Жените с първа доза АстраЗенека у нас са близо 47 000

Общо поставените дози на ваксината са 238 000
13 апр 2021 11:55, Красимир Ангелов
23
Жените с първа доза АстраЗенека у нас са близо 47 000
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към четвъртък – 8 април, жените с поставена първа доза от ваксината на АстраЗенека у нас са близо 47 000. Към същата дата общият брой поставени дози от същата ваксина е близо 238 000, съобщава БГНЕС, позовавайки се на справка от Mинистерството на здравеопазването.

Още по темата
Миналата седмица стана ясно, че националният ваксинационен щаб реши оксфордската ваксина да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст. Щабът препоръчва ваксината да не се използва при жени в тази възрастова категория, при които има повишен риск от тромбоза.

В понеделник министърът на здравеопазването съобщи, че експертните съвети в страната – от имунолози, вирусолози, кардиолози и др. специалисти, ще дадат спешно становище какво да се направи в България с ваксината на "Астра Зенека". Ангелов призна, че интересът към тази ваксина е спаднал значително.

Експертните съвети ще трябва да отговарят на два много важни въпроса, посочи още Ангелов – какво трябва да направим с хората, които имат поставена първа игла и какво трябва да направим с хората, които желаят да си поставят ваксината на АстраЗенека.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственият смислен ход беше да се поръчат вторите дози на Спутник и да се комбинират с него. Обаче не би, щото сме твърде важни. И сега всички дето сме с по една доза, висим в пълна неяснота какво и как ще се случи. Повтарям- Пфайзер и Модерна нямат наблюдам ефект само от 1 доза. И работят на различен принцип с векторните ваксини, т.е. няма как да се съчетават и от това да се получи имунитет. Колкото е от едната доза от АстраЗенека, толкова ще е.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е любипитно какво ще измислят. Аз също съм с първа доза АстраЗенека и то жена. За мен е пълно безумие да се слага РНК за втора доза, тъй като тя прави антитела чак след втората си доза, т.е. тази ваксина ще е напълно безмислена за човека, но ще носи риск от алергична реакция сравним с риска от тромбози на А-З. Вярно, те се оправят ако лекарите са обучени и реагират веднага, но със сигурност не са приятни. Така че това е пълна глупост. Ако няма да слагат втора АЗ, да дават паспорт така.
19
0
 
6
 
! Отговори
Умен преди 1 месец
Аз съм ваксиниран с първа доза Астра Зенека. Не искам втора заради кампанията срещу ваксината в цяла Европа. Така не става. Казват ми да опитам с друга ваксина,защото вече няма да има Астра Зенека. Ако има адвокат тук, да ми кажа кого мога да съдя пре отказ да ми издадат ваканционен паспорт.
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 25 милиона ваксинирани с Астра-Зенека са пострадали от различни тромбози 180 и са починали 20. Цифрата е пренебрежимо малка за да се насажда страх и да се забранява. Предполгам че истинската причина е че ваксината е 10 пъти по евтина от конкуренцията и съответно ония няма да продават толкова много от тяхната стока.
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е установено, че жените са по рискова група, поредната малоумнщина. Повечето случаи са били при жени в Германия защото са ваксинирани повече жени. в Англия са равно разпределени случаите на тромбоза между мъже и жени.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То на изборите се видя колко вярват на Мангъра, не можа и половин процент да събере.
15
2
 
4
 
! Отговори
asd преди 1 месец
До до 6 от славянин

А ти можеш ли да провериш, че земята не е плоска - не можеш. Значи сигурно си е плоска, щото по всичко изглежда, че е така... Всичко друго е конспирация, ама защо, оставям на твоя мозък да скалъпи.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля Мангъристите - гарантирайте, че тези, получили тромбоза след ваксиниране няма да получат тромбоза при заразяване с Ковид (където тромбоза получават доста повече от 1 на 300000)
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен

"Поне 5 случая се завъртяха по медиите,"

Я ги кажи кои са. Щото аз поне чух за един - студент с ударена глава.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 6 от славянин

Пълна ти е главата с бръмбари. То човек като си внуши нещо и после му изглежда, че целият свят кара в насрещното движение.
11
9
 
8
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 1 месец
''В англия са ваксинирани 20 милиона и вече отварят всичко. Имат по-малко заразени на ден от нас и доста по-малко починали. А ние тука още си играем на конспирации и догадки... С 200 починали на ден с ковид, и родилки...''

А ти не вдяваш ли целия театър!? Ако се боцкате, ще ''намаляват болните и умрелите'' и ще ви пускаме навън, ако не се боцкатe, ''болните и умрелите ще се увеличават'' и ще ви затваряме! Ти можеш ли да провериш което и да е от тези числа за достоверност!? Не можеш!
10
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все повече и повече личи, че въпросът с тези Астра Зенека става политически, а не здравен. НЯМА лекар или учен в света, който да ви се подпише, че тази ваксина прави тромбози. Да не говорим, че НЯМА АБСОЛЮТНО никаква връзка с пола на ваксинираният.
И Ангелов софлира като ученик на тези дребни сензации и евтини манипулации, вместо да удари здраво по масата и веднъж да поеме отговорност на здравен министър!
9
8
 
5
 
! Отговори
Ваксини преди 1 месец
И какво ме интересува колко са жените с ваксини у нас? Какви са тези глупости?
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"И колко от тези 238000 ваксинирани са с тромбоза?"

Поне 5 случая се завъртяха по медиите, да кажем че с потулените са 50-тина спорни. Щото Ботокса е много ловък в потулването на фактите, както видяхме с времето.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че няма проблем ...о без това само Зенека има ,приказки за милиони ваксини слушаме много отдавна)
6
9
 
7
 
! Отговори
asd преди 1 месец
В англия са ваксинирани 20 милиона и вече отварят всичко. Имат по-малко заразени на ден от нас и доста по-малко починали. А ние тука още си играем на конспирации и догадки... С 200 починали на ден с ковид, и родилки...
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато има балъци ще има и ваксини.
4
5
 
2
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
До Зозо
само 1 е без. Всички починаха! :D
3
0
 
8
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
не купувайте повече от нея. Няма да им се промени мнението.
2
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
И колко от тези 238000 ваксинирани са с тромбоза?