Най-доброто решение за туризма - хората да пътуват свободно

От бранша са доста притеснени, сподели Румен Драганов
Обновена: 26 апр 2021 22:08 | 26 апр 2021 22:08, Красимир Ангелов
20

На 1 май, в условията на пандемия, започва летният туристически сезон у нас. На този фон остава въпросът има ли вече ясни правила за неговото спасяване.

"Хората от бранша са доста притеснени, те не обичат да чуват неща от сорта на "ще има много туристи" от определена дата. Туроператорите казват, че има много записвания, те са предупредили своите клиенти, че могат да се откажат от пътуванията си без да трябва да плащат. Туроператорите следят записванията, прегрупират самолетите и ако няма заявки - просто анулират", заяви в ефира на "Денят ON AIR" директорът на Института по оценки и анализ на туризма Румен Драганов.

Още по темата
Той каза, че очаква утре българското правителство да обяви мерките за влизане на туристи в България.

"Антиген, PCR тест, зелен сертификат, който между другото не е най-доброто решение - най-доброто решение е хората да си пътуват свободно, както пътуваме свободно вътрешно. Нали границите в Европейския съюз са фиктивни? Намесват се политическите решения - политиците се чудят как да изглеждат загрижени за обществото и същевременно да не спират бизнеса", каза Драганов.

Експертът смята, че ако има зелен сертификат и PCR тестове като условия за влизане в страната ще се реализират само 20% от възможните почивки.

"Гърция взима ред неправилни решения - заблуждава, че всички са ваксинирани и искат да се ваксинират на островите, и въвежда мерки, които ограничават пътуванията", каза още Драганов пред Bulgaria ON AIR.

"Ние трябва да кажем какви мерки ще се вземат и то изцяло за наша сметка. Необходимо е изграждането на карантинни хотели", категоричен бе специалистът.

Според него хотелиерите и туроператорите са получили от правителството хоризонт заедно с обявената дата за старт на сезона. А по-нататъшното развитие той определи като "стъпка по стъпка".

"В плана за възстановяване и устойчивост има перо за туризма, но то е минимално - 17 млн. за дигитализация на министерството. Туризмът обаче е свързан с развитието и възстановяването и на различните други ресори", смята Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искат тест, нека се прави антигенен, защо да се виси по лабораторни и да се хвърлят куп пари.
8
4
 
7
 
! Отговори
до реалиста преди 3 години
където живея 1на1200 е починал набеден с CONvid за 1 пълна календарна година. сега един на 500 през последните 2 седмици е излязъл позитивен на нещо си /ял боб например/. как ще застраша хипохондрици като тебе, ако дойда за седмица? нали си носиш намордника и пред телевизора у дома, от където не излизаш? вкарвайте още зеленожълти книжки и тестове и чакайте да ви дойдат полуумрели нсбоцкани пенсионери, които седят по старческите домове. който плаща, ще отиде там, където няма мерки нито простотии
7
8
 
1
 
! Отговори
Добре че тоя *** не преди 3 години
Взима решенията. Щяхме да сме на 30000 жертви.
6
12
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ня кови диотите им е кеф да умират хора и да им пъхат тръба в гърлото, вместо както направиха в Китай, Австралия, Нова Зеландия и други държави, да се кротнат за малко и после да си живеят предишния живот. Не ги разбирам. Вместо да искат да си живеят предишния живот, кови диотите правят всичко възможно това да не стане като разнасят заразата и отказват да се ваксинират.
5
3
 
6
 
! Отговори
Ник преди 3 години
да въвеждат вече и аналния pcr днк тест-чип като прехваления Китай, от където пуснаха каквото беше нужно и най-вече пропагандата, с помощта на която затвориха всички овце по кошарите и на повечето места на самоиздръжка. Никой няма и да стъпи, освен някой, който трябва да пътува по задължение. почивката е за удоволствие, СВОБОДНО време и отдих. последното, което би направил един турист е да ви отвори бузки за удоволствието на ЩАБници, урсулици и местни кукли на конци, прокарващи антинародни мерк
4
11
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Най-лошият вариант е туристите да пътуват свободно и свободно да разнасят заразата по целия свят. Държавите, които се справиха с вируса първо спряха вноса на заразата. Останалите държави имат огромни икономически затруднения заради свободното движение и разнасяне на заразата, освен че много хора починаха, а много други ще си влачат последиците от боледуването.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ее,номер 2,ти си типичен zadnik.Даже направо си cuz.
2
5
 
5
 
! Отговори
България преди 3 години
Е световно известна туристическа дестинация за евтин алкохол, наркотици и мацки също с нулева хигиена и заразни болести далеч по-опасни от ковид 19. Така че туристите си знаят какво рискуват и не е нужно да се правим на загрижени за ковида. Да пускат всичко.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е за вярване колко хора още не са разбрали целта на ковид-представлението.