Скандал в Комисията по ревизия заради "Автомагистрали"

Депутатите изслушаха регионалния министър в оставка
Обновена: 10 май 2021 18:21 | 10 май 2021 18:10, Веселина Йорданова
201

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал се разрази отново във Врeмeннaтa пaрлaмeнтaрнa кoмиcия пo рeвизия нa упрaвлeниeтo прeз пocлeднитe 10 гoдини, този път на изcлушвaнето на рeгиoнaлния миниcтър в ocтaвкa Пeтя Aврaмoвa.

Зададените въпроси са за дeйнocттa нa "Aвтoмaгиcтрaли", "Бългaрcки ВиК хoлдинг" и програмата за саниране.

Комисията отправи остри обвинения към ръководствата на "Пътна инфраструктура" и "Автомагистрали" за неправомерно възлагане на договори за строителството на пътища към подизпълнителни фирми, близки до властта, предаде Bulgaria ON AIR.

Според твърденията на членове на ревизионната комисия, 87% от дейността на дружеството "Автомагистрали" е отдадено на над 400 фирми подизпълнители без обществена поръчка на стойност от близо 5 млрд. лв.

Подробности четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
29
 
29
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Никой ли не се сеща, че еврофондовете за инфраструктура бяха стопирани с наказателна цел точно при едно от редките докопвания на БСП до властта, мисля че по времето на Станишев? А знаете ли колко търгове за Тракия се подаряваха срещу кеш на италиански, турски, испански, македонски и какви ли не фирми? Те вземаха големите паро, плащаха на БСП, НДСВ, ДПС, а наши фирми-подизпълнители ги правехме за жълти стотинки. Ако не беше ББ, турците от Мапа Ченгиз още щяха да се бъзикат на АМ Люлин за пари
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58. Прочети закона и после се плюнчи по сайтовете.
62
25
 
20
 
! Отговори
и те така преди 2 години
мая общата се взе много на сериозно . тая не е на ясно че колкото по рие , толко нещата ше отиват към бсп . бизнесменити , банкери , милионери , фирми вносители , износители , строители , ., са създадени от бсп-бкп след 1990г. , а не през последните 10-15г.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49. А това доказано ли е? Или само си го сънувал?
60
25
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз , мсля , че Мав Божкова , да каже от къде всеки ден с костюмчета за по 5 бона , а само един месец е работила . Една ревизийка трябва да и се направи.
59
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора утре е голяма дата! Идва свободата от режима нещо подобно на 10,11, Ликувайте хора утре е празник. За да го омаловажат гербченцата измисликха конгрес на тови ден за да разпилеят новините. ОТ УТРЕ БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е СВОБОДНА!!!!!!!!!!!!!!!!!
58
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да я закриват тази комисия, нали вече няма парламент.
57
20
 
29
 
! Отговори
Наблюдателен преди 2 години
Много са се активирали герберските ***. Голям страх да не останат без работа. Тука един през две минути поства в тяхна защита. Слага си плюсове сам, а на тези критикуващи герб слага минуси използвайки евтини триковe сменяйки IP адреса си с VPN. Толкова е явно... Жалък си!
56
20
 
22
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Дрън-дрън, поредните глу.пости на костинбродска. След което ще се окаже, че няма нищо нередно, но тя е умирисала атмосферата с вонята си.
55
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом присъства Мая Галева - Божкова скандала е задължителен. Тя освен скандали, лъжи, и интриги друго не може... А, забравих и да краде може.
54
17
 
22
 
! Отговори
НОВО ПЕТ преди 2 години
И кво установи комисията....прехвърля отговорността на ....прокуратурата
53
4
 
39
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
и защо тази комисия ше разследва последните 10г. , а не последните 30г. ? нека се разбере как бсп открадна парите на хората , как се приватизираха предприятия , как се продадоха Кремиковци и халите , от къде се пръкнаха милионерите , банкерите и бизнесмните .
52
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам, кое е пародия, но мога да ви кажа, че и канцеларски материали без обществена поръчка никой в бюджетната сфера не смее да поръча. Ако това, което казват е вярно.......
51
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде , моля ви се , още се сещам как ходеше в на хората градините и казваше , че бойко отглеждал марихуана , а то беше татул . Смях , голям смях .
50
8
 
19
 
! Отговори
Тази много се вживя преди 2 години
Комисията утре се разпуска! Тази се взе много на важна, както писаха и други под мен, ако има доказателства за злоупотреби, пращайте ги направо на европейската прокуратура! Че утре ще е късно!!!
49
18
 
6
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 47: "Всички материали, ако има нарушения, трябва да се пратят при Кьовеши"?Да. ще бъдат пратени. На каскетурата не може да се надяваме, че ще разследва гербаджийските далавери.Всичко с времето си.
48
14
 
6
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Мая Манолова - Света Жана Дарк на 21-ви век!
47
24
 
10
 
! Отговори
стоян преди 2 години
В този час прикриватурата трябваше да извършва арести на гербаджийски престъпници.С мълчанието си Гешевата прикриватура показа,че е най-важната брънка от престъпната организация завладяла държавата.Скоро трябва пак хиляди българи да излизаме по площадите.Искането ще е едно-съд и затвор за Борисов и Пеевски.
46
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да е пародия ,5 милиарда без търгове на нашите хора )газ до дупка на всички крадци в България
45
10
 
36
 
! Отговори
Мая да каже преди 2 години
А защо щерката и зетя на Маямата получават по 4 000 лв заплати в министерсто на Борисовото правителство ?!И те ли са калинки?