Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Служебният премиер обеща кабинетът да работи в полза на обществото
Обновена: 12 май 2021 10:15 | 12 май 2021 09:36, Веселина Йорданова
182
Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на служебния кабинет.

Ще работим заедно и в полза на гражданите, каза служебният премиер Стефан Янев, след като президентът Румен Радев представи новоназначеното служебно правителство.

Министрите се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Още по темата
Янев багодари за доверието и заяви, че да бъде служебен премиер е висока чест и огромна отговорност.

"Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото, това очаквам и от служебните министри", заяви той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Янев напомни, че според Конституцията основната задача на служебния кабинет е организирането на честни и демократични избори.

Очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения, отсече той.

Служебният премиер каза, че за този кратък период от живота на служебното правителство няма да се решат проблемите, натрупани с години, но ще даде всичко от себе си този процес поне да започне.

Ще настоявам кабинетът да работи прозрачно и с отчетност пред гражданите. Обществото очаква по-смислено и адекватно политическо говорене и действие, заяви Янев.

По думите му само с общи усилия могат да бъдат постигнати резултати и напомни, че сме в криза, предизвикана от пандемията в световен мащаб.

Ще работя да подадем ръка и възстановим диалога с българския бизнес, включително малкия и средния, който е особено засегнат от пандемията, но е основен работодател и осигурява прехраната на хиляди български семейства, посочи служебният премиер.

Стефан Янев благодари на медиците и на учителите, като посочи, че здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Като най-важен акцент в работата на служебното правителство той постави отстояване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
3
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 54 (Зозо)Да, прав си! Свърши вашата!!! Очаквай съвсем скоро демонтиране на паметника на Червената Армия в София!!! Руската посланичка Митрофанова ще ореве света че сме неблагодарни към Русия дето ни била освободила, но това ще бъде музика за моите уши!!!Най-после ще докажем на нашите съюзници от НАТО че сме лоялни към тях, а не руски троянски кон като ГЕРБ и Бойко Борисов!!!Колкото повече реват от ГЕРБ толкова повече се радвам!!!
45
5
 
16
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Аман от Генарали и фуражки, аман от стари лица.90 % от тези вече са били в други служебни правителства, те вечните резервни играчи ли са ?
44
11
 
17
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
Умен военнен нема.Особено ако е соц.военен.
43
5
 
12
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
ПО- ВЯРНО Е ОБРАТНОТО: БЕЗ БЪЛГАРИЯ - НЯМАШЕ ДА ИМА РУСИЯ!!АКО ИЗОБЩО СХВАНЕШ КАКВО ТИ КАЗВАМ, РУСНАКО!
42
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоБез Русия нямаше да има България. А сега както лаете и плюете, Путин спре ли кранчето, България е свършена.
41
2
 
7
 
! Отговори
Стефан янев преди 2 години
Зодия риби :" НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО АЗ ЩЕ ТИ ОБЕЩАЯ"!!! ДЕВИЗ. ПАЗЕТЕ СЕ!!!
40
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"СССР също хвърля бомби над България.Някои неща не се забравят!"Интерсна информация имаш! Кога по-точно СССР са хвъляли бомби над България както американците които избиха няколко хиляди цивилни българи?
39
3
 
12
 
! Отговори
:))) преди 2 години
Поредния ОПРАВЯЧ! Тоя даже за няма и 60 дни ще ни ОПРАВИ! Прозрачност, отчетност, синхрон, действия, възстановяване на бизнес, служителите, медиците, учителите...уши да имаш за слушане. Всъщност докато си поеме въздух и ще го сменят, ама речите са полезно нещо!
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинКогато СССР "хвърляха бомби в България" бяхме сред 30те най-развити икономики в света а днес след 30 години американско партньорство България 2 милиона българи измряха от бедност и мизерия и първи по смъртност в света.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПИШЕШ ГЛУПОСТИ НАЛИ СЕГА ДРУГИ ХОРА ЩЕ СА В СИК И АКО БСП НЕ СА ЧЕТВЪРТИ ТОГАВА СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ГИ ВКАРАТ В ЗАТВОРА.
36
2
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Мене маските на Долче Габана по ме кефат от Гучи, а вас?
35
6
 
9
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 46СССР също хвърля бомби над България.Някои неща не се забравят!
34
14
 
19
 
! Отговори
Не му вярвам! преди 2 години
СЛУЖЕБНОТО правителство НЕ Е ИЗБИРАНО С ИЗБОРИ! ЗАД НЕГО НЕ СТОИ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ, А САМО ФИГУРАНТЪТ!!! ТА КОЛКО ТОЧНО ДА МУ ВЯРВАМ??? ВЪРВИМ КЪМ ПРЕЗИДЕНТУРА В ПАГОНИ!
33
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато комунист каже, че ще работи почтено и в интерес на обществото, е хубаво да затегнем коланите защото предстои висока турболенция предизвкана от източването на държавата. Девизът на служебното правителство е: Да окрадем държвата за 60 дни, защото редовно комунистическо правителство няма да има никога!
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше 9ти септември и Червената армия не беше влязла в България сега територията ни щеше да бъде само Софийска област до Пловдив.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо намаля плюенето по Радев и Янев? В 12ч пускам новите хонорари. Дерзайте... опаа това беше на руски.
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе Русия, ами САЩ бомбардираха София и избиха без никаква военно-тактическа или стратегическа причина няколко хиляди невъоръжени граждани, не военни обекти или складове, ами преднамерено пускаха бомбите над цивилно население.
29
5
 
9
 
! Отговори
Нова Седянка преди 2 години
... Хахаха. От кога служебен кабинет е работил за някой друга полза освен за собствената си ? Не че някое правителство до сега го е правило ... ама всички започват с едни и същи обещания . Навик .
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди края на войната лидерът на британските съюзници Уинстън Чърчил вече беше планира операция "Немислимо", планирайки бързо да си сътрудничи с американците и неочаквано да атакува съветските войски. След това са бомбардировките над Хирошима и Нагасаки, речта на Фултън. Съветският съюз е официално обявен за стратегически враг.
27
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 39 (Зозо)Зозо, моето момче, недостиг на литий ли имаш?Не знам даже как да ти коментирам шизофреничните словослагателства...