Големите кредитополучатели от ББР не се явиха на среща с Петков

Малки и средни фирми сигнализирали за отказани им пари
Обновена: 28 май 2021 18:49 | 28 май 2021 13:58, Веселина Йорданова
124
Големите кредитополучатели от ББР не се явиха на среща с Петков
Снимка: БГНЕС

Провали се срещата между осемте фирми, получили най-големи кредити от Българската банка за развитие (ББР), и служебния министър на икономиката Кирил Петков.

Още по темата
Нито едно от дружествата не дойде на насрочените за днес разговори с министъра.

"Получихме отговори на нашите запитвания от шест от осемте големи кредитополучатели на Българската банка за развитие. Единствените две компании, от които не получихме отговор в този момент, са "Благоевград БТ" и фирмата "Транспект" АД. Но всичките шест поне, което е добрата новина, казват, че си плащат заемите и нямат забавяне. Така че от тази гледна точка аз съм много щастлив“, каза Петков, цитиран от БНР.

Вчера бе провалена и срещата на министъра с Надзорния съвет на банката, след като на нея се яви единствено председателят Стамен Янев. След това министърът освободи другите двама членове на надзора.

Министър Кирил Петков съобщи за сигнали от малки и средни предприятия за отказани към тях кредити от ББР. Той цитира подобен сигнал и призова дребният бизнес да информира министерството за подобни откази.

"Този тип сигнали за нас са много ценни, защото ние искаме тази банка да започне да работи за малките и средни предприятия. Министерството е отворено, както виждате, всичко ще е много прозрачно, да можем да насочим капитала, който е в банката в момента по най-правилния начин", обясни Петков.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази банка е използвана за обслужване на на малки, а на големи фирми. Всички в нея: УС, НС са били слуги на Киро Гела и Пеевски. АКо имате яко дупе дайте членовете на двата съвети на прокуратурата и поне една седмица разгласявайте имената на наглите клиенти на банката
102
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименхаха имаме си Законодателство,реве за спазването на Законите,Законите ни са добри,проблема е,че не се спазват и има вратички или грубо погазване от гроб чиновници,уволнения и сезиране на прокурорите г-н Министър,прокуратурата е статистическа и обслужваща мафиоти но ще е до време...ще си платят разбира се,Подкрепа и Уважение за смелостта г-н Министър!!!
101
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви помощи бе? Това са кредити с лихва над средната в България. Повечето фирми няма и да кандидатстват за кредит в ББР, а ще се насочат към някоя друга банка. Единствената полза досега беше, че са давали големи кредити. За разлика от другите банки. Частните банки вият на умряло, че лихвите по кредити за 2 млрд. отиват в държавата, а не при тях. Именно заради това Харвардчето иска ограничения или закриване на ББР. Той работи срещу интереса на България.
100
5
 
6
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Ако се питате къде са парите за болниците за образованието за пенсионерите за детските градини за...та ето де са! Видяхме как една фалирала фирма булгартабак получава 140млн лв! За другите няма да го воря! Но ако пък си мислите, че само този милиард лева са раздадени ей така, то значи сте повече герберастки калинки отколкото можете да си представите! Видяхме една част от раздадените милиарди под формата на злато и евро в чекмеджето на бойко борисов, но то само това да беше! Абе ... герберастия!!
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Saschtoto sa gusni kak sa vsemi milioni ako sa ok schtaha da se javat na sreschtata pokana ot petkov koito e kompetenten ne e mutra milioner no mutrite ne idvat strag hi e da ho gledat i da otgovarat na vaprosite
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков НЕ УВОЛНИ СТАМЕН ЯНЕВ-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИЯ СЪВЕТ НА ББР. ДАДЕ МУ ДРУГ РЪКОВОДЕН ПОСТ. А олигарсите отсвириха опита му да се прави на БИГ БРАДЪР...Момче-вземи се в ръце и действай...
97
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът е човек на Бойкикев,първо да си плати данъците на фирмите си или ако иска да се провери сам като е толкова отворен.Как ще привиква частни фирми, които взели кредити.Кредите се обслужват, признава министърчето.Боже , прибери си вересиите,на фигуранта министрите.
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърче, пишеш вътрешна до мин на вътрешните работи да ти предостави група от служители с маски и обикаляш всички тези, на които Борисов им е подарил тези кредити. Ако полицията намери допълнително дрога, непълнолетни, нерегистрирани оръжия,работа на черно, пари в брой над 8 000 евро и т.н. конфискува се, затваря се лицето, държавата си иска парите от заема обратно.
95
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да вземат по десетки и стотици милиони от нашите пари и да не се появят да ги видим тези бизнесмени. Било цирк на Инса, а Пеевски въобще не пише. Още довечера държавата да им покаже с една акция, в кой е ножът и хлябът на тези кухи герберастки българоубийци.
94
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя кви срещу прави ,на тия са им подарили милиони ,той срещи ,момче ,обвинения и затвор които са в играта
93
1
 
4
 
! Отговори
До апо преди 2 години
Явно си сол т..ак на Чебурашка.Не приемам недоказаните твърдения по форумите,ще ти го кажа просто-мениджър съм от ср.ниво в една от най-големите компании в България,но нямам намерение да ти се доказвам.Досега имах покана от 3 амер. компании и една еврейска да работя с екипа си за тях.Не мога да го докажа,пък и кой си ти,че да го правя.Мой доклад на тема ремонт на определени съоръжения беше четен на симпозиум пред 6 от най-големите фирми в бранша в света.Стигни моето ниво и тогава ме коментирай!
92
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
КТБ номер две.
91
10
 
3
 
! Отговори
Основна цел преди 2 години
На ББР е да подпомага малкия и средния бизнес, а не да си събира кредитите.
90
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
Делян Пеевски - олигарх,Румен Гайтански-Вълка - мутра,Кирил Домусчиев - олигарх,Георги Самуилов - финансист на Мултигруп.И те като Баце не обичат да идват, като ги привикат. Ще стане, но с призовка от прокуратурата. Важното е, че повече "помощ" от държавата няма да помиришат.
89
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПЕТКОВ Е МУТРА ХОРАТА СЕ ПЛАШАТ ОТ РЕКЕТ .. НЯМА ДА ДОЙДАТ РАЗБИРА СЕ ТОЗИ МИНИСТЪР Е МУТРА РЕКЕТЬОР
88
1
 
3
 
! Отговори
апо преди 2 години
До 95 някой :)))))разбрахме почти всичко за жена Ви - казва се крокодила гена , бачка в германия и понеже е с 50% IQ и e много независима оправя цял хотел ( предполагам не само колегите си , а и гостите по стаите ).....а Вие уважаеми :))) има ли нещо , с което да се похвалите или достойнствата на жена Ви са толкова ярки , че Вие оставате като една малка невзрачна и незабележима червена точица....
87
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като се запознах с житието на този сравнително млад човек с уреден живот, семейство, професия, започнах да се чудя, какво му е та се е хванал политик да става в БГ, да го юркат неграмотни или низки индивиди!
86
5
 
10
 
! Отговори
Сан Чопанса преди 2 години
Нещо те отсвириха, а Джони? Щото си успял бизнесмен?
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложете им 5% разходи по обслужване на кредита като всички останали банки и да видим какъв ще бъде резултатът. БТ няма и да отговорят, прекалено заети са да осигуряват средства за Ислямска държава.
84
3
 
14
 
! Отговори
По добре преди 2 години
Да си плати първо данъците и тогава да говори от името на принципала!И като иска да тегли кредит и да раздава наляво и надясно,да видим кога и всички ли ще му върнат парите!Много от малките,кръв повръщат ,пари не връщат!Харвардски наивник!