Доц. Мангъров: Може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици

Не достигнала до хората тезата му, че мерките са излишни
14 апр 2021 09:14, Елка Василева
181
Доц. Мангъров: Може да има още 1-2  по-малки вълни в следващите седмици
Снимка: архив, БГНЕС

Пандемията се намира във фаза след своя връх и стадий на постепенно затихване. Това коментира доц. Атанас Мангъров, директор на COVID клиниката към Инфекциозна болница, пред bTV.

По думите му все пак може да има още 1-2 по-малки вълни в следващите седмици.

Още по темата
“Мерките не водят до намаляване на случаите, а има хора в болниците, защото имаме епидемия. Вирусът ще продължава да се върти, докато не мине през една критична маса от населението независимо от това спазваме или не ограниченията“, каза още инфекционистът.

Доц. Мангъров заяви и че се е върнал към задълженията си на лекар, след като не успя да влезе в парламента.

"Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик, аз съм лекар. Не можа да достигне до съзнанието на хората основната теза, която се опитах да развия още преди да започне предизборната кампания, че тези мерки са излишни, че трябва да се върнем по-скоро към нормалния ритъм на живот“, обясни Мангъров.

Той коментира и статистиката за общата смъртност.

"Миналата година са починали 125 000, което е с 16 000 повече, отколкото предишната 2019 г. От тези 16 хиляди около 7 хиляди са с COVID, останалите 9 хиляди са починали от неразборията, която се случи", смята инфекционистът.

Той отново критикува членовете на Националния оперативен щаб, като заяви, че начело е трябвало да бъдат епидемиолози: "Можеше това да е проф. Мира Кожухарова, около нея има няколко души, които имат опит със справяне с този тип епидемии. Епидемията от свински грип, морбили, все неща, които са минали през ръцете на тези хора", каза доц. Мангъров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
5
 
13
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До VipВярното е, че е спасил много бебета! Прочети нещо за "банката на Мангъров" и пак пиши!
132
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ОнуфриЩом за тебе може, какво пък!?
131
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 143 Ето ти едно обяснение :Cтaр пocт oтпрeди избoритe:"Въпросът c глaвнo В е кого ще изберат американците за президент : Ако е Тръмп - коронавируса ще си отиде от информационните сайтове и ще стане като гриповете всяка година! Ако изберат Байдън - ще видите тогава кон боб яде ли или луканка на пръчка! Ще има още по напориста коронаистерия и такъв невероятен бизнес с всякакви дезинфектанти, ваксини, лекарства!"Зaпoчвa c мacки зa 100 дни oщe прeди дa e влязъл в Бялaтa къщичкa!....
130
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно казано, Мангъра го харесвах в началото. Някак вдъхваше успокоение и разум. В последствие разбирах, че не всичко, което казва е точно така. Спомням си, че през ноември каза, че до два три месеца, коронавируса ще отстъпи. Това може да се провери и в архивите на Днес.бг
129
10
 
25
 
! Отговори
Vip преди 3 години
Мангъров пак се опитва да се измъкне на съвестта на този човек лекар лежат много мъртви. Хаоса го подхранваха този и още една група специалисти. Никого този човек не каза пазете се носете маски, публично демонстрираше пълно неглижиране на мерките. Отвратително е место да се извиниш поне на близките на мъртвите да обвиняваш другите, които се опитваха да убеждават хората да се пазят...
128
6
 
22
 
! Отговори
? преди 3 години
"Моята цел не е да съм политик. Смешно е аз да съм политик"... Е, защо тогава се кандидатира? За да става за смях? Престанете да му давате трибуна, че досади на хората.
127
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Московска държанка, гладна за внимание.
126
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото вярно казано от този е за некадърите *** от НОЩ, другото не е вярно.Вирусът ще се върти независимо от мерки, но ако хората спазват някакави ограничителни мерки ще го забавят, за да се облекчи пропадналата ни здравната система и ще има по-малко починали поради ненавременна медицинска помощ.В БГ вече имаме достатъмно такива случаи. Най-богатите държави в света налагат ограничения, че са се оплели, тоя тука специалист акъл дава при нашето мракобесно здравеопазване и тази смъртност!
125
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До До 126С антибиотици се лекуват бактериални инфекции! А бактериалните са следствие от вирусните инфекции! А вируси причиняващи ОВИ и ОРЗ са над 200, в това число и коронавируси! Но безспорно, ти си форумния експерт по лечение с антибиотици!
124
0
 
14
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До 123Калпав единствено е драскача на тези редове пълни с лъжи и клевети. Имайте малко уважениенкъм тези хора. Ако ти си го прекарал леко или не си още. Има хора, които се бориха за живота си. Мислиш ли, че е лесно да лекуваш и контролираш болест, за която няма лекарство и информация и всичко е различно всеки ден?
123
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До ТОЗИДетайлна хронология на Годжи29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!13.03 Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!19.03 Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.30.03 Маските стават задължителни за всички!03.04 Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!19.04 Адът се отлага за неопределено време
122
4
 
13
 
! Отговори
МАНГЪРА преди 3 години
До ТОЗИкъде е главния прокурор, наистина трябваше да се самосезира за бръщолевинията на тоз кандидат *** за народното събрание.
121
1
 
9
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До 120А затова, че щеше да изчезне вируса през юли миналата година прав ли беше? После сменихме до Октомври пак беше прав май? Никой не е казал, че маските защитават 100% но дори и 15% пак си заслужава. И има разлика тези 70% заразени за колективен имунитет дали ще са за 2 години или за 6 месеца. *** безродни.
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУСОФИЛСКИ ЕКСТРЕМИСТ
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да си пие чайчетата и да не се изказва неподготвен по медиите.В пандемията съветите му се оказаха най-вредните и доведоха до смъртта на хиляди наивници, които го послушаха.Да припомня, че миналата година щеше да си къса дипломата, ако вирусът не изчезнел до лятото.
118
0
 
8
 
! Отговори
МАНГЪРА преди 3 години
търся някой болен от ковид срещу заплащане да се изкашля срещу мангъра и да му гледаме сеира. но после без болница на домашно лечение.
117
0
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Риторичен въпрос?Пропусна математиците, колега! Те пък едни математици...?!
116
6
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
И сега да си припомним отново началото на представлението.Месец март, пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Мангъра го апи кучито.
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Колко вълни още?Намалението никога няма нищо общо с мерките, често се движи в обратна посока дори.

Спонсорирани публикации