещо да искат!
167
8
 
8
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
стига с тези рашънгери! ореинтирайте продукта към полякини и чехкини...е как ухаеше на нивеа и бич-може едно време...
166
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХристинаСега смени амплоато и се върни към цинизмите. Ясно ни е че сте същите хора. Няма такива хамелеони като червените русофилчета!
165
6
 
11
 
! Отговори
Христина преди 3 години
Не трябва да има визи, ние сме братски народи и всички наши прекрасни черноморски курорти се издържат от руснаци, защото това са мнозинството туристи вече повече от 50 години ! Пътуванията трябва да са свободни между двата братски народа. И аз се надявам един ден да станем част от Русия, така или иначе поради политически, икономически и географски причини България няма да я има на картата до 20-30 години. Нека бъдем с РУСИЯ едно !
164
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам, че фашистките сини *** са налазили форума. Не ми пречите, все пак не сте българския народ.
163
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Блъди Мери"Айде стига със заканите, че нали знаеш: Който копае гроб другиму, сам пада в него."Руснаците винаги само смърт и мизерия сеят независимо какво правят другите, тъй че това е някаква илюзия, че ако се държи с тях добре човек, те ще се държат добре. Те само изчакват удобния момент да те смачкат. При първа възможност.
162
3
 
6
 
! Отговори
До Блъди Мери преди 3 години
Айде стига със заканите, че нали знаеш: Който копае гроб другиму, сам пада в него.
161
4
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Руснаците вече не искат да ходят на почивка на кафявото ни мутроморие, вече са се пренасочили към Испания, Франция, Египет и др, къде къде по-добри дестинации.
160
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Танто за тантоКой е луд да ходи в тая яма?
159
3
 
6
 
! Отговори
Танто за танто преди 3 години
Без визи за български граждани за Русия
158
13
 
17
 
! Отговори
Блъди Мери преди 3 години
Руските граждани дето масово населиха нашето черноморие, заедно с местните русофили от "Възраждане" и тези от Бузлуджа и яз.Копринка, застанали под вдигнатия юмрук на Кремълският парашутист радеф ни подготвят референдум подобен на Кримският със зелени човечета, та затова дет се вика - Дорде е мъничка змията с крака да и строшим главата, че както е тръгнало ще изпълзи цяла Анаконда ... !!!
157
6
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Никакви визи, това не е нормално ! Да живее братския руски народ ! Вечна признателност и любов към братска Русия !
156
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гого "Първо идват руснаци на почивка, после купуват квартири, после Путин казва че там живеят руснаци и трявба да ги защити от неправдите и това че не им говарят на руски и накрая пристигат зелени човечета и организират референдум.Не, мерси!"______Че и училища на руски, културни руски инициативи, удобства и условия, че имали право, кувпуване на територии - руски анклави, Камчия, например, партии, желание за гласуване, макар, че не са граждани на България!!!Не, мерси!
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164"Добре са дошли братушките, ама дали ще дойдат? Щото за управляващите по-важно от спасяването на туризма е какво ще каже американеца"Брех как обърнахте скоростно плочата като стана дума за любимите ви руснаци?До днес сутринта беше "мутри вън", "хотели подпорни стени" и " мутрите по морето", сега изведнъж станахте супер загрижени за хотелиерите и туризма?Как стана таз работа? Човек не може да познае, че едни и същи хора горворят тия неща!
154
4
 
2
 
! Отговори
Вечнопризнателенарод преди 3 години
Националниjaт интерес е сo Русия затоа имаме 350 издигнати монумента на братскиот спасител!
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре са дошли братушките, ама дали ще дойдат? Щото за управляващите по-важно от спасяването на туризма е какво ще каже американеца. Щото за управляващите по-важно от здравето на народа е как ще ни пробутат американските ваксини, а другите ваксини са табу, вече свалят и Астра Зенека от употреба, ами не е американска.
152
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вечнопризнателенарод"По-добре риска губерня отколкото турски вилает!"Русофилите винаги виждате изхода в това да сте роби на някого.Най-добре е да сме ЕВРОПЕЙЦИ и да си гледаме националните интереси!
151
8
 
9
 
! Отговори
Блъди Мери преди 3 години
Руснаци не ни трябват, да си стоят в Матушката ... и нашенските русофили-путинисти ще натирим натам ... !!!