Отложени полети: Ще остане ли България без руски туристи?

Чартърните полети от Москва бяха преустановени
222

Туроператори настояват за незабавни мерки от страна на държавата ни на дипломатическо ниво. Това се случва след като чартърните полети от Москва за България бяха преустановени. От Външното ни министерство съобщиха, че Българските консулски служби на територията на Руската федерация са възобновили приема на документи и издаването на визи за всички руски граждани, желаещи да пътуват до страната ни.

"Чартърните полети са спрени и от двете страни, тъй като пък "Росавиация" - техните авиационни власти не разрешават на българските авиокомпании полети между Русия и България. Реципрочно  - българската страна отговаря със същото", коментира зам.-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции Галин Георгиев.

Още по темата
На 2 май е имало един извозващ полет от Бургас за Москва. За 9 май е планиран още един. За месец юни са планирани 136 полета до България.

"Притесненията ми са, че чартърите, които трябва да дойдат от Русия, могат и да не дойдат. Притесненията ми са, че така чаканите от нас руски туристи могат и да не дойдат", добави почетният консул на руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Според туроператорите, които работят на руския пазар, въпросът е геополитически и трябва да бъде решен на най-високо равнище. Решението за отложените полети идвало след шпионския скандал, който изостри отношенията ни с Москва.

"Доколкото разбирам е отложено вземането на окончателното решение до 11 май  - дали България ще влезе като 10 страна в списъка с неприятелски държави на Русия и съответно може да се очаква, че ще забранят полетите за България. Като претекст ще се използва епидемиологичната обстановка в страната", подчерта Георгиев.

В изявление, публикувано от Българския визов център в Москва, се посочва, че България може да започне да приема документи за визи на руснаци не по-рано от 17 май, а Турция вече кани Русия на преговори в Анталия.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То тва хубу ама кога ще почнат да събарят ,,подпорните стени ,, от боково време ? Че то по гербаво що бетон се наляя.. Ади по бързо да се сменя властта та да видим и някой бутнат ,,златен век,,
27
15
 
19
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми защо гравитирате към Русия, има и други пазари, ама там клиента е взискателен и в мутрохотелите по бетономорието няма да остане и 1 ден!
25
13
 
10
 
! Отговори
Много интелигентен преди 2 години
Гордея се, че всички коментари против Русия са направени от изключително интелигентни хора, с добро сърце и никога употребяващи алкохол.Прочетох и се обогатих духовно.
24
9
 
13
 
! Отговори
Дреме ми преди 2 години
на дедовия. Нямало да идват! Важното е ние да ходим ,където ни е кеф и ни е добре. А на рашките никога не им е пукало за нас(както и на другите) въпрос на интереси! И право да си говорим, последните години чувствително ни се повиши стандарта,така че доста екзотични дестинации вече българина може да си позволи!
23
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лека нощ на всички Българи.На джендърите-калинки от ГЕРБ пожелавам да прочетат книгата "Под Игото".Трудно ще я осмислят защото не е Винету.
22
13
 
22
 
! Отговори
Русомраз преди 2 години
През шнopxeла ми е за руските туристи!Да ходят да море в Сибир, че е по-хубаво...
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ни трябват туристи от вражеска държава.Така е. На лузърите им трябва само хляб и кисело мляко.
20
12
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Стига с тези руски туристи бре, готови сте да продадете държавата си за шепа рубли, цял свят ги наритва само Вие сте хванали за тях като удавници за сламка ... Те вече и апартаментите по Черноморието си продават защото рублата все повече девалвира и няма с какво да си погасяват кредитите. На кого са нужни социално слаби колхозници ... ?!
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сашо от ВарнаОбади се на ГДБОП, със сигурност ще ти пратят консултанти да те посъветват за 13-годишната гимнастичка. Въоръжени. Може да те понабият малко и да те вкарат в затвора за педофилия.Ама явно си на принципа "no pain no gain" и за теб това е бонус. Далавера надали ще има, ама болката поне ще ти я гарантират.
18
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Край на руските шпиони. Бг лузърите могат да спят спокойно. А хотелиерите да таковат супата...
17
7
 
11
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Търся за съпруга руска гимнастичка,да не е по възрастна от 13год.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая година няма да е кафяво морето щото по морето ще разберат къде сер.ат гладните:)))
15
17
 
17
 
! Отговори
боли ме швепса преди 2 години
Блага вест.*** отново няма да ги има и ще има спокойствие по българското море.И без това са малка част от туристите в България.Навремето нямаше и кьорав совецки гражданин турист,но имахме развит туризъм.И без руските *** слънцето ще изгрее и петелът ще пее.Жална му майка на българския туризъм,ако едни пияни и неплатежноспособни лузъри могат да го съборят с ...неидването си.Да вървят в Крим.
14
1
 
14
 
! Отговори
джо преди 2 години
Каквото повикало, такова се обадило.
13
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са ни руските колхозници, ние сме европейци,не щем степни твари от изтока.
12
8
 
16
 
! Отговори
интересноооооо преди 2 години
Е нали не щете русняци?Що квичите?Ся шъ додът наште братя,тия църните.
11
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищуу братята американци ще дойдат ;) Те нали са ни съюзници няма начин да не заменят руснаците ха ха ха . боко как ва опрай охоо :)))
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия нахални хотелиери, ОСАКАТИХА брутално цялото ни черноморие, не се напечелиха, не се наядоха, не се накрадоха! Впрочем сегашните " хотелиери" са предимно борческите мутри от близкото ни минало, така че обяснимо е защо все са " гладни" и " жадни", обяснимо е и защо разсипаха прекрасната ни природа по цялото крайбрежие...само цимент и панелки, демек хУтели! аймайнатавибе
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По важното е, че ги обвинихме за някакви взривове, които и ние не знаем за какво става дума. Все едно да обвиниш някой друг за собствената си пр0ст0тия.

Спонсорирани публикации