Шеф в БТПП за финансовия министър: Смешно е да не знае, че има несъбираема част

Трябва да бори сивата икономика, заяви зам.-председателят на БТПП
25 май 2021 22:17, Красимир Ангелов
77

Преди дни финансовият министър Асен Василев обяви гръмката новина, че няколко фирми дължат близо 10 млрд. лева на НАП и тези пари са опростени.

"За мен беше загадка как финансовият министър се изказа много неподготвено за тези 10 млрд. Нашите вземания са за 4 години. Това са вземания от 2006 г. Тези данъци са мъчени да се вземат по всякакъв начин, но няма как. Има такъв процент, който не може да се събере и е много смешно един човек с претенции, че е финансист, да не знае, че има несъбираема част. Това заяви в "Денят ON AIR" заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Красимир Дачев.

Още по темата
Според него първо трябва да се намери начин да се пребори сивата икономика.

"Един човек като дойде и има претенции, че е професионалист, трябва да бори сивата икономика. Има хиляди фирми, които масово не плащат данъци. Ще си отидат тези, ще дойдат другите и те ще питат на кого са дадени определи пари", допълни Дачев пред Bulgaria ON AIR.

И посочи, че е виждал Планa за възстановяване, който е бил готов още през март.

"Криворазбраната етичност на предишното правителство не им позволи да го изпратят. Няма да се промени нищо в този план. Един такъв план не може да бъде променен от днес за утре. Сега ще загубим един аванс. Бяхме започнали една скорост да набираме - ако ние я забавим, много ще изостанем. Ще станем една бананова република, която произвежда домати и краставици, ама те трябва да са прави, защото никой няма да ги взима в ЕС", категоричен бе Дачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами като сте такива гении намерете начин да ги съберете, ако го измислите ще ви дадат половината сигурен съм, велики коментатори сте всички. Колкото кредитните милионери върнаха пари толкова и тези пари могат да се съберат.
23
0
 
7
 
! Отговори
69 преди 2 години
точно такива "колаци" са за НС, придобили по неясен начин предприятията на НРБ
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се правете на прости,бе.Щом закона го позволява,значи законотворците са за затвора,а не тези които са го спазили.Такъв беше и закона с данъците за хазарта.Мислите ли ,че точно тези който го съставиха и гласуваха не се възползваха от това.Сега някой иска да замете 700 милиона невнесени в Бюджета (от хазарта),под килима.Има разбира се и несъбираеми недобори,но те не са от бизнеси а поради неправилно съставяне и гласуване на законите.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако 10 милиарда е несъбираемата част, колко е събираемата? Тия калинки за луди ни вземат.
20
11
 
14
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Адски неприятен гербераст, че и го направили зам. председател на БПТТ.
19
3
 
7
 
! Отговори
вал преди 2 години
До Sante_dog Сумата от 10млрд е натрупана за 15 г още от 2006г като половита са лихви
18
3
 
10
 
! Отговори
БТПП преди 2 години
Наши членове и аз, дължим пари,но ще ги върнем друг път...
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събирането може да започне от Спецов, като си плати дължимите 1.1 мил. Лв. Така и така, ще ги избие стократно за 2 месеца. Културист е все пак.
16
2
 
13
 
! Отговори
akudд преди 2 години
Смешно е да не СЕ знае, че несъбираема част от 10 милиарда лв. е страховита сума
15
11
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Много възмутен от "некомпетентноста" на Василев за 10милиарда, а не се въмущаваше, когато тиквените специалисти оставяха без жилища длъжници с по няколко просрочени вноски! Я се майай, умнико!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Sante_dogАми защо не си плащаш данъците? Плащай си ги и няма да са 10 млрд несъбираемите.
13
4
 
3
 
! Отговори
Батко преди 2 години
До Sante_dog4 години x 50 = 200; и ти ли си учил в харвард?
12
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансовия министър Асен Очите Василе е изгонен от Харвард. Фирмата му е фалирала, дължи пари, а служителите му на улицата.
11
9
 
17
 
! Отговори
Sante_dog преди 2 години
вярно във всяка държава има несъбираеми вземания... Само в нашата обаче при 50 млрд. бюджет имаме 10 млрд несъбираеми - 20%. Айде сега да си представи този начетен господин - как отписва 20% от оборота СИ като несъбираеми и да го обясни пак!
10
9
 
19
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Дачев,не се прави на умряла лисица.Знаем,че си втория глас на банкянският певец,който вече не пее в градския хор.Както винаги,говориш като един хитрец,който гледа да е около силните на деня.Аз примерно,въобще не се интересувам какво и за кого ломотиш.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв министър е тоя да не знае, че само на простосмъртните им съдират кожите от данъци, а богоизбраните не само, че не плащат такива но и им ги връщат от бюджета
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм , и кое му е смешното ? 10 милиарда повече за мафията , съответно 10 милиарда по - малко за държавата . Не е баш забавно .
7
6
 
14
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Коментарите, които чета са поредното доказателство защо сме най-изостаналите в ЕС. Всеки е експерт по всичко и понеже в бг няма развитие отива да бере ягоди в чужбина, а после гласува за партиите на Божков.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е смешно е да не се събираеми, 1+1=3 всеки знае налъ тъй
5
6
 
11
 
! Отговори
бляд преди 2 години
До Анонимен 2 ..... да и този измамник е новият шеф на нап - културист , бандит и престъпник ...