"АстраЗенека" няма да се прилага при жени под 60 г. с риск

Какво решиха здравните власти за вече ваксинираните?
Обновена: 19 апр 2021 16:31 | 19 апр 2021 16:18, Веселина Йорданова
66
"АстраЗенека" няма да се прилага при жени под 60 г. с риск
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксината на "АстреЗенека" няма да се прилага при жени под 60-години с повишен риск от тромбози или анамнеза за тромбоцитопения.

Това стана ясно от думите на здравния министър Костадин Ангелов на брифинг след среща с Ваксинационния щаб.

Още по темата
Всички, получили първа доза от препарата, които не са проявили сериозни нежелани лекарствени реакции, могат да се имунизират с втора доза от него.

Тези, които са се ваксинирали и не желаят втора доза, могат да получат втора доза от ваксината на "Пфайзер", но не по-рано от 84 дни, тогава имунизацията се счита за завършена, обясни Ангелов.

При заболели от коронавирус след първа доза ваксина втората доза се поставя не по-рано от шест месеца след лабораторно изследване.

Преболедували Covid-19 могат да се ваксинират с пълна имунизационна схема не по-рано от 3 месеца след лабораторно потвърждаване на диагнозата.

Има готовност през май да се възстанови работата на "зелените коридори" за ваксиниране срещу COVID-19 след нови доставки от ваксините. През следващия месец ще има възможност да се правят по 50 хиляди дози дневно.

Днес в България са пристигнали 62 010 дози от ваксината на "Пфайзер" и 50 400 дози - от "АстраЗенека". От производителя "Модерна" вчера са били доставени 38 400 дози ваксина.

Доставените количества веднага са били разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.
Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19, която ще бъде от производителя "Янсен" и ще съдържа 24 000 дози, се очаква до края на седмицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бъркаш в кошера без костюм бе?
21
13
 
4
 
! Отговори
Какъв избор.. преди 3 години
..на ваксини? Това да не ви е Женския пазар? В западна Европа и в нормалния свят НИКОЙ няма право на избор!!! Капиши!! При 37млн поставени ваксини Астра има 19 НЕДОКАЗАНИ смъртни случая вероятност това за разбиращите от всичко сервитьори, кофражисти и бг *** значи 0,5 смъртни случая на милион, при 5000 на милион при разболяване с Ковид. Тежките случаи на Милион няма да ги броим...МАТЕРИАЛ!! Не 80% а 98% сигурно!! П.С. С две Астри съм, пиша от отвъдното!
20
4
 
13
 
! Отговори
Додо преди 3 години
През следващия месец ще има възможност да се правят по 50 хиляди дози дневно.=======Не е сигурно. С излизащите ежедневно данни за чудовищни странични ефекти и смърт, причинени от ваксината в цял свят, този народ колкото и заспал, лъган и със закърнели сетива, все пак ще се оцефери и няма да допусне да инжектират него и близките му с тази ГМО отрова. Вчера например, ваксинационен център в Ница, Франция, където за уикенда се очакваше да се ваксинират минимум 1000 души, ваксинира само 48.
19
1
 
8
 
! Отговори
Оффффф... преди 3 години
...аман, още два месеца и никога повече няма да видя физионовията ти по телевизията. И един въпрос като за последно - допреди месец искаше да затваряш всичко. Сега искаш да отваряш всички. Неморално да ти разбера логиката при всичките усилия.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден рекламна за Зенека ,но що нема зелен коридор за нея ,нали е добра ,къде са опашките )
17
6
 
14
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Колкото и да се опитват от Дийп Стейт да прикриват грозната истина относно експерименталната генна ГМО терапия, позираща за ваксина, колкото и лакеите им да им съучастничат в това престъпно прикриване, истината постепенно започва да излиза на Бял свят - тези ваксини са чудовище, предизвикващо страдания и смърт в невиждани размери! На лъжата краката са къси! Абсолютно всеки път!
16
2
 
5
 
! Отговори
komitata преди 3 години
че тез не са уред то е ясно аз предлагам Астра зенека д а с е прилага само за животните -само не се разбра защо се купиха такива големи количества без да са проверени нещата
15
4
 
13
 
! Отговори
Калина преди 3 години
Ваксинирай жена си с АстраЗенека!
14
9
 
6
 
! Отговори
1001 ? преди 3 години
В Норвегия се организират полети до Русия с цел ваксиниране със Спутник. Явно хората, след като нямат избор, сами предприемат действия и според желанието си избират с какво да се ваксинират. Европа спира АстраЗенека, но ние продължаваме да налагаме на хората, колко е безопасна. Ангелов не зная защо обвинява хората в политизация на ваксинирането, след като те от щаба послушно изпълняват нареждания на господарите от ЕС и точно те вкарват политика в пандемията. Нагла и безотговорна работа.
13
5
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Браво за позицията! Последователна, ясна и най-важното базирана единствено на научни факти!
12
3
 
5
 
! Отговори
Право на избор преди 3 години
Всеки трябва да има право на избор на ваксина! Не може да кажете ти ще се ваксинираш с Ваксина А, а ти с Ваксина Б! Всеки сам отговаря за здравето си и трябва да има ИЗБОР!!!
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрахме ,че искате да убиете пенсионерите ,та да им Откраднете пенсиите ! а и праите кинти с астрата чрез вносителката Гербаджиика паунова / !Анатема алчници !
10
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква астра ,къв джонсон сте внесли БЕ ? Забраниха ги в повечето Нормални държави БЕ !
9
6
 
27
 
! Отговори
Койчефф преди 3 години
Борисов да се ваксинира с Астра, заедно с дъщеря си, заедно с всички гербаджии, заедно със семействата им, на зелен коридор!
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ,***,скрийсе някъде.Публично хвърли ваксината в реката.Продажно,как съществуваш???Джон ,зашо направиха ваксина Астра Зенека?За да има продажници сър.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ,***,скрийсе някъде.Публично хвърли ваксината в реката.Продажно,как съществуваш???Джон ,зашо направиха ваксина Астра Зенека?За да има продажници сър.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
костадин ангелофф и 9 те кръга на ада ще са ти малко , дано в следващият си живот да се преродиш в червей и хиляди еони да се прераждаш в агония и мъки..
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а що бе - искате да уморите българските мъже ли - що то така бре и без туй сме малко
4
6
 
9
 
! Отговори
Смешно т преди 3 години
Ти освен от ботокс от друго не разбираш Кажи как взема професорска титла с пълнене на шкафчето или с някои закръглени части от деформираното толупище
3
8
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ИЗВОДА Е ЕДИН. ДА СЕ СЛАГАТ НА ЖЕНИ НАД 60 Г С ЦЕЛ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО БЪРЗО ДА СИ УМРЪТ. ЛОШ МАТРИАЛ НАЛИ ТАКА КАЗА ЕДИН ПОЛИТИК КОЙТО СЪЩО Е ПРЕХВЪРЛИЛ 60 Г КОЕТО ЩЕ РЕЧЕ, ЧЕ И ТОЙ Е ЛОШ МАТРИАЛ.

Спонсорирани публикации