Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?

Задочен сблъсък Манолова-Нинова в социалната мрежа за предложението
Обновена: 17 апр 2021 21:49 | 17 апр 2021 21:49, Веселина Йорданова
299
Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задочен сблъсък в социалната мрежа за мораториум върху решенията на Министерския съвет между БСП и "Изправи се!Мутри вън!".

Още по темата
В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия.

Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора, заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

Работим и по Закона за личната помощ. Ще възстановим текстовете, които по настояване на Сачева бяха премахнати в края на миналата година и законът беше осакатен и убит. Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч., подчерта тя.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък заяви, че БСП внесе мораториум "правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове".

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична  България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната  на парламента, се хвърлиха да  обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова“, критикува  председателят на БСП.

Според нея е "стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера".

И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега“, написа Нинова..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен #114 Така като те слушам, май ти имаш някакви сексуални проблеми с жената ... А може би и с тъщата ... Не се кахъри, на всекиго се случва ...
93
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен #113Дано сега си щастлив ... 1 по смъртност, 1 по застаряване, 1 по доходи (опа, по минус доходи) ... Пак викай Бойко, Бойко ... Дишай дълбоко мръсен въздух, яж *** на Лидъл ... Може пък и да си щастлив така, знам ли ... ???
92
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха сега видяхте ли БАЦЕ що не ходи в ЦИРК-а ви, ми че там само змии и гущери бе. Всеки плюе срещу всеки и обяснява колко по анти-герб и колко сам спасявал държавата.....и плювне срещу съседа!НЕ ШОУ! ЦИРК е това НС!
91
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен #112И какво ако го е предложила, шaврантuьо герберска ... ???Пеевски заяви, че ще бори Цецоууу до дупка ... Затова имаше платени протестъри на Прокопиев ... И умни и красиви протестиращи ... По думите на вашето лайno ...
90
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадлата вика дръжте крадеца!
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая е завършила "Висша комсомолска школа при Централния комитет на Всесъюзния Ленински комунистически съюз на младежта" в Масква. За какви калинки говори?
88
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички любители и защитници на маноловица-галевица пожелавам: да ви влезе в къщата снаха като нея. От сърце ви го пожелавам, може да се сбъдне, ще видите какво значи лъжлива к*рветина и недоЬебана дъртофелница.
87
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат Нлъжлив ***. по това време маноловица беше зам. шеф на Н.С. от кабинета на орешарски.
86
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106За какво се бори сестрогалева??? За депутатска заплата, допълнителни за комисии, кола с шофьор, други екстри и много далавери. А, ти продължавай да и вярваш, може пак да и потрябваш на жълтите павета...
85
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски заплаши Цецоу, че ще го разследва и одитира ... Мисля, че го има в нета, как казва това ... И изведнъж Пеевски стана най-омразният олигарх ... Да ви е6а в kayните селски ...
84
5
 
14
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Мая никога не е била в позиция да предлага хора за такива постове.
83
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Toчка!Майо, дори да се наречеш Запетая, няма как да ти повярваме, че не си предложила пеевси за шеф на ДАНС, че не си гнусна лъжкиня, че не си мутракеса, че не си алчна.Отделно си стара чанта-мноооого мачкан лак с дъх на нафталин и прокиснало.
82
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски тогава, не беше това, което е Пеевски сега - едно преекспонирано плашило. Основно протестите бяха защото не е кариерен полицай и защото е от ДПС.
81
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПеевски е направо Роза и Трендафил в сравнение с Банкянския Паун (или да кажа "Фавн" - за по-интелектуално) Мая поне се бори, не се крие зад гърбовете на внучета и *** ...
80
5
 
16
 
! Отговори
Ганьо Български преди 3 години
Най страшното е че хора на който им бе позволено да работят и живеят свободно във Европа гласуваха за партий който са против Европа и искат да ограбят България *** си заслужава съдбата *** е алчен завистлив и винаги е да е зле комшията!!!
79
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Toчка!Не е вярно, галевица призна по ТВ, че тя е предложила Пеевски за шеф на ДАНС, ти алцхаймер ли си, или пубер, за да не помниш????
78
5
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тези двете умора нямат и само се потят, при тях и хапчета не помагат, обладани са от зли духове и имат нужда от екзурсист ... !!!
77
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да реша коя от двете чанти е по-противна. От една страна импекса открадна повечеи носи титлата г-жа лъжа, от друга на мутракесата и казват сестрогалева, прокара закона Ванко1, и извади единствения осъден сутеньор от затвора и лъже калкото импекса, дори повече... Май и двете са противяги.
76
5
 
22
 
! Отговори
Милети преди 3 години
На тези в парламента Бойко Борисов не им трЕбва :). Те сами ще се довършат ... капиш?
75
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КауньГледай да не стигне някой друг до теб!