Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември

Няма чистка в МВР, а смяна на кадри, заяви служебният министър
17 май 2021 09:40, Петя Славова
923
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой".

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил този отпуск?"

По думите му, тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт."

Още по темата

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства", добавой той.

Рашков съобщи, че във ведомството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

"Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква естествено съмнение как се получава така".

Той заяви, че има данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. "Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, скоято са катастрофирали в почивен ден без заповед за командировка заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител.

Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи, се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4 април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани", обясни още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
639
0
 
3
 
! Отговори
AZP преди 2 години
До ОфффДа се неутрализира един чадър над наркодилърите, проститутките и т.н., и да се разпъне друг. Крайно време беше кукловодите да бъдат сменени. Вече ни е омръзнало да гледаме подобни филми, защото още никой главатар, нито под единия, нито под другия чадър не е осъден. Борбата е кой да бъде наред да забогатява от всевъзможните форми на престъпност. Така ще бъде и с новия шеф на митниците - вместо едни други фирми ще се облагодетелстват, а съдът ще ги оправдава, но президентът вече ще мълчи.
638
0
 
3
 
! Отговори
Не ставаш преди 2 години
За тази работа Рошков!
637
0
 
5
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Ако Бойко Рашков се прави на ахмак, да му се припомня ежечасно, че БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ е държавата и нейните закони, че не може и е недопустимо, при протести срещу властта, да се хвърлят срещу нея камъни, колове, бомбички, бутилки и други предмети. Такива протестиращи искат да предизвикат само безредици и в случая Рашков защитава такива форми на тероризъм, които са присъщи на комунистите през цялата ни история откакто съществуват. Такъв е и Радев. Нищо добро не ни чака с тях!
636
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфуу,ами логично е да са в отпуск,това да не е цирк.Може би тези хора не искат да работят с "новия " екип на временните свързани с организираната престъпност и обвиняеми.Учредителката спусната от Дубай,тя ли ще контролира МВР или дс -младеновеца пионката на кукловодите.Това е потрес,не е гледане!
635
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставка за Бойко Рашков и оставка на кабинета на господин никой, предателя
634
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
М ного *** Вамири в тая Държава.
633
1
 
2
 
! Отговори
поразителна прилика! преди 2 години
С цар кирил Рашков и Бойко борисовкирил РАШКОВ и БОЙКО борисов.След преврата на 9-ти септември масово се именуваха бойковци,чавдарци....
632
6
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Дърт апаратчик от БКП,невротик и комплексар ,същия като Петър Младенов да идват танковете
631
3
 
15
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Еййй, аман от *** народ!!! Още не е дошъл на длъжност и започна с политическия реваншизъм. А нещо реално свърши ли, или този Бойко ще се окаже по-зле и от другия?!
630
3
 
9
 
! Отговори
русенец преди 2 години
г-н Министърмного изоставаш. Поучи се от Корнелия Нинова, тя съди социоложка за това, че си е вършила работата (но не позна че БСП ще е на трето място). Така че вземи осъди журналистите, които те питаха, но ти не искаше да отговориш. Така в България който си върши работата бива съден, иска се уволнението му или направо уволняван. Като бившия главсекретар на МВР да не застане на страната на "мирните протестиращи", носещи камъни, бомбички, колове. Това са български полицаи, не немски. В Германия
629
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината е, че в БГУмник, Нали някой трябва да прекъсне веригата на реваншизма. Иначе ще станем като Израел и Палестина. Първанов беше много добър президент, защото си проумя ролята в политическата ситуация.
628
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината е, че в БГУмник, Нали някой трябва да прекъсне веригата на реваншизма. Иначе ще станем като Израел и Палестина. Първанов беше много добър президент, защото си проумя ролята в политическата ситуация.
627
5
 
3
 
! Отговори
Дедо ви преди 2 години
До Истината е, че в БГТака е, само че, президентина от първия ден нахъсано се конфронтираше с правителството. Наистина, каквото повикало, такова се обадило. Никаква политическа култура в бг.
626
4
 
8
 
! Отговори
Истината е, че в БГ преди 2 години
нямаме политическа култура,никаква приемственост;всеки оплюва предишния и се оправдава с него.Просто правило:сееш дъжд-жънеш бури.ГЕРБ преди време подкараха президента-пращаха му барети,сеири,постановки на жена му,разъчкаха кошера и съвсем резонно настъпиха мотиката (какъвто и да е, това е президент и коскоджамити генерал).Сега новите,заканваха се,всичко щели да изринат;предишните били демони,всички в затвора,дъра-бъра, сега олеле,пищят боцкало, ами боцка ако яздиш таралеж с голо такова, не ли.
625
5
 
8
 
! Отговори
Дедо ви преди 2 години
Ако журналята от революционните медии не защитят колегите си, да запомнят, че повече никога няма да подкрепим тях, когато ги уволняват. Не е въпросът как е водено интервюто, а това че някой иска да уволни техни колеги, защото не му харесало, начина на задаване на въпроси и не му осигурили необходимия му комфорт. Както се очакваше, работата стана - да махнем вашите, да сложим нашите.
624
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой влезе и ти нащрака снимки у вас как ще се оправдаваш бе аланколу, как?
623
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА МВР МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ДУМИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ЗА ТОВА ЧЕ В БГ ПРОКУРАТУРА СЕ Е ОКОПАЛА МАФИЯТА- МОЛЯ НАЗОВЕТЕ ПРОКУРОРИТЕ КОИТО СА МУТРИ И МАФИОТИ- ИНАЧЕ СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ ПРАЗЕН ЧОВЕК, КОЙТО ОБАЧЕ Е ПРЕЗИДЕНТ!
622
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги когато иска са плюе по бившите управляващи, де -спецът Рашков, тича в БНР, радиото на комунистите от БСП и компания.
621
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
718 Говориш само, за държавата, в която управляват комунистите от БСП/ДС.
620
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, специалистът по подслушването на гражданите, се възмути от една стандартна дейност във всяко медийно студио по света, апаратната комуникация, със слушалки. Даже, уволни журналистите от БТВ, преди него Тошко ***, щеше да реже ръце на журналисти, както в крумово време. Свиквайте, комунистите се завърнаха.