България е на 112 място по свобода на словото

Класацията включва 180 държави
115
България е на 112 място по свобода на словото
Снимка: Pixabey

България е на 112 място в тазгодишната класация за свободата на словото, съставяна от "Репортери без граници", пише БГНЕС.

България пада с една позиция по свобода на медиите спрямо 2020 г., когато бяхме 111. Класацията включва 180 държави.

България е единствената страна в Европейския съюз в червената зона. В Европа ни правят компания само Турция, Русия и Беларус.

В доклада за страната ни се посочва, че има натиск от страна на властите върху медиите.


115
Още от Общество
Финкултурата ни гарантира здрави финанси, ще потребяват ли младите по-малко?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"че има натиск от страна на властите върху медиите"

Защото вие медиите си предлагате четирибуквията доброволно на всяка власт. Вие сте едни страхливи продажници, а не истински журналисти.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СЛЕД ПОРЕДНИЯ МИ НЕДОПУСНАТ коментар мисля че ние сме 112 ако се включат и всички индиански племена и всички езици и наречия по амазонка и бушменските наречия в австралия като отделни И КЛАСАЦИЯТА Е ОТЗАД НАПРЕД.
86
1
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 седмици
БОЙКО СЕ ВЪЗМУТИ ЧЕ САМО БИКОВ ИЗЛИЗА И ЗАЩИТАВА ГЕРБ,НО ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ЗАДВИЖИ САМО САЧЕВА --ДРУГИТЕ СА МНОГО ДИПЛОМАТИЧНИ В ГОВОРЕНЕТО, А ЧАЛГАРИНА ПЛЮЕШЕ НАМРЪЩЕН ВСЯКА ВЕЧЕР ,НО ПО ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ ,СЕГА СЕ КРИЕ ЗАЩОТО Е Т..П И НЕМОЖЕ ДВЕ ДУМИ ДА КАЖЕ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСАНИ
85
1
 
3
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 седмици
ДО 85
А ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ ДАВАТ ПАРИ НА ТАЗИ ПСЕВДО ОРГАНИЗАЦИЯ НАРЕЧЕНА "РЕПОРТЕРИ БЕЗ ГРАНИЦА" ЗА ДА НИ ПЛЮЯТ НАВСЯКЪДЕ ,ЧЕ НИЕ СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО ПЛЮЕНЕ /НАЧЕЛО С ЧЕЛГАРСКОТО ПРЕДАВАНЕ НА ТРИФОНОВ/ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО
84
2
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 седмици
"България е единствената страна в Европейския съюз в червената зона. В Европа ни правят компания само Турция, Русия и Беларус."

последните десет години все комунисти ни управляват, галвно комуниститот герП и по-малко от бсп-дпс !!!
83
3
 
3
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 седмици
ТОТАЛНИ ЛЪЖИ
В БЪЛГАРИЯ 90% ОТ САЙТОВИТЕ И ТЕЛЕВИЗИИТЕ СА ПРОТИВ ГЕРБ
КОЙ И КАК ДАДЕ ТАЗИ ОЦЕНКА МОЖЕ САМО ЙОНЧЕВА ДА ЗНАЕ
ФАЛШИВИ ЧЕКМЕДЖЕТА ЗА БОРИСОВ И ВОДЕЩИЯТ ОТ ПАНОРАМА СЕ УЧУДВА ЧЕ БОЙКО ВЪПРЕКИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА ЩЕ ГО ПРАВЯТ ПРЕМИЕР,ОБАЧЕ НЯМА СВОБОДА ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ !!!!!!!!
НАПРОТИВ ГЕРБ СЕ ПРОВАЛИХА В ПРОПАГАНДАТА НЕ САМО ,ЧЕ НЕ ИЗГРАДИХА СВОЯ НО ДОПУСНАХА И ЛЪЖИ И ФАЛШИФИКАЦИИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ
82
2
 
4
 
! Отговори
Зависимост преди 3 седмици
Мястото на България по свобода на словото се определя Кремъл и от руските шпиони в България.
81
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Косово на 70 място по индекс на свободата на медиите държава от няколко години. България на 112 -то място. Македония на 90-то място.Сърбия на 93-то, Хръватска на 56- то място. Албания на 80- то място. Ако погледнете класациите в спорта са подобни, същото важи и за смъртност на хората. Всичко върви ръка за ръка. Пенсиите на хората,заплатите на лекарите,учителите и полицаите ...
80
1
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 седмици
Вчера имаше "Мълчанието на агнетата" по трите държавни телевизии относно гафът на Герберите с Плана, който влезе във фолклора- да си пуснеш плана в Гугъл драйв и всеки да може да драска по него- колко зле трябва да си :)) Ако бях на мястото на калинките на ББ, щях да се срамувам поне една година да се появя след подобно нещо.
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
У нас има много овчички и за това е така. Овчарите са шефове и си правят каквото си искат.За това в ЕС скоро ще ни кажат какво е правилно и какво не.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И не е вярно,че няма тормоз върху журналисти в България.Това ,че не го знаете е доказателство ,че медиите в България се контролират и сме като в Османската Империя по отношение публичното медийно пространство.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да се гордеем на Балканския полуостров сме на предпоследно място,пред Турция,но сме след Косово държава от 2 години. Македония,Сърбия,Босна и Херцеговина и Албания,държави които не са в ЕС.
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Коментарите ни в Интернет пространството ,нямат нищо общо със свободата в медиите. Тролове скоро и за вас ще има закон. Когато си част от агенции ,които озаконяват или перат пари на ГЕРБ и ВМРО,трябв да си понесе последствията.Овчи гла.ви сте вие троловете . Да не говорим колко много коментаримсе изтриват ,когато има нещо което не се харесва.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Заради държавна поръчка натиск ли се нарича,че те просто се натискат да я гепат.)
74
2
 
2
 
! Отговори
Ж от Б... преди 3 седмици
Да. Може и да сме такова незавидно място. Как се чувства президентшата? За един има информация ,а за други нищо.Или как е Славчо? Мълчание. Притеснявам се все пак.Уж ново време настъпва ...., пък то ....все същото...
73
0
 
0
 
! Отговори
Коментиращ преди 3 седмици
Ко стана опръска клавиатурата и не работи копчета делете, че и жалък комплексиран чорбар на всичкото отгоре. Майка му като малък го хранела с прашка щото бил много хубав. Сега вече е пораснал ***
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ни мой да бъди
нас ни тресе "демокрацията" вече 30 години
и демократите ни докараха до нещо като комбинация от северна корея и сицилия
честито на печелившите
да не забравите да гледате пак обяснителите по телевизията
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен
Аха, свободата е за медиите не за обикновенните граждани. Що ли БНР цяло лято бяха говорител на ХИ и простестите.
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз така и никога не получих отговор на въпроса: щом ДПС уж било опозиция на ГЕРБ, защо Пеевските медии (особено кафявия сайт) не спряха възторжено да възхваляват Борисов и да нападат опонентите му с невиждана ярост?!?
Дори и сега: уж ДПС нямало да подкрепи мандат на ГЕРБ, ама пък кафявия сайт продължава да подкрепя и даже троловете му са тук и отчаяно бранят ГЕРБ на амбразурата?
Е за това - при африканските републики по свобода на словото
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
СВОБОДАТА Е ЗА МЕДИИТЕ, НЕ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА
МЕДИИТЕ ДА ПИШАТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И ДА ЦЕНЗУРИРАТ
ВСИЧКО В ИМЕТО НА ТОЗ ДЕТО ПЛАЩА