С този темп на ваксиниране - колективен имунитет през април 2022 г.

Няма лекарства, нужен е колективен имунитет
Обновена: 21 май 2021 21:53 | 21 май 2021 21:48, Екип на Bulgaria On Air
76

Кога ще имаме колективен имунитет, какво показват математическите сметки?

"Грубо казано са 70% за постигането на колективен имунитет. Те зависят от качеството на хората и това по какъв начин общуват. Ако общуват по-малко или носят маските - тогава е 60%. Ако не посещават заведенията, може да падне до под 50%", заяви проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика в БАН в предаването "Денят ON AIR". Като няма лекарство, няма отърване, трябва да се слагат ваксините. Трябва да ваксинираме ударно. Чакаме лекарствата, ваксината е временно решение на проблема", подчерта той и показа графика с данни за ваксинираните на ден у нас.

Според математическите сметки, с 20 хил. ваксинирани на ден ще достигнем колективен имунитет едва през април 2022 г. С 50 хил. на ден - през октомври 2021 г.Проф. Кунчев посочи още, че и ваксинираните трябва да носят маски, тъй като и те могат да предават вируса безсимптомно.

"Само 7% от населението на Ухан е било заразено. 80% от тях са без никакви симптоми. Имунитетът, който имат - антителата, започва да загасва след деветия месец. Значи хората, които са боледували у нас през октомври, ноември, декември миналата година, септември месец свършва", даде пример математикът.И отбеляза, че числото, което се дава за броя на заразените на ден, трябва да бъде умножено между 3 и 6 пъти. Струва му се реалистично около 1,8 млн. българи да са се срещали с коронавируса.По-голямата част не ги знаем и те са тези, които заразяват. Това е коварството на този вирус. Надеждата е все пак ваксините частично да хващат и индийската мутация", каза още проф. Кунчев пред Bulgaria ON AIR.

"Има хора, които искат, но не могат да се ваксинират. Организацията е лоша. Трябва да се прави пропаганда. В Западна Европа се рекламират. Ако оставим нещата без ваксинация, заразените ще стигнат 4000 на ден през октомври", предупреди той и припомни, че няма категоричен отговор на въпроса колко трае имунитетът след ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: имунитеткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
7
 
! Отговори
ГЛОБАЛИСТ преди 2 години
С ТОЗИ ТЕМП НА ВАКСИНИРАНЕ АГЕНДА 2030 КУ КУ СТАДНИ ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА НЯМА И СВОБОДА НА СОВОТО СЕКТАКА САТАНОСТКО-ГЛОБАЛИСТА!
21
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се премълчават официални данни?А те са например че ваксината Комирнати, тази на Пфайзер, ще се използва експериментално и резултатите ще се записват поне до 2023-та година?Тази информация не е секретна, просто не се разгласява.Разрешена е за ползване само в Австралия, Саудитска Арабия и Бразилия!В останалите държави или не е разрешена, или е разрешена за спешно използване, включително България и другите държави от ЕС.В САЩ също е разрешена за спешно, извънредно използване.
20
3
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Тогава ли се пада Куково лято?
19
8
 
41
 
! Отговори
МАНИ-МАНИ ! преди 2 години
Догодина като почнат да избиват дългосрочните странични ефекти на експерименталните ваксини, то ще е един ваксърски вой и хленч... Мани-мани!
18
6
 
32
 
! Отговори
Оффффф! преди 2 години
Математиците да си гледат математиката! Медицината не е точна наука и ме се поддава на магически прогнози, особено от пълни лаици като тоя чепик.
17
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... Те зависят от качеството на хората ...Баце еи го каза лош матрял! Сега търсите кой да ви мотивира!
16
6
 
26
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 1790% от световното население сме антиваксъри. Не се опитвай, по ЛГБТ модела, да дискриминираш мнозинството.Искам само едно - всички които участват в тази измама (лекари, политици) да се осъдят на смърт или тежък физически труд.
15
7
 
48
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Мисля че е време за моренце,от октомври месец нататък може пак да промиват главите на зомбитата!Между другото пак ръкопляскаите на шарлатаните в бели престилки!Няма да ви занимавам с лични истории,просто се убедих и за пореден път излязох прав как се източва здравната каса и ако те заболи зъб ще го пишат счупен крак!
14
2
 
8
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Март 2020, 2 седмици за "заглаждане на кривата"!
13
50
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям прас - ще умре още малко *** антиваксър и кво - следващата година ще са други постовете...
12
9
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E, след 6 месеца нали пак трябва да се бодат ваксетата? И айде пак рестарт на бройката . Да ви кажа ли кога ще постигнем стаден имунитет така - на кукуво лято.
11
40
 
5
 
! Отговори
Нужно е преди 2 години
Поне 100 хиляди на ден, за да постигнем стаден имунитет след 3 месеца. 30 хиляди е въртене в порочен кръг.
10
46
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Около мен всички се ваксинираха и са вече с две дози. Остава да ваксинират и маалите.
9
35
 
13
 
! Отговори
??? преди 2 години
За колективен имунитет при 70% ваксинирани, трябва да се ваксинират 4,83 милиона човека, което е 9,66 милиона дози. Досега са сложени 1,2 милиона дози и трябват още 8,46 милиона дози. При 50000 дози средно на ден, това са 170 дни, което е някъде около 10 ноември 2021. Ако и имунитета от ваксинация е 9 месеца, дали някога ще стигнем до колективен имунитет с тези бавни темпове на ваксинация?
8
5
 
25
 
! Отговори
Котарак преди 2 години
Пропаганда,реклама..?Всеки ден нови fukсинатори
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На практика повечето ни знания за вируса се базират на китайския опит. Щом китайците казват, че на деветия месец имунитета на заразените се губи, значи е така. Тепърва ще разберем колко трае имунитета след ваксиниране.
6
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 2 години
По 10, по 100, по 1000, по колко да умножаваме, за да получим "реалната" бройка на заразените? Няма друг брой освен официално регистрираните. Всичко останало са предположения изсмукани от пръстите.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само 7% от населението на Ухан е било заразено. 80% от тях са без никакви симптоми. Имунитетът, който имат - антителата, започва да загасва след деветия месец. Значи хората, които са боледували у нас през октомври, ноември, декември миналата година, септември месец свършва",що за изказване, почва с Ухан и 7%, после някакви 80 % безсимптомни, и изведнъж се пренасяме в Бг говорейки за затихващ имунитет. Стига с тая пародия зъболекари да говорят за гинекология, все в дупки гледат ама ....
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите танзанийски кози постигнаха стаден имунитет. Всички го изкараха, два дни ги храних със заразена папая.
3
10
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
В България вече има колективен имунитет, над 75 процента са общо ваксинираните и срещалите вируса...Тия данни де излизат за заразени, ги умножете по 10х...