Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване

То не позволява недействителни бюлетини, смята тя
Обновена: 7 май 2021 11:15 | 7 май 2021 11:15, Красимир Ангелов
47
Камелия Нейкова: Привърженик съм на машинното гласуване
Снимка: БГНЕС

Привърженик съм на машинното гласуване, защото смятам, че то улеснява изборния процес, обяви номинираната от квотата на "Има такъв народ" за председател на новата Централна избирателна комисия Камелия Нейкова. Тя се представи на изслушването при президента Румен Радев на номинираните за членове на ЦИК.

По думите й машинното гласуване не позволява недействителни бюлетини, а това означава, че всеки глас на избирател може да бъде отчетен.

Още по темата
"По отношение на протоколите на СИК – машинната разпечатка ще има стойността на протокол, което ще улесни до голяма степен работата на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК)", каза Нейкова, цитирана от bTV.

Тя изтъкна, че за пореден път комисията ще трябва да започне работа с летящ старт с оглед малкото време до предсрочните избори. Новата ЦИК трябва да започне работа веднага след сформирането й, което ще стане с указ на президента.

"Най-важното в работата на ЦИК е доверието, но доверието не само на гражданите към ЦИК. Много е важно ръководството на дадена политическа партия да има доверие в своя кандидат и доверие в ръководството на парламентарната група. Вчера това доверие се пропука. Особено в партия ГЕРБ", подчерта по време на изслушването Румен Радев.
 
Държавният глава още веднъж призова за отговорно поведение и конструктивен диалог между политическите партии и коалиции. Той припомни, че времето на дебатите по закона и процедурите е останало в парламента, а сега е необходимо излъчването на ръководство на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
5
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Аз съм привърженик на 100 те лева. Ако ВМРО пак дават пара ша гласуваме и на хартия, машина, даже и на компютер ако трябва
13
2
 
15
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Аз пък съм привърженик на хартиения вод!И не си въобразява, че като си нар.представител от тази неграмотна политическа партия можеш да си налагаш мнението.Виена сте.едни дри....ли жадни за власт но не.знаете какво да правите
12
0
 
10
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
""Привърженик съм на...."". А ако не сте - тогава? Щото и ние сме привърженици на долара по един лев ,ама напоследък . . .
11
0
 
11
 
! Отговори
Да не спорим преди 2 години
До коментар 6. - анонимен н- ще ""проследим дали данните от софтуера отговарят на хартиените..... ""_ бла-бла-бла!!!!!!! Повече от ясно е , че НЯМА да отговарят , да се обзаложим на резултатите от по- следващите избори ,искате ли???!!!???
10
0
 
21
 
! Отговори
Инженеря преди 2 години
Самия ви израз "машинно гласуване" по същността си е нонсенс и заблуда на електората!Това е всичко друго но не са машини!Банкомата машина ли е,електронния калкулатор машина ли е...компютъра машина ли е?Машина е трактора,локомотива,колата,самолета и т.н. ..обяснявам ви с пр0сти думи за пр0сти ора!
9
1
 
21
 
! Отговори
чичо ВАСКО преди 2 години
Черепа вече е закупил 300-350 машини за чужбина и ще си докара по 300 гласа, честито има още една парламентарна група, благодарение на Ку-Ку-Ку.. вичките
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокошка с позиция!Понеже е натрупала опит в изборния процес, изразява мнение. И не че е от водещия в момента кръжок, а за заслуги към изборния процес е предложена да го ръководи.И медийно време има, да внушава кръжочната си позиция. Иначе сме пак всред най умните. Повечето водещи демокрации са неумни, щото отричат това.
7
2
 
18
 
! Отговори
Инженеря преди 2 години
Ами като искате машинно гласуване сложете машини ротативки тип "еднорък бандит"!Защо приказвате за машинно гласуване пък слагате електронни устройства които не са никакви машини!Машините са механични устройства с движещи се части!
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Машинното гласуване улеснява само и прави невъзможни недействителните гласове. Но да слезем на земята - на последните избори имаше машинно гласуване и въпреки това доста хора не се възползваха. Недействителните бюлетини бяха по-малко, но дори и всички да бяха действителни пак нямаше да се промени резултата. Голямо викане има, но фактите са такива - има хора, които гласуват за ГЕРБ, приемете го!
5
5
 
7
 
! Отговори
ИЗБОРДЖИЯ преди 2 години
до АНОНИМЕН е тъкмо хартиените разписки от МАШИНИТЕ НЯМА ДА СЕ БРОЯТ
4
7
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
Частните бизнес инвеститори с нетърпение чакат пълното премахване и унищожаване на МАФИЯ.МАФИЯ плаща само на едни и същи фирми и техните работници.МАФИЯ не открива нови работни места. Дори "фабриките" им, където трябва да има 1000 човека на смяна има 100.МАФИЯ пречи на нас-частните инвеститори, защото ние губим обществените поръчки.МАФИЯ пречи на банките, защото освен частните инвеститори, следващите потърпевши са банките. Фирмите на МАФИЯ не взимат кредити, нали? Коя нормална банка дава кр
3
5
 
23
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Големия проблем на машинното гласуване е лесната и непроследима манипулация.Това, че се решава проблема с недействителни бюлетини не е чудото голямо.Но това, че представяте нещата едностранчиво говори достатъчно каква е целта ви!
2
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През няколко години по подобен сценарий кремълските пипала ни прецакват и после Бойко пак трябва да оправя бакии.
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миналия път сложиха Пеевски за шеф на ДАНС, сега сигурно бабите и неграмотните малцинства ще се кефят на машините и БСП и ДПС ще имат 3 пъти повече гласове. Това готвят Решетников и неговите пионки тука. Чалгарите ги използваха.