Ваксинираните и прекаралите COVID-19 без вечерен час в Германия

15 685 са новите заразени с коронавирус там за денонощието
8 май 2021 16:03, Анисия Иванова
61
Ваксинираните и прекаралите COVID-19 без вечерен час в Германия
Снимка: БГНЕС

Германците, за които се смята, че са с пълен имунитет срещу коронавируса, ще бъдат освободени от полунощ от вечерния час и някои ограничения за социалните контакти, предаде ДПА.

Всички с поставени две дози от ваксина или изкарали заболяването ще могат да се срещат с други хора от същата категория без никакви рестрикции. А когато се срещат с неимунизирани, напълно имунизираните няма да бъдат ограничавани в контактите.

Хората с пълен имунитет освен това няма да се карантинират, след като са се завърнали от пътуване, освен в случаите когато идват от район, в който върлува нов щам на вируса. Няма да им се налага и да показват отрицателен тест, за да влизат в магазини или да ползват услуги.

Над 31 процента от населението са с поставена първа доза от ваксина по данни на Института по заразни болести "Роберт Кох". Напълно ваксинираните са 8,8 на сто. Изискването за носене на маска и спазване на социална дистанция продължава да важи, както и в конкретни ситуации и сгради.

Новите случаи на заразяване с коронавирус в Германия за последното денонощие са 15 685, с което общият брой става 3 507 673 по данни отново на Института "Роберт Кох", цитирани от Ройтерс. За изминалите 24 часа са починали 238 души и така общият брой на жертвите от началото на пандемията е 84 648. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Ако пренасяхме зараза, щяхме да заразим децата си след ваксиниране. Не от ваксината можем да заразяваме. Преболедувалите и ваксинираните няма да се разболеят, но могат да пренесат вируса, ако са го вдишали наскоро от някой болен.Има някои изключения като хора с няколко автоимунни заболявания, които не могат да изграждат имунитет към повечето ваксини, няма да могат да имат антитела и от антиовид ваксините.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се хвърлят в примките на дявола от необоснования си страх.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяхте прочели колко антитела са имали котките и лисиците... При тестовете върху животни... Преди няколко години, при опити за създаване на ваксина срещу коронавирус... Точно преди да умрат от ADE, предизвикано от антителата при среща с друг коронавирус... Ама ковиваксър не чете, ковиваксър слушка и боцка
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, но много вероятно е да се сбъдне един коментар по-долу. В действителност, Ваксинираните ще се превърнат във вечни носители на патогена. А това де факто ги превръща в едно ходещо, социално и нищо не подозиращо биологично оръжие.
20
10
 
4
 
! Отговори
Димо преди 2 години
Като не създава имунитет защо имам 18000 антитела след Пфайзер, а? От ваксината за морбили от детството ми имам 2500 антитела, от прекарана варицела в детството имам 1850 антитела. Изказвате се като баби от махленска седянка
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешно е да се вярва, че този меркантилен бъркоч от химикали, ще придаде качество на живота на хората. Изключително безхарактерно и примирено е поведението на онези, които твърдят "ам какво правим като ни заставят". Замислете се логично и разсъдете, че твърде съмнително лоби от хора форсирано натрапва идеята, че само това е спасението. Никакво спасение не е ваксината - това е един отпадъчен коктейл, с който ще живеете до края на живота си и ще търпите последствията на безрасъдността си.
18
1
 
9
 
! Отговори
Неваксинираните преди 2 години
Да почнат да се организират да защита от разпространителите на зарази. Въоръжени отряди, разузнавателни групи, групи за взаимопомощ.
17
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва да е навсякъде.Трябва да се знае кой мисли за връщане към нормален живот.
16
5
 
15
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Мдаа... а беше конспирация. А на бас, че никога, ама никога няма да падне за неваксинираните вечерният час. Ще има нон-стоп ваксинации до откат! Ще се живее на стероиди. Направо ще станеме абонати на пфайзер. А вече точат лиги по децата. И всичко това с ваксина, която не създава имунитет.
15
4
 
23
 
! Отговори
Щамчета преди 2 години
Скоро светът ще разбере, че неваксинираните ще трябва да се пазим от ваксинираните.А новите мутации и щамове ще идват точно от лабораторните тестови плъхове.БОГ да е с нас.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ако съм след вечерния час какво, гестапо ще проверява папирен? Майтап...
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости , побъркахте хората
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето нормалните хора са горели на клади такива като вещицата Меркел и блудникът Макрон.
11
7
 
15
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Видяхте ли новите клипове за маските? При затопляне наночервеите започват да мърдат вътре. Който мисли, че е теориЙ конспирациЙ, да си зумне с телефона и ще ги види - красиви, черни, мърдащи наночервеи. Носете още маски, слагайте по 10, овце.
10
1
 
5
 
! Отговори
Венца Муфтаджийска преди 2 години
До Миролюб БенатовИ аз искам на парада, и аз, и аз!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Католическите нации които взимаха неоправдано високо възнаграждение за труда си и живееха в незаслужено охолство (техните 30 сребърника), сега ще мълчат и ще изпълняват каквото кажат госпподарите им, те са си платили за това право върху тях.Нас нормалните не ни интересуват проблемите им.
8
27
 
2
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 2 години
АНТИВАКСЪРИТЕ в шок!!! Догодина ще си правят парад ....заедно с другите обратни!
7
2
 
33
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Какво беше написал един немски пастор:Когато дойдоха да арестуват евреите - не протестирах, казах си - това не ме засяга.Когато дойдоха да арестуват комунистите - не протестирах, казах си - това не ме засяга.Когато дойдоха да арестуват другите несъгласни с режима - не протестирах, казах си - това не ме засяга.Когато дойдоха да арестуват мене - нямаше вече кой да протестира.Хора, свободата и демокрацията не са даденост, те се отстояват! Нима ще позволим нов фашизъм през 21 век?
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично ще се ваксинирам с тези ваксини, които ще се боцнат футболистите от Бундеслигата, ще наблюдавам и Висшата Лига на Англия - там има едни футболисти струващи по $100 Милиона всеки. Нека да видим как ще боцнат звездите на футбола и след това и аз ще предприема тази стъпка. Не ми става ясно защо отбори имащи футболисти за над $1 Милиард досега не са платили на някоя от фирмите за ваксини след като са толкова необходими.
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геноцидът и фашизмът са немски патент.Заслужават газови камери.