Служебното правителство - опит за експертен състав

Политолог: И след изборите политиците ще търсят експерти
Обновена: 14 май 2021 11:15 | 14 май 2021 11:15, Веселина Йорданова
88
Служебното правителство - опит за експертен състав
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ако съдим от състава на служебното правителство, опитът е да се сложат на постове хора, които са по-известни с експертната си биография, като доминираща тенденция в това правителство". Това коментира доц. Татяна Буруджиева, политолог и преподавател, пред БНР.

Още по темата
Според нея и след следващите избори политиците ще се опитат да предложат максимално експертиза в управлението.

"Тъй като започва да става критично ниско доверието в самите партии и политици, виждаме, че тази раздробеност в парламента като че ли ще се повтори или може би дори увеличи през следващите избори.
Което показва, че политическите партии и организации не могат да създадат големите политически каузи, около които да се получат по-масирани обединения в обществото, което пък диференцира много подкрепата и доверието", каза Буруджиева и допълни, че в такива ситуации обикновено погледът е към експертите.

По думите й логично е политическите кабинети да бъдат заменени, министрите и зам.-министрите да бъдат сменени при всяко едно правителство.

Факт е, че наблюдавахме едно много възпитано предаване на щафетата между министър-председателите би трябвало да бъде знак за всички останали министри.

Очаквам по-радикални действия в МВР поради заявените позиции и начина, по който ги изказваше настоящият министър, така че няма да бъде изненада, ако имаме много повече размествания, смята политологът.

Тя коментира и ситуацията при отделните партии.

"ГЕРБ загубиха повече от 200 хил. от избирателите си. Най-сериозно този срив се вижда в София и в Бургас. Още повече, че само година след местните избори, редно е да се потърси отговорност от политическите фигури в ГЕРБ.

Повечето нови политически субекти, които влязоха в парламента, са резултат на коалиция, с изключение на ИТН. Това, което се случва, започва отзад напред.

“Изправи се! Мутри вън!“ е резултат от взаимодействието, а не от по-продължителен коалиционен опит. Те са най-прясно създадената формация. Предполагам, че там проблемите идват предимно от резултатите по време на изборите и работата в предизборната кампания. Не може да се каже дали ще останат над чертата, посочи Буруджиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям рекет ще има от това правителство към бизнеса. Военните са свикнали винаги да им се дава, но не те да работят.
36
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антон Кутев по какво е експерт!
35
8
 
15
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Военната хунта на Фигуранта Радев била пълна с експерти ?!Ами да, военен до военен, комунист до комунист - какви по-добри експерти за Военна хунта ?!
34
4
 
11
 
! Отговори
Васко преди 2 години
До Анонимен 35 Актовете от ревизии падат в съда .Това е причина за по малкото приходи. Вземанията се събират ако са доказани. Новото правителство търси от къде да изтръска пари и .....започва нов тормоззззззззззззз.Честито на бизнеса.
33
7
 
13
 
! Отговори
Големи експерти ! преди 2 години
Прав е, назначените от Фигуранта Радев Комунисти са големи експерти в правенето на кризи и краденето !
32
5
 
11
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
На 12 юли служебното правителство и хората назначение от него ще се събудят и ще гледат точно както сутринта на 29 март 2017 г.! Като леко н.а.а.к.а.н.и.!
31
12
 
8
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
4 април-Ден на освобождаване от ГЕРБерско робство!!!!
30
8
 
16
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Служебното правителство е 100% кадри на БСП и по-точно на Корнелия!В момента върви бясна смяна на кадрите във всички администрации! Назначават се само хора на БСП!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да сменят и шефа на Митниците.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВаскоМинистъра на финансите го обяви публично като една от причините за уволнението на нападжийката. Други въпроси?
27
3
 
3
 
! Отговори
Васко преди 2 години
До Анонимен 32 това за събираемоста по ревизионни актове на половина като довод от къде го знаеш или интерпретираш.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев със свито сърце е наредил тази промяна, предатавям си колко са го били младите спецовци навремето в училище. Някак си са от различни категории. Не, че старата леличка си беше на мястото разбира се
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВаскоСмениха шефката на НАП заради не справяне със служебните задължения, след кражбата на личните данни на над 6 млн. българи не е взела никакви мерки това да не се повтори, събираемост по ревизионните актове почти на половина... По прозрачно от това, здраве.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Супер 28хахахах така е - цяло лято цакаха карти по палатките и пиха шампанско, сега го раздава култура ми Янко
23
3
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До ТезиСтарите не дават път на новите, как да им знаем имената? Добре е, обаче че хората помнят мизериите на старите. Някои си мислят, че сме забравили, ама не! Затова е добре да не се показват юмруци и да не се плямпа ***. Затова е добре да имаш програми и политики, а не да се изживяваш като ученик, с развихрени хормони, който не знае накъде отива. Радев действа, като тинейджър ядосан на мама и тате / олигарсите /, дето го хранят.
22
6
 
17
 
! Отговори
Супер преди 2 години
Най ме кефи министъра на културата. Цяло лято лежа в палатка с увредени майки, хвърля яйца, ряза свински уши, носи бесилки, ковчези и чували за трупове. Слуша чалга. Много фешън. Много култура. Много. Бати каква ни е културата, щом тоя и е министър
21
4
 
4
 
! Отговори
Тези преди 2 години
Тези от коментиращите, които плюят абсолютно всички, заемащи високите постове, било сега или преди, айде да цитират имената на читавите , на чистите като момина сълза, на кадърните да управляват, че да им се издигне кандидатурата за депутати на следващите избори и да гласуваме за тях.Ако не ги посочат, значи си дрънкат ей така и губят времето на другите да ги четат.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво можете да очаквате от правитлство, на което говорител е мазника Антон Кутев-чугунен комунист!?....
19
6
 
13
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Къде са заявките за прозрачност и правила при смяна на държавни чиновници и служители.Нищо ново под слънцето.Правилното е всеки държавен служител при смяна на власт да обяви формално оставката си, а новата власт да преназначи,уволни или замени с нов. А сега какво става стани да наместя моите хора.И къде е промяната ,няма я!
18
7
 
17
 
! Отговори
гост преди 2 години
Радев какъв документ е подписал на срещата с НАТО? Защо не говори за него? Защо медиите мълчат и не дават отговори на обществото? Българските граждани трябва да знаят. Борисов разказваше всичко на място, това е един от големите му плюсове.

Спонсорирани публикации