Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука

ГЕРБ имат потенциал да са първи на 11 юли, смята Антоанета Христова
12 май 2021 17:30, Анисия Иванова
239
Президентът е с нов профил, различен от атакуващия с юмрука
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Президентът представи един различен профил от това, което сме свикнали да виждаме". Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова. Тя уточни, че тази промяна е настъпила със започването на процедурата по преговори за съставяне на служебно правителство, преди това е бил атакуващ с юмрук и това е асоциацията на неговото поведение.

По думите ѝ Румен Радев излъчва сигнали, които са позитивни, като човек, който е в предизборна кампания. Проф. Христова подчерта, че това е и обяснението ѝ за състава на служебния кабинет.

Още по темата

"Ако погледнем четворката министри - на правосъдието, на вътрешните работи, на финансите и служебния премиер, които ще организират изборите, ще разберем, че отговорните за изборния процес са БСП", подчерта тя пред БНР.

На въпрос дали властта е причината за съществуването на ГЕРБ, политическият психолог коментира:

"В момента ГЕРБ осъзнава, че не може да продължи по стария начин, по който е структурирана партията и лидерството в нея. ... Ако ГЕРБ иска да оцелее, трябва политиците в нея да започнат да работят като в партия с устойчиво присъствие, а не като лидерска партия. ... Националното съвещание на партията във вторник не показа знаци в тази посока".

Проф. Христова изказа теза, че ГЕРБ има "огромен потенциал" да са първа политическа партия на предсрочните избори на 11 юли, защото хората са изплашени от това, което се случи в 45 Народно събрание. Тя обаче уточни, че успехът на ГЕРБ ще зависи от предизборната кампания, която ще проведат.

"Потенциалът може да спихне, ако в кампанията не говори така, както трябва да се говори на избирателите".

Прогнозата ѝ за партиите на протеста е за най-добър резултат при "Демократична България", защото само представителите на това обединение не са влезли в "грозния тон на комуникация" в приключилия парламент. Тя допусна "Изправи се! Мутри вън!" да не влезе в следващото Народно събрание, докато патриотичните партии имат шанс за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
0
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Президент-комунист.Правосъден министър-комунист.Министри-от партията на Божков и свързани с БСП.Тежко и горко на такава държава!
149
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Каквото и да прави г-н Президент този юмрук ще остане неговата запазена марка и ще бъде залепен за него като гербова марка.Този български Че Гевара и разделител на нацията в нормалните страни щеше да бъде пренуден да подаде оставка,ама нали не сме нормални,та продължава да се стреми към еднолична власт.
148
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е принципен този президент, но всеки негов служебен кабинет е позорен, просташко реваншистки и нанася повече вреди дори и от ГЕРБ!В МВР то е назначил за началник на политическия кабинет една госпожа, която е сред учредителите на партията на Божков и кандидат за народен представител от неговите листи!Това ли е почтеното и достойно поведение на Радев!
147
4
 
7
 
! Отговори
Елица преди 2 години
Че какво му е промененто ?! И приказките му както досега - незначителни,и погледът му пак злобен , пак крои как ЗАВИНАГИ да се затвърди най-отгоре, пак се пише за " месия " на България...Ако някой вижда в какво се изразява промяната му нека да каже ?! Или цяла та работа е " ала-бала " ?! Само да му пееят дитирамби,но за какво ?!
146
0
 
1
 
! Отговори
ikar преди 2 години
До АнонименМечти-и-и! Гладна кокошка просо сънува. Ама само сънува.
145
1
 
3
 
! Отговори
K.Колев преди 2 години
Президентските тролчета вече са на твърдо доволствие от генералите и завиждат ,че не са като нас - ами и вие си намерете кой да ви плаща ПОВЕЧЕ ! Ние сме си намерили и ни е кеф,а вие като не можете - папкайте ципорки !
144
8
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Герб ще са максимум 3-ти до изборите . Тая Гербаджийска *** си мисли че дотогава ще се случват само позитивни неща за Герб. Истината е че съвсем скоро Бойко ще катастрофира фатално !
143
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България може да има само евразийско бъдеще. Въпрос на география. Обща граница с Русия е много вероятно да имаме, но с Мексико - трудно. Освен, ако там не бъде руско-мексиканската граница.
142
7
 
7
 
! Отговори
бабати преди 2 години
Сайта са го налазили коментатори от особено ентелегентния електорат на герб - калинки. Моля някой да предложи начин за почистване!
141
8
 
16
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До анонимен 149Така е, напомня за болен от шизофрения, 4 години ни занимава на Нова година с неговите партийни болежки- дано му е първи и последен този мандат. Не знам Борисов дали ще влезе в затвора, но този е за Карлуково.
140
20
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 2 години
НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ТРЕСЕТЕ ОТ КОМПЛЕКСИТЕ НА ВДИГНАТИЯ ЮМРУК!?!? ТОЗИ ЖЕСТ ЗНАЧИ ОБЕДИНЕНИЕ! ЗАЩО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ БОЙКО ЦЕЛУВАШЕ ТУРСКОТО ЗНАМЕ С ПОЛУМЕСЕЦА И НЕ СЕ КАЧВА НА ШИПКА НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК???? ЗАЩО НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТЕ, ЧЕ цв.цв. КАЗА /ЦИТИРАМ/: "БОТЕВАТА ЧЕТА СЕ Е СРАЖАВАЛА СРЕЩУ ТУРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В БЪГЛАРИЯ." .....
139
8
 
19
 
! Отговори
РАДЕВ ЛИ! преди 2 години
ПРЕОБЛЯКЪЛ СИ ИЛИЯ ПОГЛЕДНАЛ СЕ-ПАК В ТИЯ.
138
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е с много лица. Такива хора са най-голямите ***.
137
11
 
22
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Налага се да изпием до дъно чашата с горчива президентска напитка.Най-после си имаме пълновластен господар и трябва много да се внимава, да не би вдигнатият му юмрук да се стовари върху всички нас. За слугата на Русия няма скрупули, няма шпионски скандали, няма български интереси - има само мълчаливо послушание и мечта за втори мандат, за да доведе докрай пъклените си планове с активното съдействие на партии като БСП, Възраждане, АТАКА и други подобни.
136
11
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"Вълкаът козината си мени, но нрава не"! Всеки знае тази поговорка. Лично аз, ще запомня този президент с вдигнат юмрук и противопоставяне на едни българи, срещу други българи!
135
20
 
9
 
! Отговори
Дааам преди 2 години
Какъв нов профил бе Журна.ля..В случая ГЕРП е на земята, да продължава да се бие ли?Само Винету Вожда Ви е способен на такова нещо.
134
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвай се народе - стигнахме по стандарт Швейцария, престъпност - нулева, заболеваемост - нулева. Организираните протестъри си получиха надниците и се успокоиха...
133
11
 
30
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Кауна как успя, да събере толкова много червени крадливи бoк.луци на едно място, че не стана ясно. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА КОМУ - ФАШИСТКА и ОСМАНО - МУТРИНСКА ВЛАСТ...
132
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълкът козината си мени, но нравът - не! Това важи за Радев, Борисов и всичките ни известни политически фигури.
131
26
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
като чета статията неминуемо усещам, че гърбавата партия финансира проф.Христова :) няма да питам как е станала професор, да не се окаже като ботоксовия медицински работник. Винету падна от коня, госпожо професор!