Васко Кръпката: Слави е по-опасен в телевизията, есента ще има протести

Чалгата отдавна е в политиката, смята рок легендата
13 апр 2021 11:08, Красимир Ангелов
302

Музика и политика - две на пръв поглед несъвместими понятия, но от друга страна безкрайно свързани. Това наблюдаваме и при лицата, които ще бъдат част от 45-ото Народно събрание.

"Рокът е променил света още от средата на миналия век. Това, което са направили The Beatles и The Rolling Stones, е много повече от всяка една политика. Затова и рокът се е превърнал в религия. Последният случай за потвърждение е последният концерт на The Rolling Stones в Куба, където преди години никой не си е представял, че ще се свири такава музика", каза музикантът Васко Кръпката в студиото на "България сутрин".

Още по темата
По думите му, през последните 30 години се е случила китарна революция.

"По площадите ние излязохме с китарите да пеем, свирим. А в началото на 90-те години се създадоха много нови рок групи. Ние вместо калашници, взехме китари. Никой не пострада. Мога да правя много неща в този живот, но най-много обичам да свиря и да пея песни. Парчетата, които сме измислили през тези 30 години, вярвам, че ще останат и ще се пеят", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Музикантът сподели, че би "поздравил" пандемията, тъй като тя му е помогнала да свърши доста полезни неща.

"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката.

Той коментира и парламентарните избори от 4 април, както и резултата на партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ".

"Чалгата за мен не е музика. Тя навлезе отдавна в политиката, още когато Борисов покани някаква сръбска кифла в Министерския съвет, тя си влезе чалгата още тогава. Радвам се, че този водещ на това водевилно шоу влезе в парламента, защото в телевизията той е много по-опасен с неговите послания. По-добре човека да си ходи там в парламента и да го забравят хората. Тези хора, които гласуваха за чалгата, чакат някой да им вдигне заплатата, някой да им вдигне доходите. А той няма да им ги вдигне и те ще го забравят", категоричен бе Кръпката.

Според него през есента ще има нови протести и ще бъде голяма каша.

"Предполагам протестният вот реши тези избори и тази мантра "всички срещу един", пък този един хората си го избират, посочи още Васко Кръпката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДимитърЕлвис си беше поп изпълнител, ама айде карай ...
146
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на журналистите от dnes.bg, че поканиха музиканта Васко Кръпката за дискусия по политиката, в частност тълкуване на политическата обстановка в държавата и срока за създаване на ново правителство (от ГЕРБ , разбира се). Ашколсун, колеги от Днес, за проявения ум и находчивост! Следващият път поканете певеца Веско Маринов.
145
2
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Васко, коментираш деня на рокендрола, а не каза дума за Краля на рока?! Да ти го припомня, ако си го забравил - неговото име е ЕЛВИС ПРЕСЛИ!!!!!Защо не го спомена?! Защото е бил републиканец, нали?! И ти се оказа един обикновен нагаждач! Изстина ми, да знаеш! Ако те срещна, ще ти го кажа в очите колко си жалък!
144
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напреееед, науката е чччаааалгааа!
143
2
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Издадох троен албум. Работим по нови песни, записваме още по-нов албум. Стоях си вкъщи, преосмислих много неща", добави Васко Кръпката."За момент да си помисля че наистиан ще каже нещо. А то просто завист и самореклама (и не - не съм фен и не съм гласувал за Слави)
142
4
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Не ме интересува кой ще е на власт. Само ми кажете онези 50 лева ще останат ли и за следващите месеци?
141
1
 
3
 
! Отговори
ГОВЕДАРСКИ ЦИРК преди 3 години
ИМА ЕДНА СТАРА ПОГОВОРКА: ЗА ДА ПОЛУЧИШ,ПЪРВО ТРЯБВА ДА ДАДЕШ.......НАЛИ *** РАЗБИРАТЕ ДУПЕТААА
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, " в къщи Чайковски, навън гюбеци..". Такива шизофреници не съществуват!
139
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
васко Кръпката е кръпка на отзадника на гербавия вожд!А Васко вече е никой и никой нито го бръсне за слива, нито му бръсне сливата....
138
7
 
28
 
! Отговори
Не, че нещо преди 3 години
От преките включвания от Жипката на Барисов аз Вивалди или рок не чух. Вървеше само една мазна, сръбска чалга.
137
8
 
8
 
! Отговори
Индъстри метъл преди 3 години
Рамщайн са мои икони. Но имам приятели чалгари, които са такива умове, че този изглежда като листна въшка пред тях. Хората си печелят пари, в къщи си слушат Чайковски и Бизе, но като разпускат по кръчмите мятат пачки с пари по Преслава или Велислава, или по не знам си коя.
136
0
 
18
 
! Отговори
Бате преди 3 години
До До 152Приятел, казвам ,че не очаквам Слави и чалга да правят действаща икономика и силна правна система. Трябват нови лица, политически и икономически грамотни, но такива не виждам на хоризонта. Ако ти си такъв, действай, направи платформа и излез, ще те подкрепя, но ми се струва, че само с Искам няма да стане.
135
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те всички като него като минат осемдесетте и се сдядосат стават анализатори, дори и с 4 клас образование.
134
17
 
25
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Хубава или лоша и чалгата е музика. Да казваш че твоята музика е по-хубава от друга, особено от музикант, е липса на уважение и интелект. Животът определя музиката, а не обратното.
133
6
 
12
 
! Отговори
охохох преди 3 години
трябва да не дават думата(що се отнася до политика) на застаряващи и стари артисти.
132
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малее и тоя стана политически анализатор! Да изпее ако може еддна песен вече , че 20 години никъде го няма.
131
13
 
20
 
! Отговори
до 153 преди 3 години
Аз съм програмист и Боко ми докара предостатъчно американски и всякакви други софтуерни компании заради ниски данъци и добра инвестиционна среда.Заплатата ми е бонбон. Екстра съм.И чалга не ме интересува.
130
7
 
22
 
! Отговори
ЧАКАМЕ ОБЕЩАНОТО преди 3 години
А СЕГА ЧАКАМЕ ОБЕЩАНИТЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, С КОИТО НЯМА ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА И ТО МНОГО СКОРО, ЗАЩОТО СЛАВУЦА ЩЕ БЪДЕ ИЗМЕТЕН ОЩЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО 50ЛВ КЪМ ПЕНСИИТЕ ЩЕ ДАВАТ ЛИ ЗА ЛЕКАРСТВА,ЗАЩОТО ЛОШИТЕ ОТ ГЕРБ ДАВАХА.
129
5
 
3
 
! Отговори
zlobarq преди 3 години
До 154 Хаха, не ограничи а застана начело на цялата престъпна дейност в България...
128
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
закрадците си има съдно това са избиратели на Слави и Мая