Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?

Задочен сблъсък Манолова-Нинова в социалната мрежа за предложението
Обновена: 17 апр 2021 21:49 | 17 апр 2021 21:49, Веселина Йорданова
299
Мораториум върху решенията на МС - кой какво внася?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задочен сблъсък в социалната мрежа за мораториум върху решенията на Министерския съвет между БСП и "Изправи се!Мутри вън!".

Още по темата
В понеделник внасяме решение за мораториум върху решенията на Министерския съвет. Трябва да е ясно, че Борисов ще спре да раздава пари и концесии. Кабинетът в оставка не е спрял да харчи публични пари, да дава концесии за жълти стотинки и да извършва назначения в публични предприятия.

Заляти сме от сигнали, че партийни калинки на Борисов се назначават без квалификация на високи позиции. Ще се намери начин партийните назначения да освободят тези места и на тяхно място да са компетентни хора, заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

В петък беше предложено подобно решение да влезе в Комисията по ревизия, но това щеше да я направи противоконституционна, допълни Манолова.

Работим и по Закона за личната помощ. Ще възстановим текстовете, които по настояване на Сачева бяха премахнати в края на миналата година и законът беше осакатен и убит. Сега предоставяната лична помощ е крайна недостатъчна. Има много хора, които имат нужда от личен асистент, но са изключени. Според Сачева уврежданията имат почивен ден и събота и неделя не се полагат лични асистенти, както и след 17 ч., подчерта тя.

Соцлидерката Корнелия Нинова пък заяви, че БСП внесе мораториум "правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове".

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична  България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната  на парламента, се хвърлиха да  обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова“, критикува  председателят на БСП.

Според нея е "стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера".

И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега“, написа Нинова..

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
16
 
10
 
! Отговори
Пъдпъдък преди 3 години
Бокьо скоро ще го пляскат чужди семенници отзаде у панделата. Следват и калинките му
73
7
 
21
 
! Отговори
EХА преди 3 години
Мая и Нинова ще се изядат една друга! Алчни за власт! Отвратителни, злобни използвачки на народа! Мая използва майките за да се докопа до властта! Толкова омраза се натрупа срещу тях и пак имат очи да претендират за власт! Отвратени сме от тези женици! Вън от парламента!
72
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМаяпредложи пеевски. Когато фактите говорят и боговете мълчат, освен тъпунгеросите.
71
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87Ами маямата галева сама си призна по ТВ, че е предложила пеевси за шеф на ДАНС. Може да прикрила Орешарски, нали носеше тениска"Дайте шанс на Орешарски", когато целия български народ искаше да го убие, а нея не я качваха таксиджиите за да не увони колите им. Ако си пубер, или алцхаймер - може да не помниш, но това са фактите.
70
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мая е известна като "сестра Галева" далеч преди да стане омбудсман. Когато стана, те вече бяха офейкали в чужбина.
69
3
 
12
 
! Отговори
до 87 преди 3 години
Много зъби избивахте през годините, но последно един от вашите, където щеше да избива зъби падна в клопката на правосъдието. Да не стане като с Христо Бисеров? Където щеше да вади зъбките и накрая го арестуваха за измами?
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
онбоцман....Леле, леле, леле, тееееепай Рътко... хе, хеееее...:-)
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КауньНаистина си ***, но защо мислиш, че всички са късопаметни и малограмотни като тебе???
66
16
 
3
 
! Отговори
Каунь преди 3 години
Мая никога не е била адвокат на Галеви ! Уж като онбоцман прокарала там закон *** в тяхна полза. Мая махна арбитражните съдилища и така спаси много длъжници от незаконните частни съдилища. Сега ако нарита Чекмеджето в панделата шапка и свалям! Пък ви ревете ГЕРБерски църули ,понеже и до вас ще се стигне!
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте скоро Кой какво изнася? Ще обезкостят държавата за пореден 4-ти път от партията на Нинова.
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава Пеевски, ортак на Мая, се канеше от парламентарната трибуна да вади зъбите на ГЕРБ.
63
3
 
14
 
! Отговори
Край преди 3 години
Събирам делегация да молим Бойко да обяви извънредно положениеДа разтури заразения парламент Да забрани партиите Да вкара в лагери дегенератите от Мутри и ИТН и да спрем с игричките на демокрация че ще погубим българския народ
62
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79На всички, които лежаха по площадите и опикахааааа София:галева лъже непрекъснато, ако сте и повярвали, че друг, а не тя, предложи Пеевски за шеф на ДАНС, значи сте много доверчиви и малооумни.
61
3
 
4
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Не знаех, значи вече един щастлив човек
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя каза това в ефир преди няколко години - или пред Нова ТВ или пред БТВ. Каза - Аз предложих Пеевски. И понеже знаем, че Мая не лъже, това е истината.
59
3
 
9
 
! Отговори
до 74 преди 3 години
Ангелов я паряса откакто излезе по протестите, че е сваляла Борисов А на Коледа беше сама при внуците.
58
2
 
16
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Не му завиждам на Ангел Найденов само си представете това да ви е у вас(нямам предвид хубостта и) малееее!!
57
5
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Мая сама си каза, че тя е предложила Пеевски. Има и видео.Кой предложи Пеевски - питаме първоизточникаХахаха къде отиваш може би? Обществен контрол го записаха и Мая се хилеше като зелка.Иво Дошев я записа не едни път през лятото. Маяма, лъжеш!така се казва видеото и там казва: Борисооооов, Борисоов предложи Пеевски.Мед и капе от устата като каже Борисов. Има и други записи, където казва АЗ ПРЕДЛОЖИХ ПЕЕВСКИ. Г-жа Лъжа Нинова не е сама. Те двете се конкурират по лъжите.
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНяма как това *** и без-акълно създание да е голямата любов на който и да е, освен за бързо мушкане или свирукане - за нищо не става..
55
3
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 3 години
Тя сама каза, че е предложила Орешарски. Или е излъгала? Не можедабъде - Мая далъже!!! :)))