Радев връчва първия мандат на ГЕРБ утре

Ще състави ли правителство коалицията ГЕРБ-СДС?
Обновена: 19 апр 2021 18:55 | 19 апр 2021 17:52, Веселина Йорданова
141
Радев връчва първия мандат на ГЕРБ утре
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 45-ото Народно събрание утре.

Още по темата
Това ще стане от 13 часа на "Дондуков" 2, става ясно от съобщение на прессекретариата му.

Първата по ред политическа формация в парламента е ГЕРБ-СДС, а кандидатът за премиер е Даниел Митов.

Днес Митов също участва в консултациите при президента. Възможностите пред него са връщане на мандата или реализация на мандата в рамките на седмица. Засега е ясно, че правителство на коалицията не получава подкрепа от нито една от останалите парламентарни сили.

Държавният глава се срещна днес последователно с всички парламентарно представени партии и коалиции.

В разговорите той подчерта, че трябва да се използват всички възможности за съставяне на стабилен кабинет, но без безпринципни коалиции и политическо безвремие.

Всичко за днешните консултации при президента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Марвин преди 2 години
Смотани хора... Пак се хващате за ИТН. На този етап те не са длъжни да правят абсолютно нищо. Ред е на мутрата и лакеите му да създадат "правителство", но едва ли ще стане. Време им е да си ходят, дори и те вече го осъзнават, въпреки слабоумието си.
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И понеже Буци се отказа да е министър-председател, но това е за малко, като нищо ще ни натресе любимката му Деса, дуловска принцеса. А Даниел Митов е най-безличното същество в републиката. Деса поне и се носи славата.
102
1
 
1
 
! Отговори
СЕВДА - ТВ преди 2 години
България слиза с още 1 място надолу по медийна свобода /112 от 180 държави/ и затова решихмеВсеки час да ви информираме за температурата на БацеВсеки два часа да ви информираме какво е ялВеднага да ви информираме след всяко негово посещение до тоалетната и за резултатите от това събитиеНа всеки половин час - информация за кръвно налягане, пулс, кръвна захар и т.н. и т.н.
101
2
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До ДианаСамо седи мирна и гледай мача :))) Така по-добре стана даже. Вземи си и пуканки. Ще гледаме "ГОЛЯМОТО OCИРАНЕ - 2", дето ще е по-грандиозно и от на Орехчо срутището, дето постигна за 1 година. Тези си нямат и на идея, как се управлява държава и са Орел, Рак и Щука. Всеки ще иска да краде, щото са гладни и ще си прегризат гърлата един друг до няколко месеца. Да си правят там коалиции, но засега виждам предложения само за изборен кодекс за нови избори. Нищо друго
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На Радев сега му треперят гащите някой да не вземе в последния момент да подкрепи ГЕРБ."Кой? Марсианците? Или жителите на мъглявината Андромеда?
99
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Как мислите, защо идеята за правителство на коалицията ГЕРБ-СДС не получава подкрепа от останалите политически сили в парламента? Според мен, защото това им внуши БСП с протестите си - убедете ме, че не е така! Значи Герб били такива, онакива, всякакви и така оплюти, те не може да сформират едно стабилно правителство - правителство, което да управлява така добре, че да се подкрепя от мнозинството депутати! Мнозинството депутати не се интересува от работните качества на правителството! Трагедия..
98
5
 
5
 
! Отговори
човек от народа преди 2 години
На Радев сега му треперят гащите някой да не вземе в последния момент да подкрепи ГЕРБ.
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герб дпс пак ли искат да правят правителство ??? Да се направят мажоритарни избори .Тогава герб дпс няма да могат да вкарат дупитати у парламента ;) Както стан на президентските избори.
96
1
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
На който му се гледа БГ цирк да следи и да помни, от утре!
95
5
 
18
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Хора, Слави връща мандата. Няма никаква смелост и отговорност и умения да състави правителство. Какво очаквате от един шоумен. Издадоха го сценаристите на шоуто.
94
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефката на парламента от ИТН е бивш член на ДПС. Разбрали са се двете партии за промяна в Избитателния кодекс, който ще даде още 150 секции за гласуване в Турция, така че ДПС да получи нови 200 000 гласа и да стане първа сила в България!
93
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бойко Борисов не беше мутра, не беше крал, не беше пр-остак, вулгарен, развратен, не превземаше бизнеси със силата на държавата не беше популист, не излагаше България по света, не подари 3 милиарда на Путинския режим само през 2020г, ако беше извършил лустрация, ако не раздаваше порции на ДПС, ако не беше събирал калинки, *** ,толупи ако, ако , ако...щяхме да гласуваме за него и нямаше да го тричат такива като Мая Галева и Хаджи Генчо Трътката. И сега Бойко нямаше да се "контузва"....
92
5
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Слави е силен по телевизията, но не и на живо в реалността, когато трябва да управлява. Жалко, че излъга толкова много хора.
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите от ИТН не могат и не желаят да управляват, крият се като мишки, същото прави и Христо Иванов, на когото му разкриха заверата с ДПС.
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърските партии планират да затворят ТЕЦ Марица Изток.
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 96"И аз не харесвам чалга.По ми е приятно Буци да обижда и да псува на глас.По-естетическо е някакси!"И ти това псуване ли го наричаш? Дори и за да спуваш трябва да имаш някаква следа от интелект или поне IQ-то ти да е много отрицателно.
88
8
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 години
И бибиткин не намери друг начин да се скатае а ударен освен да го "заболи коляното"?
87
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз не харесвам чалга.По ми е приятно Буци да обижда и да псува на глас.По-естетическо е някакси!
86
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чалгата промива мозъкът пазете децата от чалгата не на наркотиците
85
16
 
13
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Всички знаем как Герб фалшифицира изборите.