Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Служебният премиер обеща кабинетът да работи в полза на обществото
Обновена: 12 май 2021 10:15 | 12 май 2021 09:36, Веселина Йорданова
182
Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на служебния кабинет.

Ще работим заедно и в полза на гражданите, каза служебният премиер Стефан Янев, след като президентът Румен Радев представи новоназначеното служебно правителство.

Министрите се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Още по темата
Янев багодари за доверието и заяви, че да бъде служебен премиер е висока чест и огромна отговорност.

"Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото, това очаквам и от служебните министри", заяви той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Янев напомни, че според Конституцията основната задача на служебния кабинет е организирането на честни и демократични избори.

Очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения, отсече той.

Служебният премиер каза, че за този кратък период от живота на служебното правителство няма да се решат проблемите, натрупани с години, но ще даде всичко от себе си този процес поне да започне.

Ще настоявам кабинетът да работи прозрачно и с отчетност пред гражданите. Обществото очаква по-смислено и адекватно политическо говорене и действие, заяви Янев.

По думите му само с общи усилия могат да бъдат постигнати резултати и напомни, че сме в криза, предизвикана от пандемията в световен мащаб.

Ще работя да подадем ръка и възстановим диалога с българския бизнес, включително малкия и средния, който е особено засегнат от пандемията, но е основен работодател и осигурява прехраната на хиляди български семейства, посочи служебният премиер.

Стефан Янев благодари на медиците и на учителите, като посочи, че здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Като най-важен акцент в работата на служебното правителство той постави отстояване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като имем предвид заявката на служебното правителство да се извърши ревизия 10 години назад ( то и времето няма да им стигне за всички проверки ) и дрънканиците, кое как щяло да бъде сякаш не в месеца, а 20 години ще е премиер и веднага ми става ясно всичко. Нямам сили вече за такива глупости. Едно и също говорене всеки път, ще кажеш шаблон има някъде там и се кълве наизуст.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Московско мекереГрипените били руски? хахаха, и така да е, поне щяхме да имаме самолети, а не детски рисунки
24
7
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 35 (bo)*** верно ли бе? Ти да видиш!Не знаех, че "фуражките" след 9-ти септември масово учат във военния колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ!Ми те Щатите били Съединени Комунистически Щати значи тогава, а?Трябва да ги прекръстиш на СКЩ?
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, така е, министърът на регионалното развитие съвсем професионално е усвоила 200 хиляди евро в своя полза. Но това не е много почтено.
22
5
 
6
 
! Отговори
До московско... преди 3 години
Очевидно нито си в час с авиацията, нито с хронологията по сделката около самолетите, изглежда това ви е опорката, че няколко трола едно и също пишете...
21
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентска диктатура, подвластна на Москва, това не е моята държава. Не за това, гласуваха българите.
20
7
 
19
 
! Отговори
Московско мекере преди 3 години
Янев, преди четири години непочтено, непрозрачно и непрофесионално се опитахте да ни пратите в московската сфера на влияние с Грипените! Не ни баламосвайте! Ясни сте като бял ден!
19
11
 
18
 
! Отговори
bo преди 3 години
Oше една фуражка....жална ни майка!Офицерство е имало преди 9.Септември. Сега са едни от най-простите и ограничени и зависими и некомпетентни и предателски настроени индивиди, които ще дадат всичко за да си осигурят вечна пенсия и добавки. Много ги е еня за народа.....Умните знаят, че за 2 месеца няма да ви вдигнат заплатите, но ще асфалтират пътя на БСП и всичките им производни като Мая, ***, Жанчо Вденов, Татяната Дончева и Сие,...за новите Избори.Не се чудете после ЗАЩО !!!!!!!!!!!!!!!
18
15
 
6
 
! Отговори
вв преди 3 години
До Тозиверно ли това най-много те интересува, а не шкафчето на твоя идол?
17
9
 
12
 
! Отговори
РАЗОЧАРОВАН преди 3 години
Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм. НЕЩО КАТО ОКАМЕНЕЛО ДЪРВО, ДЪРВО Е АМА НЕ ГОРИ И ТЕ ТАКА С БСП И РАДЕВ.
16
4
 
5
 
! Отговори
До зозо преди 3 години
Нещо друго не измисли ли, постаряй се
15
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 26Поне се е изучил, а не като Единокнижния, при който парите са отишли на вятъра
14
1
 
5
 
! Отговори
До истината преди 3 години
*** само сменяш никове, тоя пост от вчера навсякъде го пишеш, смени малко
13
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сравнение с предния хашлакк с кръчмарско говорене, лъхащ на простащинна, Янев стои много добре. Ще видим действията му за да направим изводи. Но добре, че няма да гледаме Онуй начело на държавата. Слава на Бога!
12
1
 
10
 
! Отговори
Реално преди 3 години
Аз съм от малкия бизнес. С нетърпение очаквам да видя как ще си върнете диалога с такива като мен и по какъв начин ще ми помогнете! Че стана вече 20 години, все ми помагат пък все нищо не се случва!
11
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бандата на Грипен. Откъде ги намериха тия?
10
13
 
27
 
! Отговори
Монката преди 3 години
Още един със фуражка и свикнал с безплатна столска храна екземпляр.приказва и по-празни приказки от фигуранта
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тези маскираните на снимката? Банка ли ще обират?
8
7
 
24
 
! Отговори
Йфндб преди 3 години
Защо не назначиха млади хора? Все някакви дето уж са нови, а са били активни и преди 89та. Тези хора са повредени от социализма. Трябва млада свежа кръв
7
8
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Правителство на черните маски. След като сложат и тъмните очила, ще видим истинските министри.