Смяна на властта, нов министър... Какво очаква МВР?

Сътресенията ще са дълбоки, смята ген. Кирил Радев
19 апр 2021 22:00, Красимир Ангелов
66

Президентът Румен Радев прие парламентарно представените политически сили на консултации за съставяне на правителство, а утре ще даде първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС. Ще успеят ли 6-те формации в 45-ото НС да излъчат правителство и как ще се отрази това на службите за сигурност?

"Ново правителство означава пълна смяна на управлението, в това число и смяна на министъра на вътрешните работи. Ако се случи това, ще се преживее пореден удар, тъй като сътресенията при смяна на властта в МВР се чувстват най-осезателно и са най-дълбоки", заяви бившият директор на НСБОП ген. Кирил Радев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
И обясни, че системата на МВР е характеризирана от абсолютната субординация (пълно подчинение, бел. ред.) на служителите - всеки е подчинен на някого.

"Започва една тотална смяна, сменя се ръководния екип, областни директори, началници. Настъпва безвремие, което не е от полза на народа, тъй като престъпността и борбата срещу престъпността остават на заден план", посочи събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Сътресенията ще са дълбоки, а чистки ще има, тъй като в системата, управлявана от ГЕРБ 10 години, дълго са работили хора, които надали ще бъдат оставени на работа, стана ясно думите му.  

"В тази система винаги е било така. Като ти сменят началника, не е ясно кой ще дойде и не знаеш дали няма да махнат и теб. Вместо да се работи, започва да се търси сметка - този на кого е човек, как е поставен там. Ще дойдат други началници, които ще започнат да назначават по същия начин... Ще започнат да измислят пак топлата вода от самото начало до следващото управление", изтъкна бившият директор на НСБОП.

Ген. Радев е на мнение, че ръководни длъжности в системата на МВР не бива да се заемат от хора с малък управленски и професионален опит.

"Ако онзи, който е готов да се жертва, стане министър на вътрешните работи, представете си как ще бъде посрещнат в министерството, при положение, че преди месеци го е замерял с яйца и домати. Авторитет в тази система трудно се гради", подчерта гостът в студиото.

Според него системата на МВР трябва да бъде оставена на спокойствие и да бъде градена от професионалисти. И отбеляза, че всички имат интерес обстановката да бъде спокойна, защото това са времената на криминалния свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
14
 
! Отговори
Радо Шишарника преди 3 години
Те като го оставиха това министерство да работи на спокойствие и всички си легнаха ... с представители на подземния свят ... и все мврейците бяха в ролята на булката.Там трябва да се рине с фадрома! Отделно дестеки проценти от получаващите заплата и облаги от там, са си директно за панделата.В МВР да се пипа нежно, докторите да ги пипаме нежно, учителите да ги пипаме нежно, администрациятя и те нежни ... аман от гьотферени.Иначе заплати да получават знаят, като опре до работа ... не ги търси!
22
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Викаш да оставят мутренските шофьорчета да са да министри, главни секретари и т. Н. Да си бият безнаказано граждани и да не носят отговорност. И тоя ми бил некъв шеф генерал, но явно с комунистическа закалка.
21
3
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
едни от най големите глупости които съм чувал
20
2
 
8
 
! Отговори
?!? преди 3 години
Кирил Радев е прав. Лошото в нашата действителност, че в България новата власт не управлява системата. Тя кадрува, дамгосва. Разделя, прави българската полиция, администрация или други служби на наши и ваши. Тъжно.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Един реподборИмаш право, но той говори за националната сигурност, те са различни от куките :)) Не вервам да назначат некой резак и ония да си прави каквото иска, ако е верно това, по добре да престанем да съществуваме като държава :))
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май в България още не са се научили, че директорските позиции са ветровити и трябва да има мадатност.
17
1
 
9
 
! Отговори
Един реподбор преди 3 години
Ще им каже кой на кого е човек и т.н.т . Затова шефа на полицията трябва да се избира от хората в града и да си гледа полицейската работа ,а не да е човек на еди кой си и да угодничи на политици . И на това трябва край да се сложи.
16
5
 
9
 
! Отговори
Децо преди 3 години
МВР е най нереформираната герберушка чета с ушеви за 70г.Ни един от тях не заслужава една стотинка от заплатите си брат тва е курупция ирекетнасган.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Метежи... До дупка... иначе няма оправия...
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чисти яко ново управление нови лица
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите ще разрушат МВР в угода на мафиотските групировки, които ги подкрепят.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгари но българи, службите се ориентират :)) Иначе Русата е добра женица с форми, но само до там :) Не може тези които ни гледат сигурноста, да се съобразяват с ромските избиратели на Боко, требва да се разкара :))
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1,2 ГЕРБ да не са луди да останат, тъкмо, като се провалите, вкупом пред съда.
10
12
 
18
 
! Отговори
Това беше преврат преди 3 години
Немските фирми се изнасят от България.Всички построени промишлени зони с пари дадени от ЕС ще ги прилапат Иво Прокопиев, Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи, Васил Божков, Бобекови не без любезното участие на Иван Костов и Корнелия Нинова и вие ще сте им роби и ще ви лашкат-яко.Част от вас ще си стегнат куфарчетата на запад да бачкат каквото и да е за повече пари, но на запад става пренаселено.Ще си вкарат и работници-бежанци, украинци, турци, азиатци.
9
2
 
13
 
! Отговори
59138 преди 3 години
МВР трябва да помни, че гражданите очакват сигурност за живота, здравето и имуществото си. За това работещите в МВР трбва да имат хладна глава, чисти ръце и топло сърце, като го е формулирал навремето Дзержински, Феликс Едмундович. Как ще се разделят с досегашните си другарета от престъпния свят, те си знаят, но сътрудничеството вече не е възможно.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо да се закрие, и без това не върши никаква работа.Милиционерчетата да минат към министерство на отбраната и толкова
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята любимка с големите "очи" този път се е направила като хората, нема кич :))) Генерала не е прав, гледат службите, тревожност нема, това че Русия и Украйна са били пред война, нас не ни засяга :) Опитват се ЦРУ да внесат смут, че чехите (руснаците ги накарали) щели да взривят бомба в БГ, ама празни опити :)) Просто Бокича си отива, нормално е да са объркани руснаци и американци :))
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сменя се ориентацията на България от проевропейска към проазиатска, Държавата от демократична- към тоталитарна -чистките са белег за това.Ще ни управляват-това е тоталитарната система.При демокрацията политиците координират интересите на гражданите, тоталитарната система налага терор.
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не само МВРАми държавната администрация?От МВР пловината поне аут.От администрацията трябва да остана не повече от 1/4 до 1/6И ето ти 8 млрд в бюджета.И какви са тия бонуси на държавна служба?????До сега това бяха само платени гласоподаватели.Сега е момента да се оправят нещата.
4
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кирчо обслужва задкулисието от време оно-нема да остане на сухо.....