Правителството назначи нови областни управители, само в 4 няма промени

Шефовете на службите не се явили на среща с Янев преди, дошли днес
Обновена: 19 май 2021 15:12 | 19 май 2021 14:45, Веселина Йорданова
186
Правителството назначи нови областни управители, само в 4 няма промени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Правителството назначи нови областни управители, като само в четири области засега няма новоназначени, а функцията е поета от заместници на досегашните. Те ще бъдат попълнени в близките дни.

Това съобщи говорителят на служебния кабинет Антон Кутев на брифинг в МС.

Още по темата
Той мотивира рокадите с "гарантиране и търсене на възможности за честния вот, намаляване на купения и корпоративен вот".

Утре в 9 часа новите областни управители ще приемат постовете си, а до няколко дни се очаква и да бъдат официално представени на пресконференция.

В отговор на въпрос Кутев обясни, че службите, чиито шефове са в дълъг неплатен отпуск, работят с техните заместници. Причината е, че миналата седмица премиерът Стефан Янев ги е поканил на среща, на която те не са се отзовали. Днес са се явили с идея за среща, но пък премиерът е бил зает със заседанието на правителството и такава не се е състояла.

Кутев не можа да потвърди дали това означава, че началниците на ДАНС Димитър Георгиев и на разузнаването Атанас Атанасов са спрели отпуските си.

Цялата драматургия с шефовете на служби можеше да бъде изработена по-добре от тяхна страна, като още миналата седмица дойдат на срещата, коментира още той.

Кутев посочи, че от седмица премиерът Янев работи добре със заместниците на двамата. Той не коментира и дали Атанасов и Георгиев ще бъдат освободени, като посочи, че това зависи от премиера и президента.

Служебното правителство е обсъждало днес технически детайли около подготовката на изборите на 11 юли. Кутев увери, че не се подценяват и възможни казуси с машинното гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
11
 
5
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Комунизмът на ГЕРБ си отива.Децата ми спят спокойно.
40
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нещо не ми се "чини" да се отива към подобрение, колкото и да се надуват фанфарите!!!
39
6
 
23
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Не, не е чистка изобщо. Просто дрогарете след 11 години глад и изолация бързат да си назначат навсякъде техни хора, за да могат за 2 месеца да откраднат ударно милиардите, дето Бойко им ги остави в хазната. А ако после и се коалират със Славуца и ДПС, се надяват, да ги оставят за постоянно всички назначени кадри за 4 години. Всъщност някой другар комунист може ли да ми каже какво друго прави фигурантското служебно правителство, освен да провежда чистки на кадрите на ГЕРБ и да назначава свои
38
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е гласувал за тези, за да правят чистки и да разрушават държавата.
37
1
 
4
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До 666Доволните ще бъдат 90 % , ако се завърне , ''ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ'' , както казваше и ТОДОР КОЛЕВ !
36
5
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Да назначават, че не им остана много време, после да има и какво да се изрива, че и фирмите за чистота да не останат без работа ... тези вехти реликви от Прехода дето ги изровиха от нафталина бая молци ще съберат ... !!!
35
9
 
5
 
! Отговори
какво е положението- преди 2 години
Една джипка стои пред турското посолство !
34
3
 
9
 
! Отговори
Бравоооо преди 2 години
В нета изтече инфо за съкращения в полицията с 20%Доживяхме да махат търтей те.
33
10
 
15
 
! Отговори
666 преди 2 години
Комунизмът се завръща,НЕ СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА.
32
3
 
8
 
! Отговори
АЛОООО! преди 2 години
До СТРАНДЖАТАБългария си е пак в ЕС и НАТО , като си замине ГЕРБ !Кой е тръгнал да бяга от ЕС и НАТО ?Не гледайте в чуждото канче , за да не го миете , което се и получава !
31
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Много точно казано: Цялата тази отпускарска драматургия на плъxoвете от кораба на ГЕРБ е и жалка, и смешна.Това показва че са в панически страх от факта, че и за тях е дошъл Видовден!
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румбата е разпоредил пълна чистка независимо от хората, който не си тръгне доброволно следват репресии и измъчване на него и цялото му семейство в тъмното и влажно мазе на Рашков
29
7
 
14
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
''Румен Р. се скрил в руското посолство'' ??А Борисов сигурно , в турското ,... А ?
28
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРП се скапаха като вироса.
27
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв метеж, какви пет лева!Назначените от ГЕРБ просто си отиват! Трябват нови хора за провеждането на честни избори. Досегашните областни управители си следваха политиката на ГЕРБ и бяха глашатаите в съответните райони!Като дойде избраното от парламента правителство то ще си назначи други! Така постепенно ще бъдат изритани останките от ГЕРБ в управлението!Комунистически метеж няма! Всичко става под наблюдението на американския посланик, където почти всички министри бяха прослушани!
26
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече ГЕРП.
25
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧебурашкаЧебурашкин, баце копа ли магнолиите или е забегнал?
24
10
 
10
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До Не на метежаКакво е това квичене , след като ГЕРБ си замина , пак България е в ЕС , пак си е в НАТО-то ..., животът продължава , нека да се завърне и ДЪРЖАВНОСТТА , а не политическите назначения на ГЕРБ !Много е грозно изказването на Борисов :''Аз съм най-добрия , по-добър няма от мен '' !!Това не обижда ли България пред ЕС ?Какъв е проблема ?
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гарбарската псминa да се изчегърта до кокъл.
22
3
 
10
 
! Отговори
комуняги преди 2 години
от кога тази дума е цензурирана - нима и вас ви заплаши Бойко Рашков като би ти ви