Кални локви и гърбици по асфалта - ремонтирана алея в столичен квартал

И още сигнали от Helpbook: Мухлясали козунаци, паднал пътен знак...
24 апр 2021 19:06, Анисия Иванова
56

Снимка: Helpbook

Най-нормалното след извършване на извънреден или планов ремонт е да се възстанови настилката на терена и дори да личат видими подобрения. За съжаление, за пореден път това не се случва - този път сигналът в платформата на Helpbook.info е от столичния квартал "Младост" 1А.

Ето какво ни пише нашият възмутен потребител: „След като извършиха ремонтните си дейности, заровиха и асфалтираха алеите, които бяха разкопали. За съжаление, състоянието на тези алеи след предполагаемото им възстановяване е почти толкова покъртително, колкото и преди да ги асфалтират. Новият асфалт е положен почти като гърбица и не покрива изцяло засегнатите от ремонта площи, части от които се превърнаха в отвратителни кални локви. Вярно е, че децата обичат да скачат в кални локви, но силно се съмнявам това да е била идеята на това недоразумение. Настоявам като община да предприемете мерки, при необходимост ремонтът да се инспектира и алеята да се възстанови, без значение от общината или Софийска вода, минимум във вида ѝ преди ремонта, а именно без локви и кал".

Сигнализираха ни за закупени негодни за консумация козунаци от търговска верига в Силистра. Желанието на автора е същата да бъде санкционирана и наказана с глоба и акт, тъй като закупените продукти били мухлясали и с изтекъл срок на годност.

Получихме сигнал за отвратително отношение от служителите в пощата в Горни Лозен. „Невдигане на телефон с часове, отказване да се даде информация по телефон за пратки, грубо отношение, но за сметка на това без да пропускат обедната си почивка и края на работния ден в 5ч. Някои пощи работят до 8 ч. Безобразно е в пандемия да няма дистанционна информация за пратки, включително липсващи или изгубени такива. Що за отношение на телефона? Каква е тая ревизия?! Колко време трае - седмица? Месец? Постоянна?“, гласи оплакването.

За финал на днешния обзор избрахме сигнал с молба за реакция от отговорните органи по повод паднал пътен знак на тротоар, в близост до спирка на градския транспорт, който преседява там повече от година. Както е видно от прикачените снимки, това създава както неудобство за преминаващите пешеходци, така и опасност от препъване и нараняване.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Локви от кал,паднал пътен знак,мухлясали козунаци,всичко това е в столичен квартал на "прекрасната" ни София.Парадокси един след друг. Вчера включих микровълновата печка и в дъното й видях, поредното за пети път през деня тв-предаване,"Последния печели"!Четири,понякога пет часа скъпо тв време отива за излъчването на най кухото и не значимо предаване по БНТ. Телевизията на народа,харчи ценно време за този който клати гората. Шуро-баджанастко,топло приятелство,това забелязват по умните хора.
35
1
 
1
 
! Отговори
Какво очаквате...... преди 2 години
след като избрахте една провинциална драскалица по съветски език за кмет на столицата, при това три пъти ?
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако пратката ти е препоръчана можеш да я проследиш в интернет
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан ГерберджиятаТрябва да снася.
32
2
 
2
 
! Отговори
Асан Герберджията преди 2 години
Дана Ненаситната е невинна за всичко!!
31
1
 
4
 
! Отговори
математио преди 2 години
До Анонимен360000 работещи в държавната администрация,нито един уволнен въпреки ограниченията от ковид,и 3 пъти за 2 години увеличение на заплатите им.Плюс семействата им,плюс 80% от ромския вот и СМЕТКАТА Е ГОТОВА а и близо 90000 невалидни бюлетина
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Недоразумението за което става въпрос в началото на стстивъа се нарича ГЕРП с калинки и една от тях е Фъндъкува!Оставка - съд- затвор!
29
6
 
5
 
! Отговори
от Берлин преди 2 години
Хубава работа... ама българска :)Живейте си в ***, българо-балкански ценности!
28
6
 
3
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тоя, дето претендира, явно е кривоглед. Вижда се, че е асфалтирана зоната с вероятния ремонт, а където е стар и напукан асфалт, да си пита кмета на района. Там кмета за избора му на тази длъжност е подкрепен от БСП. Те какво направиха за Младост?
27
3
 
12
 
! Отговори
тттт преди 3 години
Джипко Бибитков: Мразят ни , щото им оставяме една просперираща България! МИ да ти ееббааааа майката проста! е виж каксте се изссраллли!
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да го коментира Фандъкова като районният кмет е от Демократична България?
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са ГЕРБерастите да плюят? Сетих се, ще плюят след като Фандъкова сдаде поста! :)
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
800 000 гласа за ГЕРБ... Това е положението. Няма как да се промени. Вземате си ценните вещи и се евакуирате във вече уредена и нормална страна.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога е била бомбандировката в този район? Прилича да е преди максимум 2-3 седмици. Проспал съм я нещо.
22
4
 
10
 
! Отговори
Провинция преди 3 години
Селянинът идва продал една нива и две крави и още дoбитък, купува за сто+ евра едностаен прави го многостаен и трябва да паркира все някъде астрата с тъмни стъкла и ако зелените площи не са му асфалтирани почва да го качва в фейсбука!!!!
21
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне ламби има.Да светят.При другарите беше тъмно като в ...
20
2
 
8
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
типични снимки от инфраструктурата на ЭС в 21-век! Зелена Сделка - Природата над Човека!!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усвоиха едни пари...-)))))
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо рИвете бе. Нали си избрахте Фандупкова от самоков. Избирате си районни кметове които даже не познавате. После рИвете че бил Ного дИбел с котИшка глЪва и коравъ. Свиквайте сеяндурите са на влааст. Я ми покажете един кореняк софиянец кмет и депутат в парламата.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от ГЕРБ!