Еуфорията около баловете води до пътни инцидети

Експерти с призив за по-голям родителски контрол
16 май 2021 13:09, Ния Христова
30
Еуфорията около баловете води до пътни инцидети
Снимка: БГНЕС
Експерти по пътна безопасност призовават за по-голям родителски контрол преди пътуване на абитуриентите, предаде БНР. Младите хора много често подценяват употребата на алкохол и неправилно придвижване с автомобилите.
 
Приповдигнатото настроение и еуфорията около абитуриентските балове създават предпоставки за пътни инциденти. Важна е и намесата на родителите, казва експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков. Той смята, че е добре те да знаят как е организирано пътуването в деня на бала.
 
"Да се ангажират как ще се движат, с какви автомобили, каква ще е компанията. Когато става дума за движението, всяка загуба на концентрация, загуба на вниманието са опасни, така че аз призовавам родителите да бъдат бдителни".
 
Някои от нарушенията, които се допускат често, са неправилното превозване на пътници и опасното показване в движение от прозорците и люковете на автомобилите, допълни Владимир Тодоров от асоциацията на пострадалите при катастрофи.
 
"Отговорността  за това, разбира се, носят водачите на автомобили, които обикновено са родителите на тези деца. Моят призив към тях е стриктно да спазват правилата за движение и да не позволяват да се провесват и да сядат по прозорците младите абитуриенти. Няма да коментираме изключително опасните възможности да седнат зад волана, след като са употребили алкохол, но се надявам, че това няма да се случи, защото не трябва никой да си разваля абитуриентския празник и тържеството с такива нелепи действия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
TIQ IZGYZICI BALOVETE V BG SE PREVYRNAXA V OTVRAT SCHASCHKANIZACIQ U SVQT VI NEMA EEEI
8
9
 
2
 
! Отговори
разминаване преди 2 години
Борисов е виновен.Нали така др. Радев?Гарантирано от новото правителство. всичко е под контрол.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 знае всеки да брои.Въпроса е от 13 натам как да се научи тепърва!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не еуфорията, а осъзнатостта на човека и неговата съдба- карма.Човек сам си избира живота кога да дойде на Земята да се учи и кога да я напусне като може да променя със своите избори.Много сте неосъзнати и материални земни.Тук сте само гости за малко.
5
0
 
6
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Единствения съвет към завъшващите е докато стигнат в ресторанта да сръбват по капка при наздравиците.Щото вкъщи като се чукнеш с родата и близките, после задължително се тръгва с бутилка уиски до училището, и там наздраве със съученици и познати и повечето драйфат още в колите преди ресторанта.Така, че да се пазят поне до ресторанта що годе читави, а после вече е ясно - без бой,разревани и боси ученички, без драйфане и махмурлук няма как. Но да се пазят все пак, да не става голяма беля.
4
2
 
10
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Ми да ходят пеша бе!!!!!!!!!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При толкова ковид кой смее да мре от катастрофи бре?!Само от ковид се мре,има си пътека от която си взимат пари докторите!Аааамаха!Ше ми се блъскат те!!!!
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв контрол, като родителите са същите простаци като децата си.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се забрани на абитуриенти да шофират по време на балове!