Опашка за ваксини пред пункта в Борисовата градина

"Зелените коридори" на открито работят и в неделя
134
Опашка за ваксини пред пункта в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Опашка от хора се изви пред пункта на открито в Борисовата градина, където се поставят ваксини срещу COVID-19, предаде БГНЕС.

„Зелени коридори“ за ваксинация, които бяха разкрити в два от най-посещаваните столични паркове - Южен парк и Борисова градина и на паркинга на Т-маркет в „Красна поляна“, продължават работа и през днешния ден. В събота около 500 души се възползваха от мобилните пунктове и си поставиха ваксини срещу COVID-19. Пунктовете работят до 16 часа. Ако хората решат да си поставят от еднодозовата ваксина на „Янсен” ще получат сертификата си на място.

Елена, която вече се беше имунизирала именно с "Янсен" чака да ѝ издадат документа. „Една игла само, не ми се идва втори път. Така реших тази заран и дойдох”, обясни тя своят избор. Жената има съвсем ясен отговор на въпроса защо се е ваксинирала. „Трябва да махнем тия маски”, посочи тя. Сподели и че има внучка в чужбина, която очаква да дойде. Елена каза, че не е чакала много: „Аз бях седма подред, рано дойдох и не съм чакала”, каза тя.

Стойчо се ваксинирал също с "Янсен". „Както всички, така и аз - трябва да се предпазим,и да пазим другите и себе си”, сподели мъжът. Той каза, че е чакал от 8 часа сутринта, а повече хора започнали да идват към 9 – 9:30 часа.

Николай също беше сред хората на опашката и каза, че пази ред на майка си. „Тя е възрастна и трябва да се ваксинира, над 90 години е, но личната лекарка не е събрала достатъчно кандидати и ѝ каза, че не може да я ваксинира”, посочи мъжът, който също вече е ваксиниран. „Категорично съм за това да се ваксинираме, тъй като това ще намали разпространението на заразата. Категорично, извън всякакво съмнение е ваксинацията”, заяви мъжът.

Радостина също е на опашката на открито. „При лекарите няма ваксини, чакането е много, тук е организирано”, сподели жената, която е избрала да се ваксинира с препарата на "Пфайзер".

Имунизацията в пунктовете на открито в София се извършва от лекари от общинските болници - Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"Елена, която вече се беше имунизирала именно с "Янсен"..."Не се е имунизирала, а се е ваксинирала.Пунктовете не са за имунизация, а за ваксинация. Тепърва ще разберем дали стадото ще развие имунитет. Мъжът от статията говори без да е прочел съставките. Или в почитател на ненаучната фантастика /фентъзи, меч и магия/.
65
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, и сега щом видим, че Пешо, Гошо, Гинчето и Пена се бодат и ще хукнем и ние.
64
6
 
5
 
! Отговори
до 72 преди 2 години
От русофилия със сигурност предпазват.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71Дали ми се води спор с шубелии?
62
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързата *** - слепи ги ражда, знаете ли я тая поговорка. Мерките за противодействие срещу Ковид се развиват, до оня ден нямаше ваксини, днес има.Ами ако утре се окаже, че ваксините са вредни и опасни и измислят по- ефективни и безвредни методи за профилактика и лечение, какво ще стане?!Ваксърите ще сте си останете пръстче в гъзче, не че сега не сте, защото никой не знае колко реално ви защитават "ваксините".
61
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 69. Като нямаш аргументи, имаш вулгарен език. Не си заслужава дискусията.
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Докторчетата са новите фашисти"Тук няма кой да ти опонира, докторята ни не стават, голям процент от тях са престъпници. Но ти се ваксинирай. Във ваксината няма нищо българско.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66Сменяй памперса, че си се насрал от шубе....И от шубе се мре, нали знаеш и страхът, паниката и зобмясването убиват.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
напреДебили, ваше е царството небесно
57
6
 
20
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Ти кое точно наричаш "защитен фон"?! Познавам хора, които развиха ковид след ваксинация и починаха.Други пък, някои здравни работници на първа линия след ваксинация развиха множествена склероза и държавата се извъртя като *** без да им помогне с една стотинка.Има достатъчно публикации в интернет. Не е срамно да си ***, срамно е да вярваш на пропагандата с ваксините.
56
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте скритата и явната смъртност в България! Това е от такива, които не се тестват, а ходят свободно в обществото и разпространяват заразата, убиват и отричат, а сега за капак пропагандират глупости против ваксините. То не бяха чипове, то те бяха турско днк, кастрации и прочие. Страх ги е от ваксина, а не ги е страх от вируса? Каква съвест трябва да имаш за да заразяваш невинни хора, старите си родители, имуносупресирани хора , случайно попаднали в обсег? Хайде малко по-отговорно!!!
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""""Неграмотен си. Мълчи като не разбираш от епидемиология. Личи си обаче, че разбираш от махленски език.""""Да, полиглот съм. И езика на аборигените ще науча ако трябва, щото е важно да говориш на езика на тези, на които трябва да обясниш нещо. Не ми стигна мястото и се наложи да окастря поста си. Имат скрито разпространение, но е много малко, а не умножено по 4, като нашето. Ама четете бре! Светът е като на книга, стига да си с Гугъл и нет.
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторчетата са новите фашисти с шпиц-команди, журналягите и те.
53
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво ги вижте, утре ще реват, че държавата не ги спасява. Това наистина са овце, даже овцата има повече акъл от тях. Едно шиле няма да отиде доброволно да го бодат по 3 пъти с нещо, дето не се знае какво е.
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистката ковид пропаганда работи денонощно .Гьобелс щеше да се радва много ,че има такива наследници.И пак да кажа епидемията е създадена за да ви ваксинират.Точка. От тук нататък У.Ф-це-Ти п-ро--ст-и да почват да мислят.Абе Бау изкиха ли нещо по въпроса?
51
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56Ми ще ти пишем минуси, ти плюсове ли искаш за глупостите, дето ги ръсиш?!Аман от зомбясани пъзливци, които си инжектират тези субстрати, които НЕ СА ВАКСИНИ!
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Уважавам ваксиниращите се. Това са съвременните спасители, отдаващи собствените си животи, за да живеем ние останалите"------------------------------------------------------------------С ваксина ли си се инжектирал или с нещо друго?
49
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""Дори всички изобщо да се бяха ваксинирали в Израел към настоящия момент, та дори и в целия свят, това по никакъв начин не означава, че няма да има тежки късни странични ефекти от ваксините. Много лекарства са били спирани след доста години и са водели до ужасни последици!"""Да, така е. Но с всяка ваксина е така. Ето, при теб например 20-те ваксинации от детството са дали късни странични ефекти. С аналитичното мислене.
48
23
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
И кво ?След 3-4 г. Само ти ще останеш не ваксиниран,чист,неопетнен и най важното НЕМАНИПУЛИРАН!Та ти още без ваксина сега си манипулиран бе!
47
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво - отговорни и съвестни млади Хора ! то не може само да мрънкаш против мерките , а някой друг да поеме риска да осигури защитния фон от 70% .такива дето чакат другите да им осигурят защитата са П.А.Р.А.З.И.Т.И.давайте ,пишете ми минуси