2517 са новите случаи на коронавирус у нас, излекувани са 3647 души

Намалява броят на хоспитализираните - 9685, от тях 807 са в интензивно
15 апр 2021 06:11, Анисия Иванова
83
2517 са новите случаи на коронавирус у нас, излекувани са 3647 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

2517 са новите случаи на коронавирус у нас или 16,5% от направените 15 297 теста през изминалото денонощие, сочат данните на Единния информационен портал.

Има спад и в броя на пациентите с COVID-19, които се нуждаят от болнично лечение - те са 9685, от тях 807 са в интензивни отделения. 125 души са починали за последното денонощие, излекувани са 3647 души.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас достигна 380 576. Те са установени от 2 319 263 теста.
Общият брой на починалите достигна 14 871.

Най-голям брой нови заразени са в София град - 599 души, Пловдив - 228, Варна - 177, Бургас - 161, Русе - 100, София област - 105.

Активните случаи към момента са 68 707. Общият брой на излекуваните у нас е 296 998.

За последното денонощие са поставени 14 882 дози ваксина, с което общият им брой достигна 605 377. По две дози вече са получили 119 879 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕвропеецТо сега вие сте на власт, протестърите.
59
0
 
1
 
! Отговори
Де пута преди 3 години
Ковид с ковид. Писнá ми.
58
3
 
5
 
! Отговори
Еми да отворим преди 3 години
и дискотеките и другите места, където разни хора се навират в разни хора, за да се онодат после.За паметливите: Преди една година заради 300 заразени в цяла България се направиха КПП-та. Сега при 2500 души заразени на ден мерки ще разхлабваме? Не, че някой ги спазваше и тия мерки.pp: И как става тази магия? Разхлабват се мерките, а заразените уж падат? Това е манупулация. Обратното би значело, че никакви мерки не спират вируса и просто сезонът е господарят на т.н. Ковид-19.Това не е вярно.
57
0
 
2
 
! Отговори
Ивайло Левски преди 3 години
Ивайло Левски от Варна е най-големия НАРКОМАН. Лежал е в наркокомуна. Прякорът му е ДЖЪНКИТО.
56
1
 
0
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 63, бивш 70 Колега! Пиши на *** и ясен български, моля!Сатурация-насищане! Това е думичка/термин/ за количеството на НЕЩО/каквото и да е то/в някаква смес! В случая колко кислород има в артериалната кръв?! Т.е. как се снабдява с кислород тялото ни! А кислорода се усвоява в белия дроб! Задстомашна жлеза - значи инсулин/евентуално диабет/! Не е далака/слезката/, който е кръвотворен орган! Има хора, незапознати с анатомията - знаещите да прощават!
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 64ФАКТСъвети1. Отиваш в първия магазин за строителни материали, по твоя правопис матряли2. Търсиш и купуваш яко въже3. Тъсиш як стълб или клонИ пнеже знам, че не се досещаш още, последна точка4. Се обесваш самСлед това проблемите ти са решени - завинаги!
54
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 69Да си чувал за симптомно лечение: Имаш температура - сваляш я. Кислороден дефицит - сатурираш. Подсилваш работата на задстомашната жлеза - кортикостероиди. Аман от невежи.
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече една година стана, че не разбрах с какво се лекуват вирусните заразявания?В учебника по епидемиология пише, че не се лекуват, зависело от имунната система! А аз на системите им слагам само електролит!Весел ден !
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 66 До Гошко "особеност на този вирус е, че пневмонията може да я има, а човека нищо да не чувства и само рентгена да покаже каква е истината."То и с гриповете е същото! Първо те перва вируса и следва бактериалната инфекция! И няма как да го различи простосмъртния гражданин! Като погледнах статията за грипа във Уикипедия - и с кръвните съсиреци и тромбите е същото! И картинката с грипния вирус толкова прилича на коронавируса!
51
2
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 3 години
Навярно сте наясно, че има професии, които ги тестват всяка седмица с ПСР за ковид. Такива са служителите в лаборатории, медицински центрове и тнт. Защо сме последни в ЕС по брой тестове, защото сме най-здрави ли?
50
4
 
2
 
! Отговори
До Гошко преди 3 години
Момченце, много се съмнявам, че има нещо вярно в това, което пишеш. Първо, няма стаи с по 10 ковид болни. Доколкото знам са по един в стая, рядко по двама. Второ, както неведнъж се написа в новините, особеност на този вирус е, че пневмонията може да я има, а човека нищо да не чувства и само рентгена да покаже каква е истината.
49
5
 
2
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Ааа,верваме,верваме.Някой да не си помисли ,че не верваме.
48
8
 
10
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Доакто едни берът душа в болниците, други лигльовци обясняват как няма вирус и разсъждават, филосостват, а са празни като стари портмонета в кратуните, пийте чайчетата на Мангъра и на Чорбанов витамин Ц -то то лекува Ковид за секунди. Баси кофти материала сме верно...са Слави и Мая Манолова ше ви оправят племе рахитично
47
6
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
Бях се зарекъл като обявят 2517 новозаразени официално да повярвам в пандемията.Е, убедихте ме,браво.
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой коронавирус?
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна станахте банални,циркаджий. Бай Ставри ви очаква.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай цирка.
43
11
 
8
 
! Отговори
проверено преди 3 години
Може всичко останало да затворите, ако училищата са присъствено, ще имате нова вълна. И обратно. Дори и всичко да пуснете, ако училищата са затворени, много малко ще се отрази. Това е официален мат. модел на Лансет. Училищата допринасят 60% от всички заразени, а освен това учеличават трафика и публичния транспорт, което води до още по-голям процент.
42
10
 
10
 
! Отговори
Георги преди 3 години
По болниците умишлено изписват всички с ковид, за да взема повече пари болницата. В Ямбол директора на болницата преди успокояваше, че няма много заболели. Сега е в листата на ГЕРБ и познайте какво е състоянието в болницата - претъпкана е ! Както нямаше много болни сега няма легла... тия долни продажници. Не случайно бият докторите по болниците. Както казват шопите "он си знае що го бият"
41
10
 
13
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Вчера един познат е закарал баща си в болницата да го прегледат, че не се почувствал добре. Веднага му казали, че има ковид. Направили са му снимка и му казали, че е с пневмония. А човека нито кашля, нито има температура, нито задух - абсолютно никакви симптоми. Вкарали са го в инфекциозното и не дават на никой да го посещава. Ето така стават много "заболели". И здрав човек да си като те сложат в една стая с 10 ковид болни, на другия ден и ти ще си с ковид. Някой доктори са за трепане !