С този темп на ваксиниране - колективен имунитет през април 2022 г.

Няма лекарства, нужен е колективен имунитет
Обновена: 21 май 2021 21:53 | 21 май 2021 21:48, Екип на Bulgaria On Air
76

Кога ще имаме колективен имунитет, какво показват математическите сметки?

"Грубо казано са 70% за постигането на колективен имунитет. Те зависят от качеството на хората и това по какъв начин общуват. Ако общуват по-малко или носят маските - тогава е 60%. Ако не посещават заведенията, може да падне до под 50%", заяви проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика в БАН в предаването "Денят ON AIR". Като няма лекарство, няма отърване, трябва да се слагат ваксините. Трябва да ваксинираме ударно. Чакаме лекарствата, ваксината е временно решение на проблема", подчерта той и показа графика с данни за ваксинираните на ден у нас.

Според математическите сметки, с 20 хил. ваксинирани на ден ще достигнем колективен имунитет едва през април 2022 г. С 50 хил. на ден - през октомври 2021 г.Проф. Кунчев посочи още, че и ваксинираните трябва да носят маски, тъй като и те могат да предават вируса безсимптомно.

"Само 7% от населението на Ухан е било заразено. 80% от тях са без никакви симптоми. Имунитетът, който имат - антителата, започва да загасва след деветия месец. Значи хората, които са боледували у нас през октомври, ноември, декември миналата година, септември месец свършва", даде пример математикът.И отбеляза, че числото, което се дава за броя на заразените на ден, трябва да бъде умножено между 3 и 6 пъти. Струва му се реалистично около 1,8 млн. българи да са се срещали с коронавируса.По-голямата част не ги знаем и те са тези, които заразяват. Това е коварството на този вирус. Надеждата е все пак ваксините частично да хващат и индийската мутация", каза още проф. Кунчев пред Bulgaria ON AIR.

"Има хора, които искат, но не могат да се ваксинират. Организацията е лоша. Трябва да се прави пропаганда. В Западна Европа се рекламират. Ако оставим нещата без ваксинация, заразените ще стигнат 4000 на ден през октомври", предупреди той и припомни, че няма категоричен отговор на въпроса колко трае имунитетът след ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: имунитеткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горещи тийнейджъри без *** - ***
41
0
 
1
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Има и лекарства и методи за лечение, доктор Меркола дава трибуна на лекари, които умеят да лекуват успешно, но и в България пуснаха партенката, че това е дезинформация. Ами проверете поне, ако се опасявате и после си преценете сами. Всеки от нас е наследник на някой оцелял от чумата, грижете се добре за себе си и спрете всяко медийно облъчване, което ви кара да се страхувате.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които са се ваксинирани с ковид ваксини, иначе са антиваксари и искат останалите ваксини да се забранят. Хората, които по принцип са разумни и приемат тестваните ваксини, не се боцкат срещу ковид. Точно защото разбират, че такова нещо трябва да се тества много сериозно. (А и задължителните ваксини са все срещу ужасни болести.)
39
0
 
1
 
! Отговори
до 42 от славянин преди 2 години
''Антиваксърите са основно нискоинтелигентни хора, с максимум средно образование. Справка - проучване от края на 2020. Вярват в конспирации и световни заговори, но нямат капацитет да четат научни трудове и елементарни стъдита. Абе австралопитеци''Абе едва ли могат да се нарекат високоинтелигентни тези, които като *** пред заколение чакат пред ваксинариумите, че и даже се карат и бият кой да получи по-пръв ''вълшебната'' доза!
38
0
 
4
 
! Отговори
е,ми преди 2 години
След като изслушах проф.Dolores Cachil-мулекулярен биолог,имунолог,интервюто на др.Mike Yeadod, бивш шеф на Файзер/алергии и респираторни болести/,проф.Sunetra Gupta-имунолог/Оксфорд университет/-,,Защо повечето от нас не е нужно да се ваксинират',прегледах писмото на 30 лекари до ЕМА-Doctors for Covid Ethics - и още няколко компететни мнения на лекари и професори ,работещи с ваксини и мулекулярна биология,-реших да не се ваксинирам.Мисля ,че решението ми е обосновано и информирано
37
0
 
0
 
! Отговори
До истината преди 2 години
Доста глуповата сметка. Цитираните от теб числа са за преболедувалите с доказан в лаборатория тест. Те са мнооооого по-малко от реално преболедувалите. Масово хората не се тестват в лаборатория или се тества само един на болно домакинство. Та истината то издиша, не знам как толкова смело правиш неподготвени изказвания, без грам мисъл.
36
1
 
5
 
! Отговори
забележка преди 2 години
Имунитета на преболедувалите е много по-дълъг от 8-9 месеца.При САРС -1 е над 10 години.
35
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Към вчера, 21 май 2021 година имаме 382 хиляди преболедували вируса през последните 9 месеца и останали живи и 496 хиляди ваксинирани с две дози. Това са общо 878 хиляди, които може би имат имунитет и са само 12,7% от населението.
34
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са основно нискоинтелигентни хора, с максимум средно образование. Справка - проучване от края на 2020. Вярват в конспирации и световни заговори, но нямат капацитет да четат научни трудове и елементарни стъдита. Абе австралопитеци.
33
3
 
9
 
! Отговори
Истински математик преди 2 години
Този е страшен математиксрам за института.Елемнтарната сметка показва друго - 1,2 М са ваксинирани, 2М поне са го изкрали. Реално сме на 50%, тоест на прага на постигане на стаден имунитет. Не мога да разбера какви глупости дрънка този и на какви числа се позовават. Аман от некадърници.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стадния имунитет ще има по-рано от април.Трябва просто да почнат да се събират много хора по стадиони и зали.
31
3
 
12
 
! Отговори
Додо преди 2 години
"Ваксинирането" с не-ваксината е всъщност биотероризъм, като бизнес модел на Дийп Стейт. Сори, не исках да ви го казвам!
30
1
 
6
 
! Отговори
азът преди 2 години
Е то тогава ще започне ваксинирането наново.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди бяха изчислили, че след 5 години, сега след 2. Не е ли ясно, че като се увеличава скоростта ще стане по-бързо, а всички изчисления са със сегашната скорост.
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния циркаджията досега известен само на най близките си роднини търсещ своите 5 минути слава.
27
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Матр'яла е такъв.Какво да се прави.Пандемията ще свърши. Ние ще останем Африка на ЕС. Ендемично огнище. Хората ще се ваксинират,ако искат виза за минаване през България. Израел забрави за коронавируса и се върна към обичайния начин на живот, но с използване на маски.Естествено.
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,трябва да се прави пропаганда,, за ваксиниране.Ами прави се. От антиваксърите
25
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е експериментален продукт а не е ваксина! Стига сте подвеждали народа!
24
2
 
5
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Когато, тогава.
23
2
 
6
 
! Отговори
2020.03 преди 2 години
ама минаха ли вече 2 седмици, ей, времето лети...