Информираме туристическите бюра в Германия за мерките у нас

Целта е да се утвърди страната ни като безопасна дестинация
18
Информираме туристическите бюра в Германия за мерките у нас
Снимка: БГНЕС

Над 300 туристически бюра в Германия, 27 специализирани медии и 77 туристически оператори бяха информирани за мерките за сигурност и безопасност, които България предприема по отношения на туристите, съобщиха от МТ.

Сред тях и до най-големите и важни за България на германския пазар туроператори, като DERTOURlSTk, TUl, Schauinslandreisen и др. Популяризирането на страната ни става благодарение на сътрудничеството между Министерството на туризма и Германо-Българската индустриално-търговска камара. Разпространението на съобщение за мерките на страната ни е една от стъпките, които камарата предприема в рамките на сътрудничеството с министерството.

Още по темата

В официално писмо организацията информира за инициативите, които е реализирала до момента за промотиране на страната, като безопасна дестинация и актуална информация на предстоящия летен сезон. Те посочват, че са разпространили информация към целевата група туристически оператори и туристически агенции за развитието на мерките за сигурност за ограничаване на епидемиологичната ситуация в България за летния туристически сезон, започващ от 1 май 2021 г., и тяхното законово осигуряване в България.

Апелирали сме германските партньори да предадат тази целенасочена информация на клиентите си, за да се създаде повече прозрачност и сигурност в това време на пандемия, се казва още в писмото на камарата.

В него е записано още, че със своята подкрепа за осигуряване на безопасност на пътуващите в България, българското Министерство на туризма прави възможна почивката в страната за германски туристи.

В средата на март Министерството на туризма избра Германо-Българската индустриално-търговска камара за партньор и посланик по отношение на информационния обмен, свързан със сигурността на гражданите на Германия, пътуващи до страната ни с цел туризъм. Общата ни цел е информацията да пристига навреме и коректно до институциите в Германия - Министерството на външните работи на Германия и Институт „Роберт Кох", отговорни за публикуването на информация, свързана с COVID-19 при пътуване на немски граждани в чужбина в следващите месеци.


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Umbrella corp. преди 1 месец
Германците са дисциплинирани и пак няма да почиват в тикволандия, а хотелиерите, ресторантьорите и концесионерите по мутроморието да не забравят, че мораториума по кредитите изтече. Да приготвят пачките.
12
0
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Теб пък кво ти пречат порносайтовете.Нямаш място да си изкажеш репликите ли.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германците тръпнат в очакване да отвори нашето черноморие..
Изпусни питомното, гони дивото-народна поговорка
10
1
 
4
 
! Отговори
Ало преди 1 месец
Админите спите ли??? Порно сайтовете ви ползват за евтина реклама!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние сме последната Ковид дестинация!
8
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Преведохме ли по 35 еврос на седалка за немските пенсионери?
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха, това новина ли е или виц? Какво са ги информирали, че у нас мерки няма или пък, че и малкото, които има изобщо не се спазват или пък, че от понеделник мерки изобщо няма да има?!? А може пък да са им казали, че се борим за първото място в света по смъртност и най много заразени... Защото това ни е в кърпа вързано след всичките неадекватни решения.
6
0
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 1 месец
Целта ни е ...., ма ние и цел ли имаме за туристи? Целта е да се налапат едни хора, с едни хотели. А другата цел е да пишем едни хиляди с ковид , да приберем едни пари от европа. Ма то така не става, или едното или другото.
5
2
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 1 месец
И този сезон германците ще си останат в Германия както и парите cи... а другите както е каза "чичовото" да го дух..Т, бедните!!!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако си стоим в червената зона , ще видим чужди туристи през крив макарон. Кой ще идва тук , като при връщане ще го чакат 10-14 дни карантина
3
0
 
14
 
! Отговори
Мерките преди 1 месец
за безопасност?? Това шега ли е??? 745 на 100хил.зарязени с втората най-голяма смъртност в света. ХАХА. Днес давайа по EURONEWSза Аликанте (Испания) там имат 24 заразени на 100 хиляди. Калинките пак изкочиха с мега манипулация. Информирали те вижте се каква *** сте какъв туризъм кви 5 лева. Много обипа Ганьо да се бие в гърдите, но не струва пукната пара!!!!
2
0
 
11
 
! Отговори
Handel преди 1 месец
Е нали ботoкса преди малко каза да не мислим, че страшното вече е отминало?
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да не идва немцу тука върлува див блакански ковид... чека да се стъмни и удри удри удри