Туризмът в България: Закъсня ли Брюксел със зелените сертификати?

Какъв туристически сезон ни очаква?
1 май 2021 20:30, Нели Христова
19

Първи откриваме туристическия сезон - на 1 май. Спадът от зимния сезон е 30-40%, а амбицията  - до 2022 година да върнем 12 млн. туристи. 200 000 българи ще поседят курортите у нас за празниците , а до 10 май ще бъдат половин милиона души. Слаб е интересът на българите към Гърция. Как ще се пътува? Какъв туристически сезон очаква браншът? Закъсня ли Брюксел със зелените сертификати?

"ЕС изключително много закъсня със зелените сертификати. Всички тези изисквания, които министърът на здравеопазването предложи в момента и ще бъдат облечени в заповед, можеше да бъдат на ЕС като изискване на всички туристи, които ще посещават някакви държави, за да може да има правила, бизнесът да знае как да бъде подготвен за съответния сезон", заяви председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев в ефира на "Брюксел 1".

Той подчерта, че всички държави трябва да имат еднакви изисквания и еднакво да предлагат туризма в своите държави, за да има равнопоставеност.

"Очакваме един интересен туристически сезон. Със сигурност ще бъде труден под знака на Ковид-19. Ще бъде по-добър от миналата година, очакваме двойно увеличение на туристите спрямо 2020", добави Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че ще бъдат необходими поне 2-3 години, за да си върнем нивата от 2018, 2019 година.

"Говорейки си за туристи, израелците бележат ръст към момента. Те вече започват да посещават черноморието. Надяваме се, лека-полека руснаци, германци да започнат да идват. Надяваме се и от Великобритания да имат също зелена светлина да пътуват към България, защото в момента това е спряно", подчерта Занков в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Не съм оптимист. Смятам, че ще бъде изключително труден сезон и едва ли ще надвишим това, което беше миналата година", сподели Николчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой пак иска иска да идва на тази миризлива дупка за да го крадът мазните българите?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя Европа с всичко закъснява . Европа е с несонхронизирано управление това е ясно . Не е само за това
12
17
 
6
 
! Отговори
qwe преди 2 години
Гледайте какво правят евреите и няма да сбъркате.
11
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чалгясалите некадърници мутри със свински физиономии от републиката на великите партийни връзкари *** чакали туристи хаха
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България Вйнаги избира Неправилния път за Шепа Монети в джобчето на Продажните Бългърски "Политици". Нооо природата ще си каже думата Последна To be continued.
9
10
 
25
 
! Отговори
'Имунизация преди 2 години
Докато не спре тази простотия и промиване на мозъци на населението със неизпитани ваксиници с цел 'имунизация', през крив макарон ще видим туристите...
8
4
 
24
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Предното лято отдавна не бях виждал морето,около Варна толкова чиста вода!Хайде нема нужда от туристи и да идват разни марсианци да си хвърлят кирта!
7
20
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Аз съм в Гърция тая година. Не ми дреме. Бих си ваксинката и отивам на нормално.
6
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Ми на ЕС, не му дреме, че бай Кратун искал да отваря на 1 май още. То в южните държави още не са почнали, ама лакомниците тука драпат.
5
1
 
5
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Говориш глупости, Николчев. Кого лъжеш? Погледни разписанието на пристигащите на летище Бургас самолети да края на май! Мушморок с мушморок !
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама не, ИНДИСКАТА МОТАЦИЯ голяма смърт и страх. Затваряйте и гасете лампите.
3
5
 
13
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хахаха, тая демокрация даде на всички въздушно окачване и криле... Ама пингвински. Хахаха. Демокрация, капитализъм - остаряла работа, издишат пред алчността ни. Чакам да видя до къде ще ни доведе автоматизацията. Море... Пффф, при наличието на басейни в къщите и интернет туризма издиша. Все повече хора родени след 90та предпочитат да цъкат електронни игри и да слушат музика на мониторни тон колони пред тва да киснат в пясъка.
2
4
 
34
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Вие нормални ли сте?Тровите хората нарочно с неизпитани ваксини, спъвате ги с тестове и накрая ревете, че не искат да идват. Че как да стане?
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая година като не дойдат руски туристи ще ядете...... палавника и по 5 лв ще давате квартири *** няма да има кой

Спонсорирани публикации