Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?

Задочен сблъсък Манолова-Нинова в социалната мрежа за предложението
Обновена: 17 апр 2021 21:49 | 17 апр 2021 21:49, Веселина Йорданова
299
Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задочен сблъсък в социалната мрежа за мораториум върху решенията на Министерския съвет между БСП и "Изправи се!Мутри вън!".

Още по темата
В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия.

Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора, заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

Работим и по Закона за личната помощ. Ще възстановим текстовете, които по настояване на Сачева бяха премахнати в края на миналата година и законът беше осакатен и убит. Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч., подчерта тя.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък заяви, че БСП внесе мораториум "правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове".

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична  България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната  на парламента, се хвърлиха да  обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова“, критикува  председателят на БСП.

Според нея е "стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера".

И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега“, написа Нинова..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
8
 
18
 
! Отговори
КЪФ СОЦИАЛЕН ЖЕСТ преди 3 години
ПРИЕМАТ МОРАТОРИУМА ВЪРХУ РЕШЕНИЯТА НА МС И СПИРАТ ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ- ТИЯ НОВИ СТАРИ МУРВЕНТИИ ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ
153
8
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До активист на БКП. Това ли е най-важното, бокллук червен? А като започнат тези новите айдуци да крадат, че те са и толкова некадърни, че винаги фалират държавата. Като ти направят пак заплатата 5 долара или ти изгорят спестяванията в поредната фалирала банка и ти ще ревеш, ама ще е късно.
152
21
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Не си губете времето в безмислени комисии.По скоро се фиксирайте в прокуратурата и съда ,вкарването им в спешен порядък.Те много бързо могат да потвърдят това което всички знаем,е ли Борисов баш бандит или да.Естествено съпротивата ще е неистова.
151
4
 
27
 
! Отговори
Протестаджия преди 3 години
Ако знаех, че Хаджигенов и Бабикян ще вкарат Мария Капон и Татяна Дончева в парламента щех да ги ликвидирам още на жълтите павета. Затова ли протестирахме!
150
4
 
14
 
! Отговори
До 193 преди 3 години
,,дончева по- малко да се обляга върху ива,,Може да си ходят сериозно,бе. ОбичЪт се.
149
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Залагам на Корнелия. Тя е по опитна.
148
4
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Айде, тези новите започнаха да спират, да затварят, да блокират. Те друго и не знаят и не могат, дай им само да рушат и да пречат.
147
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 4 години тези некадърници на мутресатаМая ще ни вкарат в икономическа криза.Нямат кадърни хора. Виждаме ги какви хулигани са.
146
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на Маямата и 100 долара са малко
145
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази засенчи Корнелия. Май ще има скубане на коси.
144
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния Век на България приключи. Следва политическа, икономическа, социална криза и упадък.
143
7
 
16
 
! Отговори
A преди 3 години
..и какво да ги правим тия кавали, Като тъй или иначе сме ги избрали...
142
25
 
11
 
! Отговори
Ашколсун преди 3 години
Чекмеджето да ходи да дава отчет,а не да играе джобен тенис с внуците! Айде първо той да яде дървото,а после Каскета и накрая калинките от държавната администрация.
141
8
 
28
 
! Отговори
до ББ преди 3 години
Когато и да вляза в този сайт, под всяка статия виждам поне 10 Ваши коментара. Работите без почивен ден и пишете за ***, а самият Вие не сте се спрял. Моля, обяснете ми, след като Бойко според Вас е мутра, то каква е Мая, за която сте щял да гласувате? Лъжете се жестоко за тази жена и паметта Ви изглежда Ви изневерява. Е, сега вече ще управляват мутрите и толкова махленско и нагло поведение в един парламент на европейска държава е непростимо.
140
3
 
28
 
! Отговори
МАТА КОСМАТА преди 3 години
Във случая БСП са прави че другите 4 партии си играят на демокрация и са срещу бандитите и разбойниците от ГЕРБ . И почва да ми намирисва че ДПС пак ще управляват както го правят задкулисно цели 30 години и нищо няма да се промени във тази окаяна държава .
139
9
 
32
 
! Отговори
ТАЗИ.... преди 3 години
ТАЗИ ЖЕНА МАНОЛОВА НЕЩО СЕ Е ОБЪРКАЛА ЧЕ С 14 ДЕПУТАТИ ЩЕ КАЗВА КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ- ВЕЧЕ СИ БИТА КАРТА И НЕ СТАВАШ КОЛКОТО И ДА СЕ ПЕРИШ СЛУШАЛИ СМЕ ТЕ ПРЕДИ ГОДИНИ И НЕ ТЕ ПОНАСЯМЕ Я ПЪРВО КАЖИ ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА ПАРИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЦЯЛАТА Е "УКРАСЕНА"С ТВОИТЕ ПЛАКАТИ?????? И СТИГА СИ КОПИРАЛА КАЗАНОТО ОТ БСП-ДОНЧЕВА МОЖЕ ЛИ ПО МАЛКО ДА ЛЕЖИ ВЪРХУ ИВА ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА ПАРЛАМЕНТА КАТО И СЕ СПИ ДА СИ СТОИ В КЪЩИ ТОВА НЕ Е ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА - Е УСПЕХ ХОРАТА СЕ ВЪЗМУЩАВАТ И ОТ ДВЕТЕ ВИ..........
138
31
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Важното е , че ГЕРБ са аут и няма да крадат повече
137
6
 
31
 
! Отговори
аз преди 3 години
Адвокатите са като Слави, даваш им 100 лева и пеят каквото искаш. Оперно изкуство не владеят, обаче чалгата им е в кръвта.
136
15
 
19
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Дайте шанс на тази жена. Тя измъкна сина ми от затвора. Бил педофил, изнасилвал деца. Нанасял им побой. Е какво толкова. Мая го измъкна сега пак си бие изнасилва. Живеем до детска градина. Удобно му е. Мамина душичка. Добре че има хора като Мая. Светица не адвокат. И то за няма 1000 лева.
135
10
 
22
 
! Отговори
Поп преди 3 години
Има такъв компот! Се оказа има такъв ошав!