Доц. Мангъров: Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен

Според него лекарите имат място в политиката
23 май 2021 19:45, Нели Христова
167
Доц. Мангъров: Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен
Снимка: БГНЕС

От момента, в който той застана под светлините на прожекторите и се превърна в противник на мерките срещу разпространението на коронавируса, всички затаиха дъх. Нещо повече - в разгара на кризата доц. Атанас Мангъров се превърна в звезда. За едни рок-звезда, за други - черната овца. И в момента, в който нещата около появата му в публичното пространство изглеждаха спокойни, Мангъров реши да влезе в политиката. И България отново се раздели на две. Едните с ликуващия възторг "Осанна!", а другите със свирепата ярост "Разпни го!".

Сега, месец след изборите и месец преди новите, Мангъров сякаш не изглежда апетитен за медиите. В тази кратка пауза NOVA разговаря с него, с уговорката, че няма да говорят само за вируси и политика.

„Мисля, че не съм интересен. Много малко ме вълнува какво хората мислят за мен. Ако знаехме колко малко хората мислят за нас, нямаше да се тревожим какво мислят. Не се приемам като рок-звезда. Но винаги съм бил черна овца. Заради това не достигнах висините на научната кариера. Близо 8 години документите ми за професор бившият декан ги хвърляше в коша. Не мога да кажа, че не ми тежи, но това е стена, която не можеш да преодолееш”, смята той.

Доц. Мангъров смята, че лекарите имат място в политиката, тъй като са най-плътно с обикновените хора и са в час със случващото се. Той е на мнение, че ако човек желае да се занимава с политика, трябва да остави всичко останало, което за лекарите е невъзможно. За изборите през юли прогнозата на доцента е, че сценарият ще се повтори.

„Не ме обиди, че не ме поканиха в Щаба. Учуди ме, че в него бяха събрани хора, които нямаха компетентност по въпросите, с които трябваше да се занимават. Важно беше да се запази нормалността. Това всяване на страх, тези сутрешни гробарски изявления, това беше пълен абсурд, това е антимедицинско. Най-учудващото беше, че това се случи по целия свят. Това, че една глупост се прави по целия свят, не я прави по-малко глупост”, смята доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
ГРЕТА преди 2 години
Моля не си играйте с човешкия живот! Не знам в коя партия се намърдахте? Отказвам да си правя труда да ходя на избори,след като такива хора на които им е все едно за човешкия живот ще ни управляват.Вече се нагедахме и наслушахме на вашите мерки. Аз съм за връщането на щаба в първия си състав.Не разбрахте ли ,че българина като се опари тогава започва да чува,така че либералите мерки нид. окараха да сме на първите места в Европа по смъртност.Необходими бяха по-драстични мерки .
102
0
 
4
 
! Отговори
М дааа преди 2 години
Аз знам че вие знаете!Вие знаете че аз знам!
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тоя ще стане добър порнофесор
100
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горещи тийнейджъри без *** - ***
99
3
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Атанасе, знаеш ли колко добре те разбирам, като казваш, че са направили всичко възможно да не станеш професор! При мене е същото! В България има много такива случаи! Ама хич да не ти пука, живей си живота и това е! Ако мога да те срещна, ще те поканя на една бира и да си поговорим!
98
9
 
5
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Слава на Мангъря,ама под сурдинка,щот кат *** лепне КОВИДА,ще тичкам с бързи невинни крачици да *** спасява омразният Мутафчийски?!Ни знам,така стори Ниновица,така мисля щи сторити всичкити *** й мунгери ,анти ваксери и анти българи?!Не се чудя,май муната привлича май муни,да хъкат,да мъкат,да са чешят по тик вити и накрая ягуарът да закуси с тях?!Нещастно, за тъ пено пле ме!!!Айди тичкайти да си пуставити спутника,чи посли товарищ Путин ша ви измисли и восток,а можи и масквич!!
97
4
 
3
 
! Отговори
emigrant преди 2 години
Много малко ме вълнува,какво теб не те вълнува!!
96
5
 
12
 
! Отговори
Хората му вярват преди 2 години
и за всички ***, пуснати да пишат тук гадости за него една история. бях във варна до ФК и гледам огромна група хора и се чудя какво става. оказа се, че точно Мангъров беше там и хората го бяха наобиколили да говорят с него, да го питат неща. толкоз за това на кого вярваме...а вие, ***, слушайте балтов, мутафчийски и сие и се ваксинирайте веднага.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До да,да ама неТочно така е. Той беше навързал точките още през 2020. В афера има интересна негова статия за психологическата операция за болестта, която ясно показва как се вари жабата. Напълно я споделям. Фактите и плановете на ония също я подкрепят. Френският Нобелов лауреат Люк Монтание е в същата позиция във Франция - заплашван/осмиван/принуждаван на мълчи.
94
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уникален ТЪ ПАК.
93
2
 
10
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Доторе, да ти имам самочувствието...Твоите старозагорци май не те долюбват !
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 113Дава интервюта щото му искат.Ти що не даваш интервюта?Щото никой не ти иска
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-учудващото беше, че това се случи по целия свят. Това, че една глупост се прави по целия свят, не я прави по-малко глупост,_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=_=Имаше един виц от зората на мобилните телефони: "Ало, скъпи, здравей, надявам се безопасно да се прибереш у дома, че току що по радиото казаха, че един *** карал в насрещното по твоя път" - "Как един ***, бе муци?!? Стотици са, обади се на полицията!"
90
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не го интересува,защо дава интервюта?! Прави се на ощипана булка
89
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров -най-великия.Ако бяха го послушали отдавна да сме забравили епидемията.Ама много к-ухи ле-й-ке има дето не го слушат
88
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 109Мангъров е доктор с главно Д
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33Просто много от хората с и без Мангъров в листата на АБВ отнво нямаше да гласуват за тази партия.Но тази партия го подкрепя и застава зад неговите думи.
86
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЗ УВАЖАВАМ ДЪЛБОКО ЛЕКАРИТЕ, В МОЯ ЖИВОТ ТЕ СА БИЛЕ ВИНАГИ СПАСИТЕЛИ, БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ, ЧЕ НЕ СИ МЕ СРЕЩАЛ С ЛЕКАРИ КАТО ДР МАНГЪРОВ.
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОбективенНе е виновен понеже той не управлява здравната система.
84
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97Мангъров е излекувал хиляди хора