Без туристи кацна последният полет от Русия този месец

От туристическия бранш настояват за спешни действия на българската дипломация
106

Без туристи кацна самолетът от Русия, който е и последният планиран полет за този месец. Час по-късно с него за Русия отлетяха 163-ма пасажери, предимно руснаци, които имат имоти и живеят в България.

Всички останали полети са отменени. Засега няма яснота дали планираните полети за юни и юли ще се осъществят. От туристическия бранш настояват за спешни действия на българската дипломация, за да не изгубим руските туристи и това лято.

"Живея в България 10 години и отивам на гости при сина ми. Така се получи, че отмениха полетите, добре че на 9 май остана. Обратно ще пътувам евентуално чак след месец, ако не отменят полетите. Надявам се нашите отношения да се изгладят и в края на юни да има чартърни полети", сподели Вера Сизова пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Сложно е да се каже защо са отменени полетите. Мисля, че е и политика, но и пандемията попречи. Следващият месец се надявам да полетят самолетите, но нямам достоверна информация", каза Вечислав.

"Който обича активния отдих, мисля, че ще дойде на море в България, а руснаците обичат Турция, защото там има повече хотели. Нашите консулски центрове в Русия ще започнат да издават туристически визи след 15 май", заяви Данаил.

Руснаците, които имат имоти имат едногодишни и двугодишни визи.

"Трябва за две седмици да замина по работа в Москва и затова нямам проблем, но ако е за туристи, които искат да дойдат - има проблем", смята Владимир.

Възможно е властите на Русия да направят нещо, за да има нормален сезон. Следващата седмица ще стане ясно и дали България ще бъде включена официално в списъка с неприятелски държави на Русия.

"Руски туристи на фона на това, което се случва с нашето отношение с руснаците с този политически скандал, не очакваме. Тези полети са повече хората, които имат апартаменти, много малко са групите", каза хотелиерът в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

"Засега няма индикации за канселиране на полети за активните летни месеци – юни, юли и август, със сигурност ще имаме повече туристи, защото предната година беше буквално колапс", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

За месец юни от Русия за Летище Бургас са планирани 136 полета, а за Летище Варна - 46.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не скача е червен, кой не скача е червен.... Наскачахте ли се сега?
36
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин ЕвропеецДс Варна е пълно с руснаци, умираш ли от яд козяче?
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим кога ще забранят на ония другите руснаци които ходят да почиват на Френската ривиера.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е за вас, никой не ви обича.
33
1
 
10
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
До ХахахаРуснаците не са крепостни овце , а са други !
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес не те пускат отидеш в България. Утре и в останалите държави посвета
31
26
 
22
 
! Отговори
Българин Европеец преди 2 години
От руснаци във Варна гъмжиНалитат отвред като степни оси.Шумни, кресливи,подпийнали даже."Нали сме "Гейропа", ги питам. Що дирите тук?Кокорят се диво, залитат, но отвръщат в хор:"Потому что здесь для нас почивка, одмор!""И здесь хорошо! И солнце нас сгрява!Слънце ли? Няма тук за вас "хорошо"Нали сме "Гейропа" и вам здесь не дано.Тук няма почивка за вас, натрапници същинеканени гости в нашите европейски къщи.Във Варна няма място за вас след "Кримнаш",а още по-малко на чудния варненски плаж.Я чиба оттук, "дорогые друзья"Для вас только чемодан, вокзал и Москва!
30
17
 
17
 
! Отговори
Стиф преди 2 години
Другаря Пу ги спря, за да може по-късно да ги пусне да идват като заслуга на другаря Радев. Просто е.
29
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А останалите руснаци тука, кагда ?
28
34
 
22
 
! Отговори
Забрана преди 2 години
На руснаците трябва да им е забранено да влизат в цивилизованият свят. Даже някоя държава да се е излъгала да им даде виза. Миналата се запознавам с един и говорим. Нашият ми заобеснява как в Европа било зле, ако имало война само Русия щяла да оцелее, всевъзможни глупости и теории. Тези хора са по-опасни от ислямисти, а ние им даваме свободно да купуват имоти и т.н. Като е лошо в Европа, за какво драпат все насам? Да си стоят в степта, където пият чай и конфетки за да не чувстват глад. Мизерници
27
19
 
30
 
! Отговори
Горките руснаци преди 2 години
На руснаците започнаха да им забраняват да пътуват в чужбина като за соца !
26
2
 
25
 
! Отговори
Влад преди 2 години
Четвърти ден все идва края на света и българския туризъм . Не ви ли писна от политически статии, а ?
25
26
 
26
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
За пореден път Путин покада, че руснаците са крепостни овце ... ще почиват, нява са почиват ... Той казва къде може или не може ...Русия е фашистка държава, досущ Хитлеристка Германия.
24
26
 
22
 
! Отговори
Дано не се връщат преди 2 години
Гладните мужицци, които унищожават пиене и храна като невиждали нвма да липсват никому. Да слушат там джуджето къде им разрешава да отидат, но преди тоеа да броят копейките. Толкова раболепен и народ, че чак ги съжалявам. Десетилетия да повтарят това мьи победили и гладуват лечебно. Победили били, пиячите на лосиони за вана. Никога дано не се завърнат. Носят само бели.
23
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацистите от Германия си отидоха Нацистите от Русия идват.
22
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боко чуматаВикаш да оставим руснаците да взривяват каквото си искат.А русофил4е?
21
4
 
27
 
! Отговори
мак преди 2 години
Как става това, всеки път поддържаш удължаване на санкции, не си приятел с руснаци, защото не са евроатлантици, но искаш да ти дойдат за през лятото, за да ти спасят сезона?
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ще ми забрани да ходя къде си искам.Да не е затвор или концлагер.
19
13
 
23
 
! Отговори
Боко чумата преди 2 години
Като сме *** народ, така си заслужаваме. Сега всички дето плюят руснаците да посрещат американци. Какво се оплаквате, Европа Натоа...нека те да ви идват на почивки...
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голем праз.Аз почивам в Гърция и не работя за мутрите от прехода.