Радев и Пендаровски заедно в Рим по повод 24 май

Двамата президенти ще отдадат почит пред делото на Светите братя
71
Радев и Пендаровски заедно в Рим по повод 24 май
Снимка: БГНЕС

Президентите на България и Република Северна Македония Румен Радев и Стево Пендаровски ще отдадат заедно почит пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим.

Това съобщиха от прессекретариата на българския държавен глава. 

Двете делегации ще пътуват заедно до Италианската република и на 27 май президентите Румен Радев и Стево Пендаровски ще положат цветя в базиликата "Санта Мария Маджоре".

Там през IX век папа Адриан II благославя азбуката и написаните на нея книги, създадени  от светите братя Кирил и Методий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ ДА СЪЗДАДЕ ПОСТОТОМАНСКА БЪЛГАРИЯ ДНЕС НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ БЪЛГАРО-МАКЕДОНСКИ СПОР.СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ СА ОТ СОЛУН,ТАМ СЪЩО ГИ ОТБЕЛЯЗВАТ КАТО ПРОСВЕТИТЕЛИ,НО КАТО ВИЗАНТИЙСКИ(ГРЪЦКИ)...
7
2
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
Повече от 30г. ние,българите въпреки ,че македонците хитруваха,крадяха история и ни обиждаха всячески, не давахме дума да се каже срещу тях. Два месеца преди да започнат преговорите им за ЕС---след неуспешният опит за преврат на руснаците---прогледнахме, че лъжат и хитруват. Извод: Докато Путин не разреши ние ще сме против Северна Македония. Но, когато Путин се съгласи, ще отпаднат всички пречки от наша страна. Само едно не ми е ясно---дали тогава ще ни обичат повече или мразят по-малко ?
6
6
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами време е да скрепят старата коминтерновска връзка, която откъсна Македония от майка България и я даде на концесия на Сърбия и Титова Югославия ... фигуранта на Черепа и ген.Решетников, който говори против фашизма, но никога не заклейми комунизЪма с неговите жертви, явно ще намери обще език с Пендаровски, според който България е "фашистичка нация" по силата на трактовката дадена от Сталин и Тито с любезното съдействие на Гошо Тарабата и на тогавашното БКП предтеча на днешното БСП ... !!!
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пендаровски каква работа има с Кирил и Методий и що ще празнува с нас, нали сме татари уж, значи пишат на татарски македонците. Първо да се извини и тогава да ни се мярка пред очите.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думите политици и полицаи произхождат от гръцкото полис-град.Те трябва да служат на града и народа.Радев е очевидно лукава лисица и като го гледам как се справя с конкурентите си ми става ясно как се е добрал до върха.Имам много против управляващи израсли по селата, защото те нямат възпитани качества да бъдат граждани, а основното такова е толерантност към различните.
3
1
 
12
 
! Отговори
льотчик преди 2 години
да не се окаже че българите сме македонци до като се возят в самолета .
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аре при сатанистите от римския клуб.. тоя радев ще ни натиска първо да се откажем от православието , после и от самата кирилица, процесът е плавен де, радев е просто текущата пионка
1
1
 
12
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Това не е лошо само по себе си, само да не осъмнем с Така Папата призна, че македонскитесвети братя Кирил и Методий са създатели на исконната македонска славянска азбука...

Спонсорирани публикации